به گزارش سلام نو، هوشنگ بازوند روز شنبه درهمایش علما و روحانیون مناطق زلزله زده اورامانات، به بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: امید به آینده و افتخار به گذشته شاه بیت این بیانیه است.
وی اظهار داشت: عملیاتی کردن راهبرد گام دوم انقلاب، راه بیرون رفت از بسیاری از مشکلات از جمله جنگ اقتصادی است.
استاندارکرمانشاه با اشاره به حضور پرشور و گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال خاطرنشان کرد: به قول کارشناسان سیاسی این حضور گسترده مردم رفراندوم مجددی برای نظام بود.
بازوند به حضور رهبر معظم انقلاب و ریاست جمهوری در مناطق زلزله زده استان اشاره کرد و آن را نقطه عطفی دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند که از این تهدید زلزله باید فرصتی برای بازسازی و آبادانی این منطقه بسازیم که این موضوع با حمایت های معظم له و عنایت ویژه دولت انجام شد.
وی به عمکرد مناطق زلزله زده استان کرمانشاه در مقایسه با مناطق زلزله زده دیگر کشور از جمله ورزقان اشاره کرد و افزود: در مقایسه با مناطق زلزله زده سایر مناطق کشور عملکرد خوبی داشته ایم.
استاندار کرمانشاه اظهارداشت: با وجود اسکان اضطراری و موقت، در کمتر از یک سال و نیم از 37 هزار واحد احداثی، عملیات ساخت 27 هزار واحد به اتمام رسیده و مابقی نیز در دست اقدام است.
بازوند خاطرنشان کرد: زلزله اگرچه تلخی های زیادی به همراه داشت اما تهدیدهای آن یک فرصتی برای استان کرمانشاه بود.
وی یادآورشد: اگر امروز توفیقاتی حاصل شده انسجام ملی در استان صورت گرفته است و مهمتر از همه مردم پای کار آمدند.
امام جمعه جوانرود نیز در این همایش گفت: استاندار کرمانشاه با روحیه جهادی زحمات زیادی در مناطق زلزله زده کشیده و می کشند که جای قدردانی دارد.
ماموستا ملا احمدفخری، از توجه ویژه استاندار کرمانشاه به روحانیون و مسائل فرهنگی و اجتماعی استان قدردانی کرد.
فرماندار جوانرود هم گفت: زلزله آبان ماه سال گذشته که در جغرافای وسیعی از استان رخ داد بحران عظیمی بود که اگر مدیریت صحیح و جهادی استاندار کرمانشاه و همراهی و حمایت تمام ملت شریف ایران و بالاخص ائمه جمعه و جماعات و پیگیریهای نماینده مجلس نبود به یک بحران تبدیل می شد.
رستگار یوسفی افزود: حضور جدی و فعال استاندار کرمانشاه در مناطق زلزله زده و تشکیل جلسات مستمر شورای هماهنگی مدیریت بحران و متعاقب آن ستاد بازسازی مناطق زلزله زده، بازدیدهای میدانی و دیدار بی واسطه با زلزله زدگان وعینیت بخشیدن به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی برتهدید زلزله به فرصت تنها گوشه ای از اقدام ها و تلاش های بی وقفه استاندار کرمانشاه بود.
وی اظهار داشت: 69 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره احداثی، معیشتی، بلاعوض و تعمیری به زلزله زدگان شهرستان جوانرود پرداخت شده و 58 هزار و 720 کیسه سیمان تحویل زلزله زدگان شده است.
امام جمعه پاوه هم گفت: الحق و الانصاف کمترین مسئولی مانند استاندار کرمانشاه بوده که با روحانیون همراه است و در زلزله آبان ماه 96 نیز وجود ایشان نعمتی برای استان کرمانشاه بود.
ماموستا ملا قادر قادری، به نقش روحانیون منطقه اورامانات در دفاع از اسلام و انقلاب اشاره کرد و افزود: در طول 40 سال از عمر انقلاب اسلامی روحانیون این منطقه با وجود همه همجه های ملی گرایان، تندروها و ... همراه نظام بوده وهستند و در برابر جنایات داعش نیز با عقلانیت مبارزه کرده اند.
نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تلاش های استاندار در حوزه های مختلف به ویژه در زمان زلزله آبان ماه سال گذشته قابل تقدیر است.
شهاب نادری به نقش روحانیون در جبهه های فرهنگی اشاره کرد و افزود: روحانیون ما با وجود همه مشکلاتی که داشته و دارند مدافعانی برای اسلام و انقلاب بوده و هستند و امروز بیش از هر زمان دیگری به ارشاد و راهنمایی های روحانیون نیاز داریم.
شهرستان جوانرود با بیش از 75 هزار نفر در 86 کیلومتری شمال غرب کرمانشاه واقع شده است.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان سال گذشته در 11 کیلومتری بخش ازگله و 32 کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 932 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی 103 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
البته در زلزله 6.4 ریشتری یکشنبه چهارم آذر 97 هم 771 مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.
مسئولان ارشد استان گفته اند که همه واحدهای خسارت دیده روستایی را تا پایان امسال و واحدهای شهری را تا نیمه اول سال 98 تکمیل می کنند./ایرنا