به گزارش سلام نو، انتقادها از درآمد ارزش افزوده شرکت توسکا جواب داد و این شرکت رسما پایان استفاده از کدهای دستوری ستاره مربعی را در بیانیهای اعلام کرد. در چند روز اخیر وزیر ارتباطات نسبت به انحصارطلبیهای توسکا اعتراضات زیادی کرد و بالاخره بعد از چند هفته بحث رسانهای ، فشار افکار عمومی و پیگیری وزارت ارتباطات، به نظر میرسد که شرکت توسکا عقب نشینی کرده است.
به گفته برخی از کارشناسان کدهای دستوری که در برنامههای تلویزیونی این قدر زیاد شده بودند که رسانه ملی توسط منتقدین بسیاری از جمله عباس عبدی تا حجه الاسلام زائری و مصطفی هاشمی طبا مورد نقد قرار گرفت. عدهای از کارشناسان تلویزیون را به کازینو تشبیه کردند و اوج این انتقادها زمانی بود که بحث دستکاری در آرای مردمی جشنواره جام جم پیش آمد.
گرچه همچنان به درستی مشخص نشده عامل این تخلف و دستکاری آرای مردمی چه کسی بوده و چه سرانجامی برایش در نظر گرفته شده و یا با چه نیتی چنین رفتاری را انجام داده است؛ اما شرکت توسکا در نهایت اعتراضات را شنیده و بیانیهای درباره حذف کدهای دستوری صادر کرده است. توسکا که دو عضو هیات مدیرهاش از سوی دولت نمایندگی دارند، در پی فشارهای وزیر جوان ارتباطات بیانیه ای صادر کرده که به نظر می رسد گامی بزرگ در جهت شنیدن صدای انتقاد مخاطبان است.
در بیانیه توسکا چنین میخوانید:
«با عنایت به دغدغه های مطرح شده در زمینه فعالیت های شرکت توسعه کسب و کار توسکا ، انجام اصلاحات ذیل در دستور کار این شرکت قرار گرفته است :
تبلیغ خدمات ارزش افزوده از حیطه فعالیت های این شرکت خارج و در کوتاه مدت محدود به برخی برنامه هایی خواهد بود که تولید و ساخت آنها از قبل جهت ایام نوروز صورت گرفته است.
تغییر مدل کسب و کار توسکا در دستور کار بوده و به زودی نحوه عملیاتی شدن مدل جدید اطلاع رسانی خواهد گردید.
سیاست جدی این شرکت مبتنی بر حمایت از کسب و کارهای نوپا و کمک به رشد بازار خواهد بود و این شرکت همچون گذشته تمام تلاش خود را در جهت تامین رضایت مخاطبان محترم به کار خواهد گرفت.»
گفتنیست چندی پیش در پنل تخصصی پنجمین نشست فضای مجازی پاک، دانشجویان و کارآفرینان بسیاری نسبت به اقدامات توسکا اعتراض و انتقاد داشتند که هیچ یک از آنها با پاسخی از سوی محمد شریف خانی، معاونت فضای مجازی صدا و سیما روبرو نشد.
پیشتر صدا و سیما اعلام کرده بود که «از این پس کلیه برنامهها و طرحهای مشارکتی در حوزه خدمات ارزش افزوده (VAS) و کلیه سرویسهای پیرامون آن، باید به شرکت توسکا ارجاع شود و پس از دریافت مجوز همکاری و نامه تأییدیه آن، نسبت به مشارکت فیمابین اقدام کنند.» این مسئله باعث انحصار در تبلیغات موبایلی در صداوسیما شد؛ اتفاقی که باعث شد وزیر ارتباطات هم در سال گذشته بگوید که شورای رقابت باید در این مسئله ورود کند./دیجیاتو