به گزارشسلام نو به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، سخنگوی وزارت انرژی روسیه خبر داده است که الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه قصد دارد روز دوشنبه هفته آینده در مسکو با بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت وگو کند.
سفر زنگنه به روسیه از دو جهت اهمیت فراوان دارد نخست اینکه آمریکا به دنبال تشدید تحریم های نفتی ایران است و دوم اینکه بزودی قرار است اعضای اوپک و غیر اوپک در خصوص سیاست های جدید خود برای نیمه دوم سال 2019 تصمیم گیری کنند.
زنگنه مهرماه پارسال نیز در سفری غیر منتظره راهی روسیه شد و با الکساندر نوواک پشت درهای بسته گفت و گو کرد.
زنگنه در پایان این دیدار به خبرنگاران گفت که دیدار بسیار خوبی بود اما از تشریح جزییات مذاکرات خودداری کرد.
نوواک هم در جمع خبرنگاران گفت که با زنگنه درخصوص مسائل انرژی و طرح های مشترک گفت وگو کرده است.
تحریم های نفتی ایران از سوی آمریکا 13 آبان ماه سال گذشته آغاز شد و با وجود ادعاهای فراوان، آمریکا نتوانست فروش نفت ایران را به صفر برساند و در ادامه مجبور شد چندین کشور را از تحریم خرید نفت ایران معاف کند.
مقامات جمهوری اسلامی ایران از آن تاریخ به این طرف بارها اعلام کرده اند که ادعاهای دونالد ترامپ و همراهانش برای فشار بیشتر بر ایران، بعد روانی دارد چرا که آمریکا تا پیش از آن هرچه در توان داشت علیه ملت ایران به کار گرفت و دیگر ابزاری برای فشار بر ایران در دست ندارد.
مقامات واشنگتن هفته های اخیر در دور جدید حملات روانی خود علیه ملت ایران ادعا کرده اند که با پایان یافتن مهلت شش ماهه به خریداران نفت ایران، دیگر این زمان را تمدید نخواهند کرد و تلاش می کنند کشورهایی که با ایران همکاری می کنند و به نوعی تحریم های آمریکا را دور می زنند مورد تحریم قرار دهند.
صاحبنظران معتقدند که ادعای مقامات واشنگتن مبنی بر به صفر رساندن فروش نفت ایران عملا غیرممکن است.
روسیه از جمله پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد است که نسبت به سایر اعضا مخصوصا کشورهای اروپای غربی که حتی تامین امنیت خود را هم به آمریکا سپرده اند، مواضع به مراتب مستقل تری دارد هر چند که به دلیل وابستگی های اقتصادی و تجاری، بسیاری از شرکت های بزرگ این کشور از تحریم های احتمالی آمریکا ترس دارند.
روس ها همواره پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای خواهان ماندن ایران در برجام و بازگشت آمریکا به این توافق بوده اند ضمن اینکه در اکثر نقاط دنیا از جمله سوریه، ونزوئلا، کره شمالی، افغانستان و مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی مواضعی کاملا متفاوت با واشنگتن دارند.
این کشور چندی پیش در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامه ضد ایرانی انگلیس را که هوشمندانه و به بهانه تلاشی برای پایان دادن به بحران یمن طراحی شده بود، وتو کرد.
یادآور می شود که روسیه به دلیل فروش گسترده نفت و گاز در واقع رهبر کشورهای غیر اوپک نیز محسوب می شود و با همراهی عربستان نقش ویژه ای در کنترل قیمت نفت در بازار جهانی بازی می کند.
اظهارات اخیر هنری کسینجر وزیر خارجه پیشین آمریکا که گفته نظم نوین جهانی بدون در نظر گرفتن بازیگر مهمی همچون روسیه محقق نمی شود، می تواند نشانه دیگری بر اهمیت سفر زنگنه به روسیه پیش از آغاز دور جدید تحریم های آمریکا باشد.