به گزارش سلام نو، این در حالی است که از روز گذشته، معاون اول رئیس جمهور و چهارتن از وزرا با سفر به کرمانشاه، بررسی اوضاع از نزدیک را در دستور کار قرار داده اند. سفری که دیروز در شرایطی به لرستان رسید که بارندگی هایی بسیار شدید در این استان در جریان بود و گزارش ها حکایت از بحرانی بودن شرایط سه شهر در این خطه داشت. این سفر امروز با عزیمت جهانگیری و همراهان به خوزستان پی گرفته شود.
وزیر راه خبر داد: ۱۰هزار کیلومتر راه از سیلاب آسیب دید
محمد اسلامی شامگاه یکشنبه در ارتباط زنده تصویری از استان لرستان گفت: بارشها، خسارتهای زیادی به زیرساختهای استان لرستان وارد کرده است که امیدواریم تا فردا بعد از ظهر بتوانیم این وضعیت را به ثبات برسانیم. در تعدادی شهرهای این استان پیش بینیها خوب پیش رفته و عوامل بحران ساز و تشدید کننده سیلها حذف شده است.
وی در خصوص برآورد اولیه خسارات راهها و تأسیسات از بارشهای اخیر تصریح کرد: ۱۰ هزار کیلومتر از راههای روستایی، فرعی و شریانی کشور دچار آسیبهایی همچون ریزش کوه، رانش زمین و خرابی پلها شده است. برآورد اولیه حاکی از خسارت ۱۶۰۰ میلیارد تومانی سیل به راههای کل کشور است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در این ایام ۱۴ هزار راهدار با ۱۰ هزار ماشین آلات مشغول بازگشایی راهها و ایمن سازی آن بودهاند که به محض وقوع سیل در محل حاضر شده و مسیرها را بازگشایی کردند. اطلاعات راهها پیوسته از طریق سامانه ۱۴۱ به اطلاع هموطنان میرسد. در حال حاضر راههای اصلی به غیر از چند محور که ریزش کوه قابل توجه داشته، باز است.
این عضو کابینه دولت در خصوص وضعیت ناوگان ریلی و هوایی گفت: خوشبختانه مشکل خاصی در نظام حمل و نقل ریلی و هوایی پیش نیامده است تنها برای چند فرودگاه، خطر وجود داشته که ایمن سازی سالم صورت گرفته و به جز مواردی که استاندارد پرواز اجازه فرود و پرواز نمیداد، مابقی پروازها انجام گرفته است.
اسلامی افزود: همراه با دکتر جهانگیری سفری به استان کرمانشاه داشتیم و بازدیدهایی از چند نقطه در نزدیکی آن داشتیم و بعد هم در ستاد بحران استان لرستان شرکت داشتیم. در این جلسه کل مسائل از قبیل آخرین وضعیت استان و تمهیداتی که اتخاذ شده و همچنین برنامههایی که برای جلوگیری از تخریبها در استان اتخاذ شده بود را مرور کردیم. همان طور که مردم عزیز کشورمان مستحضر هستند شدت بارشها و به ویژه بخش نگران کننده آنکه سیلابی شدن به واسطه شدت بارشها است از امشب تا فردا بعدازظهر ادامه خواهد داشت.
تشکیل قرارگاه امداد ذوالفقار ارتش در خوزستان
ساعاتی پیش امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده عملیات ارتش در ستاد مقابله با بحران خوزستان، در جمع فرماندهان قرارگاه عملیاتی جنوب ارتش گفت: به نظر می رسد در چند روز آینده شدت بحران بیشتر شود که باید پیشگیری و مدیریت کرد.
وی افزود: ما سربازیم و وظیفه داریم فرامین فرماندهی معظم کل قوا را با تمام توان در جهت کمک به مردم و مردم یاری اجرایی کنیم. با دستور فرمانده کل ارتش و وظیفه ای که ایشان به بنده ابلاغ فرمودند تا رفع کامل تهدید حوادث طبیعی احتمالی در منطقه خوزستان خواهم ماند.
امیر سیاری خطاب به فرماندهان قرارگاه منطقه جنوب غرب گفت: در انجام عملیات مردم یاری چهارچوب های اصولی و اساسی کمک رسانی را با حفظ سرعت عمل، رعایت کنید و هر گونه عملیات را با اطلاع و با هماهنگی ستاد بحران شهرستان یا استان انجام دهید تا در قالب یک مدیریت متمرکز، موجبات هم افزایی بیشتر در خدمت رسانی و کمک به مردم فراهم شود.
معاون هماهنگ کننده ارتش ادامه داد: فرماندهان محترم مستقر در این منطقه نیز ضمن برخورداری از اختیارات لازم برای کمک رسانی های سریع، هماهنگی های لازم را با قرارگاه امداد ذوالفقار ارتش مستقر در قرارگاه منطقه جنوب غرب به عمل آورده و گزارشات عملکرد را نیز برای اتخاذ تصمیمات صحیح و اصلاح روند کمک رسانی به قرارگاه ارائه دهند.
رئیس ستاد ارتش تاکید کرد: اولویت اول ما در کمک رسانی، مردم هستند لیکن برای حفظ جان مردم و نجات عزیزان گرفتار در بلیات به ویژه سیل، آمادگی شبانه روزی کارکنان، پادگانها و تجهیزات ارتش ضرورت دارد تا با ساماندهی و اعزام برنامه ریزی شده امکانات ارتش، امکان خدمت رسانی بهتر و مستمر فراهم شود.
شرایط دورود بحرانی است
رضا میرزایی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، شامگاه یکشنبه در ستاد بحران استان لرستان در سخنانی با اشاره به وضعیت سدهای استان، اظهار داشت: در لرستان ۱۵ سد در دست اجرا و یا به بهره برداری رسیده داریم، ۶ سد به بهره برداری رسیده که حجم آنها ۲۰۶ میلیون مترمکعب است و ۹۵ درصد حجم مخازن سدهای ما تاکنون پر شده است.
وی با بیان اینکه سه سد «هاله»، «کزنار» و «ایوشان» استان سرریز کرده است، افزود: بر اساس آمار سازمان هواشناسی، لرستان دارای ۵۱۵ میلی متر میانگین بارندگی در بلندمدت است و در سال آبی جاری پرباران ترین استان بودهایم. در بارندگیهای سال آبی جاری تاکنون در مجموع ۲۶.۵ میلیارد مترمکعب بارش داشتهایم که ۱۰ میلیارد مترمکعب آن خارج و به صورت روان آب به مخازن سدهای کرخه و دز وارد شده است.
میرزایی با بیان اینکه در مجموع با توجه به نبود تأسیسات ذخیره سازی و حجم ناچیز سدهای ما، در مجموع کل حجم مخازن ساخته شده و در دست اجرا ۴۲۰ میلیون مترمکعب است که نمیتواند سیلابهای لرستان و پایین دست یعنی خوزستان را کنترل کند، گفت: در میان شهرستانهای لرستان، پلدختر سیل خیز ترین شهرستان استان و در مرتبه دوم خرم آباد قرار دارد.
وی با بحرانی خواندن اوضاع دورود گفت: ۳۳۵۰ مترمکعب در ثانیه دبی رودخانه کشکان است و کشکان یک رودخانه طولی است، زمان تمرکز آن طولانی است و حداقل سیلابی که از سرشاخه کشکان بخواهد به پلدختر برسد ۹ ساعت زمان نیاز دارد. در دو حوزه «تیره» شهرستان دورود شرایط بحرانی است که دبی سیلابی آن ۳۵۰ مترمکعب در ثانیه است، حداکثر آن ۴۲۰ مترمکعب است و با توجه به سیلاب رودخانههای دیگر و سرریز سد «مروک»، پیش بینی شده سیلاب رودخانه «تیره» به ۶۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد و بخش ساحلی شهر غرق آب میشود، این اتفاق تا فردا بعدازظهر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با اشاره به اینکه دبی رودخانه کشکان حداکثر آن در حال حاضر ۱۵۸۲ مترمکعب در ثانیه است، گفت: پیش بینی میکنیم این دبی تا حدود ۳۵۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد که پیرو آن روستاهای مسیر کشکان، شهر معمولان و شهر پلدختر غرق آب میشود./تابناک