آدرس: ترکیه، آنتالیا، کپز.
4- برج هیدیرلیک
مناره و برج هیدیرلیک از مهم ترین اماکن تاریخی آنتالیا است که به سمبلی برای این شهر تبدیل شده. این برج در کنار ساحل قرار گرفته و با رنگ قهوه ای روشنش در ساحل می درخشد.
قدمت این برج را قرن دوم میلادی می دانند و بخشی از استحکامات آنتالیا بوده البته باید بدانید که قسمت های بالایی آن در دوران سلجوقیان و عثمانیان بازسازی شده است، این که دقیقا از این ساختمان چه استفاده ای می شده هنوز هم در هاله ای از ابهام است اما به احتمال زیاد نقشی شبیه به فانوس دریایی داشته زیرا ۱۴ متر ارتفاع دارد و در کنار ساحل ساخته شده است.
5- مسجد مراد پاشا
یکی دیگر از اماکن تاریخی آنتالیا مسجد زیبای مراد پاشا است که قدمت ساختمان آن به سال ۱۵۷۰ میلادی باز می گردد. مسجد مراد پاشا سه گنبد دارد و همین گنبدها زیبایی آن را چندین برابر نموده اند.
از نکات قابل توجه در این مسجد هنر خوشنویسی دوران سلجوقیان است که در گوشه و کنار مسجد به وضوح به چشم می خورد، بخصوص در اطراف محراب مسجد که جنسی از سنگ های مرمر درخشان دارد.
در دوران عثمانیان بیشتر مساجد یک مناره داشته اند این مسجد هم از همین قانون پیروی کرده و تنها یک مناره دارد، پیشنهاد می کنیم در سفرهایتان به آنتالیا بازدید از این مسجد شاخص و محشر را از دست ندهید.
آدرس: ترکیه، آنتالیا، مراد پاشا.
منارهی ییولی
منارهی «ییولی» (Yivli Minare) از جاهای دیدنی آنتالیا و متمایزترین بنای آن است که توسط یکی از پادشاهان سلوکی بهنام «سلطان علاءالدین کیقباد» (۱۲۳۶-۱۲۱۹) ساخته شده است. این مناره نمونهای از معماری سلوکی محسوب میشود، با پایهای چهارگوش که یک استوانهی هشتضلعی روی آن قرار گرفته و در ادامه هم استوانههای دندانهدار دارد و در بالای آن هم راهرویی بالکنمانند وجود دارد. مسجدی که در کنار این مناره قرار دارد، متعلق به قرن چهاردهم است، ولی همچنان استفاده میشود. منارهی «ییولی» درست کنار دروازهی ورودی کاله به شهر قدیمی قرار دارد. درمقابل مناره، برج ساعت آنتالیا متعلق به دورهی عثمانی قرار گرفته و در کنار آن هم چند مقبره که قدمتشان به قرن چهاردهم برمیگردد.
دروازهی هادریان
دروازهی «هادریان» (Hadrian’s Gate) یکی از دروازههای ورودی اصلی به منطقهی «کالهایچی» است. قطعات قابلتوجهی از دیوارهای شهر از دوران «هلنیستی» و رومی در سمت شرقی این شهر قدیمی حفظ شدهاند و دروازهی «هادریان» برجستهترین قسمت آنهاست. این دروازه که به افتخار بازدید خود امپراتور «هادریان» در سال ۱۳۰ پس از میلاد ساخته شد، سه مدخل طاقی مرمرین دارد که در کنار چند برج قرار گرفته و با مجسمههایی تزئین شده است. همینطور که از این مداخل رد میشوید، بالای سرتان را نگاه کنید تا از حکاکیهای شگفتانگیز روی سقف لذت ببرید.
قلعهی رومی
«قلعهی رومی» (Hıdırlık Kalesi) که در قرن دوم میلادی ساخته شده، امروزه جزو جاهای دیدنی آنتالیا محسوب میشود. این برج استوانهای ۱۴ متری از بالای پارک «کارالیاوغلو» (Karaalioǧlu Park) بر سرتاسر این بندر قدیمی اشراف دارد. کسی کاملا مطمئن نیست که کاربرد اصلی آن چه بوده، اما خیلیها معتقدند بهعنوان برج مراقبت یا فانوس دریایی بر فراز این بندر پررفتوآمد استفاده شده است. امروزه هم نقطهی فوقالعادهای برای تماشای غروب آفتاب یا تماشای منظرهای پانوراما از سرتاسر بندر قدیمی است. خود پارک هم منطقهی پرطرفداری برای پیکنیک و محل آرام و پوشیده از گل و گیاهی است که میتوان برای فرار از شلوغی شهر به آن پناه برد. محلیها هنگام غروب آفتاب برای گردش و تفریح به این محل میروند. اگر دوست داشتید بعد از گشتوگذار، نیروی دوبارهای بهدست آورید، کافههای فوقالعادهای هم در آن نزدیکی هستند. بیشتر بخوانید: جاذبه های گردشگری آنتالیا در تور آنتالیا
آسپندوس
دلیل اصلی اینکه دوستداران تاریخ به آنتالیا و تور ارزان و لحظه آخری آنتالیا میروند، بازدید از «آسپندوس» (Aspendos) است. این مکان باستانی، تماشاخانهای رومی است و عموما عقیده دارند، بهترین تماشاخانهی رومی حفظشده در دنیاست. «آسپندوس» یکی از برترین جاذبههای گردشگری در ترکیه است. روزهای باشکوه این شهر باستانی فوقالعاده، به قرون دوم و سوم میلادی بازمیگردد، زمانی که بیشتر ویرانههای امروزی، تازه درحال ساختهشدن بودند. جدای از این تماشاخانه که کاملا بازسازی شده و میتواند ۱۵ هزار نفر را در خود جای دهد، بیشتر این محل هنوز هم بهصورت ویرانه است و احتمالا فقط برای عشاق تاریخگردی جالب است
تا به حال از آنتالیا شهر خوش آب و هوا و سراسر تفریح و شادی ترکیه سخن زیاد گفته ایم، از پارک های آبی زیبایش، از موزه های شاخصش، رفتینگ هیجان انگیز و جذابش و هزاران مکان دیگر تفریحی و دیدنی این شهر، اما زیبایی های آنتالیا پایان ندارد و هر گوشه اش را می نگریم صدها حرف نهفته در خود پنهان کرده است. جذابیت های این شهر آن قدر زیاد است که گردشگران گیج می شوند و نمی دانند به دیدار چه جاهایی بروند.
در ادامه در مورد تور آنتالیا با سفرباتو همراه باشید.
1- شهر ترمسوس
ترمسوس نام شهری تاریخی است که در سمت شمال غربی آنتالیا قرار دارد، این شهر بر روی تپه ای که جزیی از رشته کوه توروس است می باشد و به عبارتی دقیق تر بر روی کوه گولوک امروزی بنا شده بود. در حال حاضر بقایای این شهر قابل مشاهده می باشد و با این که ۲۰۰ متر بالاتر از سطح آب ها است گردشگران را به سوی خود جذب می کند.
ترکیه شهرهای تاریخی و کهن زیادی داشته اما ترمسوس تنها شهری است که به خوبی بافت اصلی و کهن خود را تا به امروز حفظ نموده و پا بر جاست. نام این شهر باستانی در افسانه های ایلیاد و اودیسه ذکر شده و از شهر های مهم به حساب می آمده است.
به دلیل انواع جالب گیاهان و جانوران منطقه ی ترمسوس هم اکنون این شهر تحت حفاظت پارک ملی کوه گولوک قرار دارد و می تواند میزبان خوبی برای مسافران آنتالیا باشد.
آدرس: ترکیه، آنتالیا، پیسیدیه.
2- بندر پاسه لیس
پاسه لیس یکی از سه بندر کهن و اصلی امپراطوری روم باستان بوده است. در حال حاضر این بندر به عنوان پارک ملی آنتالیا تحت حفاظت می باشد. ویرانه های قنات ها، سالن های تئاتر و بقایای بناهای تاریخی در این مکان کاملا قابل مشاهده هستند.
پاسه لیس در حال حاضر به خوبی حفاظت می شود و بسیار تمیز و پاکیزه است و می تواند به خوبی منطقه ای آرام را برای میهمانانش فراهم آورد. اگر قصد سر زدن به این مکان را داشتید باید بدانید هیچ کافه یا رستورانی در آن وجود ندارد و بهتر است با خودتان خوراکی و مواد مورد نیازتان را به همراه داشته باشید.
آدرس: ترکیه، آنتالیا، کمر، تکیرووا.
3- مسجد علاءالدین
مسجد علاءالدین مهم ترین مسجد آنتالیا است. این مکان با نام های مسجد جامع و مسجد بزرگ هم شناخته می شود. گفته می شود که این مسجد توسط سلطان علاء الدین کیقباد اول ساخته شد و سال ساختش را ۱۲۳۰ میلادی می دانند اما گویا به طور کامل ساخته نشد و برای دومین بار در سال ۱۳۷۳ ساخته شد.
مسجد علاءالدین معماری منحصر به فردی دارد و به مناره ی بلندش معروف است؛ مناره ای که حدودا ۳۸ متر ارتفاع دارد و گنبدش یکی از نمونه های بارز ساخت و ساز کنبد در زمان های دور در ترکیه می باشد. خوب است بدانید که در گذشته در این مسجد یک مدرسه و یک خزانه هم وجود داشت اما امروزه به موزه تبدیل شده اند.