برخی از خبرنگاران و اهالی رسانه در نامه ای که به عبدالعلی علی عسکری، رئیس سازمان صدا و سیما نوشتند به روند حذف برنامه نود و عادل فردوسی پور اعتراض کردند و از وی خواستند که برنامه نود طبق گذشته به صورت هفتگی پخش شود.
در متن نامه خبرنگاران و اهالی رسانه برای رئیس رسانه ملی نوشته شده است:
بسمهتعالی
جناب آقای علیعسگری
رییس محترم سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام؛
همانطور که مطلعید پخش برنامه تلویزیونی نود، با تهیهکنندگی و اجرای عادل فردوسیپور از آخرین هفته سال ۱۳۹۷ متوقف شده است. تصمیمی که نه از پیش اعلام شده بود، نه از دیدگاه افکار عمومی و مخاطبان میلیونی برنامه، دلیل مشخصی داشت و نه توضیحی درباره آن داده شد.
درباره اهمیت و محبوبیت این برنامه هرچه گفته شود، اضافهگویی است. همین بس که این برنامه در جشنواره تلویزیونی جامجم از طرف مردم و داوران به عنوان بهترین برنامه ترکیبی سیما انتخاب شد. مشابه جوایزی که او در همه دو دهه اخیر گرفته و بدون هیچ اما و اگری بهترین برنامهساز، مجری و گزارشگر ورزشی تلویزیون بوده است. با این همه، عادل فردوسیپور از سال گذشته برنامهای را که سالها برای موفقیت و اعتلایش زحمت کشیده بود از دست داده. اتفاقی که چه در سطح جامعه و چه نخبگان، با ناباوری، تاسف و انتقاد بسیاری مواجه بوده است.
نکته قابل ذکر، وجهه حرفهای ماجراست؛ عادل فردوسیپور به عنوان یکی از متبحرترین ژورنالیستهای حوزه رسانه تصویری برای صداوسیمای کشور و برای جامعه یک سرمایه است و نباید از او چشمپوشی کرد. او با وجود ضعفهای برنامهاش، توانسته در طول نزدیک به دو دهه، برنامهای در بالاترین حد استاندارد تلویزیون ایران بسازد و بیوقفه روی آنتن بفرستد. سلامت او در برنامهسازی و نقشاش در شفافسازی فضای فوتبال، ورزش و مقابله با فساد در این حوزه بر هیچکس پوشیده نیست. نبودن او بیشک کمکی به رشد و پالایش فضای فوتبال نخواهد کرد. اگر یکی از بزرگترین دغدغههای مسئولان کشور، برخورد با مفاسد، مشکلات مدیریتی و تلاش برای امید بخشیدن به جامعه است، کاری که عادل فردوسیپور در سیما کرده، بدیلی ندارد و جایگزینی نخواهد داشت. او بیهیچ تردید، در کار خود یک متخصص و حرفهای است و همانطور که بارها اعتراف کرده، خود را «فرزند رسانه ملی» میداند.
ما روزنامهنگاران، اهالی رکن چهارم دموکراسی، از شما میخواهیم که در این تصمیم بازنگری شود. یک وجه از آسیب چنین تصمیمی به خود آن سازمان و شما به عنوان مدیر و مسئول همه عملکرد و فعالیتهایش برمیگردد که ما قصد قضاوت و اظهارنظر دربارهاش را نداریم. این که نود چه جایگاهی در رسانه ملی داشته، برای این سازمان چه نقشی ایفا میکرده، چقدر کسب درآمد داشته و تا چه اندازه به اعتبار شبکه و رسانهاش کمک میکرده. اما ما به عنوان مخاطبان این برنامه و به عنوان آحادی از ملت که صاحبان اصلی رسانه ملیاند، درخواست میکنیم یکی از سالمترین، حرفهایترین و تماشاییترین محصولات جامجم را از ما دریغ نکنید. اینجا نه قصد برشمردن مشکلات و ایرادات آن سازمان را داریم و نه میخواهیم درباره سیاستها و مدیریت زیرمجموعه شما حرفی بزنیم. میخواهیم بگوییم که یکی از بزرگترین سرگرمیها و دلمشغولیهای ما و بخش بزرگی از مردم، تماشای برنامه دوشنبهشب بوده است و از شما میخواهیم آن را به مردم بازگردانید.
مطمئنا تاریخ درباره همه ما داوری خواهد کرد و ما جز آن چیزی نیستیم که انجام میدهیم و از خود بهجا میگذاریم که به قول شاعر، باری چو فسانه میشوی ای بخرد، افسانه نیک شو نه افسانه بد.
با تجدید احترام؛ روزنامهنگاران، خبرنگاران و اهالی رسانه
برخی از خبرنگارانی که از رسانه های مطرح به امضای این نامه پرداختند عبارتند از:
مهیار فاضل/ خبرگزاری مهر
مینا مولایی/ جام جم
ساناز صفایی/ TvPlus
عسل عباسیان/ شرق
محمدعلی حلیمی/ همشهری
مریم سادات سجادی/ تسنیم
احمد حلت/ مجله موفقیت
محمدرضا چراغی/ ایسنا
سیده زهرا سیدین/ خبرگزاری ایمنا
رضا یونسیان/ نود
رضا دبیری/ ورزش سه
امیر شمس/ خبر ورزشی
مجتبی صالح/ خبرورزشی
پارسا شیرازینژاد/ سایت نود
علی زادمهر/ ایلنا
مهدی ملکی/ ایران
فاطمه مهدوی/ ایرنا
پریچهر باقری/ نشرچشمه
مرتضی دهرویه/ مردمسالاری
ثمر فاطمی/ اعتماد
زهرا علیئی/ وبسایت نود
خسرو فاضل/ وبسایت نود
علی کربلایی/ اعتماد
محمد کرمعلی/ وبسایت نود
شهریار مکارم/ وبسایت نود و...
پس از آن، بخشی از ویدیوی حجت الاسلام والمسلمین احمدیان در برنامه فرمول یک و حمایت وی از برنامه نود منتشر شد که وی در این خصوص گفت:
«یه لطفی بکنند.قول میدیم نماز صبح های سه شنبه هامون قضا نشه. نود رو بذارن پخش کنند.»
سپس رضا یونسیان، روزنامه نگار و گزارشگر برنامه نود در استوری خود در این خصوص نوشت:
«الان باز به علی ضیا میگن
پست بذار اینستاگرام.
اذیتش نکنید بابا
قسمتش کنید بین همه برنامه ها
فشارا رو یکی نباشه.»