منبع چی در ادامه تصریح کرد: مد ایران همیشه یک الی دو سال از دنیا عقب است چرا که ما همیشه واردات داشتیم و یا اینکه تولید مان بر اساس واردات بوده به همین دلیل همیشه عقب تر از مد دنیا هستیم.
مدیر طراحی و تولید دیجی استایل وجه تمایز تولیدات خود را در هم سو بودن با مد دنیا دانست و گفت: خوشبختانه امروزه توانسته ایم در طراحی تولیدات داخلی با استفاده از المانهای ایرانی هم سو و هماهنگ با مد کشورهای اروپایی باشیم.
وی در ادامه بیان کرد: باید در نظر داشت که امروزه نمی توان تنها از المانهای ایرانی در تولیدات داخلی استفاده کرد چرا که نیاز بازار بیشتر به مدهای روز دنیا اختصاص دارد.
منبع چی نقش فرهنگ سازی را در استفاده از المان های ایرانی بسیار پررنگ دانست و گفت: نمیتوان یک شبه سلیقه متقاضیان را تغییر داد بلکه باید با فرهنگ سازی و به مرور زمان مردم را به استفاده از تولیدات داخلی برگرفته از المانهای ایرانی سوق داد.
وی در ادامه افزود: امروزه طرحهای کپی شده از مدلهای خارجی بسیار راحت تر و بیشتر از مدلهای ایرانی به فروش میرسد از این رو بیشتر تولیدکنندگان داخلی استفاده از المان های ایرانی را بسیار پرریسک میدانند و کمتر از آن در تولیدات خود استفاده میکنند.
مدیر تولید دیجی استایل میزان استقبال مردم از تولیدات داخلی را بسیار کم دانست و علت اصلی آن را فرهنگ مصرفگرایی افراد و پیروی از مدهای خارجی عنوان کرد.
منبع چی در پایان خاطر نشان کرد: خوشبختانه تولیدات پوشاک داخلی از نظر کیفیت و قیمت بسیار مناسب است از این رو انتظار میرود پوشاک داخلی با استقبال بیشتری مواجه شود.
مدیر طراحی و تولید دیجی استایل گفت: مهمترین هدف ما در دیجی استایل حمایت از تولیدات ملی و داخلی است.
خاطره منبع چی در گفتگو با خبرنگار سلام نو و با اشاره به مطلب فوق اذعان داشت:از سوی دیگر اگر دیجی استایل و یا همان دیجی کالا اقدام به واردات میکند مبنی بر این نیست که تنها قصد عرضه کردن کالاهای خارجی را دارد بلکه هدف اصلی از عرضه کالاهای خارجی ایجاد رقابت میان تولیدکنندگان داخلی است.
وی در ادامه افزود: حضور برندهای خارجی این فرصت را به تولید کنندگان داخلی میدهد تا بتوانند خود را محک بزنند و نیازهای بازار و سلیقه مشتریان را به خوبی شناسایی کنند.
منبع چی نقش تحریمهای یک جانبه آمریکا را در کاهش میزان تولیدات داخلی بسیار تاثیر گذار دانست و گفت: متاسفانه در سایه اعمال تحریمها تامین مواد اولیه صنعت پوشاک با مشکل مواجه شده که این خود تاثیر بسزایی در کاهش تولیدات پوشاک در داخل کشور داشته است.
وی ادامه داد: در حاضر برای تامین ملزومات تولید پوشاک مانند نخ،پارچه و مواردی از این دست با مشکل مواجه هستیم که این مهم در صنعت پوشاک کشور تاثیرات منفی بسیاری را به همراه داشته است.
منبع چی در پاسخ به این سوال که تا چه میزان تولیدات پوشاک داخلی منطبق با سلایق و خواستههای مصرف کنندگان است، اذعان داشت: به طور کلی باید در نظر داشت که تا زمانی که واردات پوشاک در کشور وجود دارد نمیتوان چندان سلایق مردم و یا مد رایج در کشور را تغییر داد. از این رو تولیدکنندگان داخلی نیز تا حد زیادی سعی دارند تا محصولات خود را به مانند محصولات مشابه خارجی تولید و عرضه نمایند.
وی در ارتباط با استفاده از المانهای ایرانی و اسلامی در صنعت مد گفت: برای انجام نیاز به اقدامات کارشناسانه بسیار است چرا که باید نیاز سطح وسیعی از مردم را پوشش دهد. امروزه بسیاری از طراحان داخلی این کار را در خارج از کشور انجام میدهند. در گذشته تنها المانهای اروپایی را دنبال میکردیم اما امروزه دیگر کشورها از المانهای اسلامی و ایرانی استفاده میکنند و خوشبختانه این المان ها در سر تا سر دنیا با استقبال قابل توجهی مواجه شده است استفاده از المان های اسلامی و ایرانی میتواند در تولیدات داخلی بسیار موثر باشد.