۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۷
کد خبر: 13726688

برخی از زنان در دوران بارداری اشتهای خود را از دست می دهند و دیگر تمایلی به خوردن غذا ندارند که این خود می تواند مشکلاتی را برای آنها و یا جنین به وجود آورد.

از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد که برخی عوامل دیگر نیز می تواند موجب کم اشتهایی در فرد شود که در ذیل به اختصار به آن اشاره خواهد شد.

ابتلا به برخی از بیماری ها

عدم پیروی از رژیم غذایی مناسب

داشتن استرس و مشکلات روحی

وجود مشغله های کاری

بررسی عوارض بی اشتهایی در دوران بارداری

شایان ذکر است بی اشتهایی در دوران بارداری به دلیل اینکه جنین در حال رشد است می تواند خطرناک باشد از این رو توصیه می شود بی اشتهایی در دوران بارداری را جدی گرفت چرا که بی اشتهایی می تواند عوارض متعددی را برای مادر در پی داشته باشد که در ذیل به آن اشاره خواهد شد.

کاهش قند خون

حالت تهوع

احساس ضعف و سرگیجه

عرق سرد

ایجاد درد در مفاصل

کاهش توانایی در هضم غذا

باید در نظر داشت کم اشتهایی می تواند تاثیر برخی از داروها را نیز تا حد زیادی کاهش دهد چرا که برخی از داروها را باید با معده پر و بعد از وعده  غذایی  استفاده کرد.

پر واضح است که کم اشتهایی تاثیرات منفی را بر جنین  خواهد گذاشت چرا که باید به خاطر داشت که عدم تامین مواد غذایی لازم می تواند سلامت و یا روند رشد جنین را به مخاطره بیاندازد و جنین را با بیماری های مختلف مانند نارسایی های تنفسی، قلبی، ذهنی و مواردی از این دست مواجه کند.

روش های درمان بی اشتهایی در دوران بارداری

آنچه مسلم است می توان با استفاده از روش های ساده و بدون استفاده از دارو به راحتی بی اشتهایی دوران بارداری را برطرف کرد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.

یکی از مهم ترین روش های درمان بی اشتهایی مصرف زیاد آب است، چرا که باید به خاطر داشت  که از دست دادن آب، می تواند  مشکلات زیادی  مانند بی اشتهایی را برای بدن به وجود آورد از این رو توصیه می شود با مصرف کافی آب تا حد زیادی بی اشتهایی را برطرف کرد همچنین می توان با نوشیدن آب بسیاری از بیماری ها مانند مشکلات کلیوی و یا عفونت مجاری ادراری را به راحتی درمان کرد.

مصرف غذاهای مغذی نیز می تواند در کاهش عوارض بی اشتهایی موثر  باشد از این رو توصیه می شود از غذاها، میان وعده‌ها و یا نوشیدنی‌های مغذی استفاده شود که دارای ارزش غذایی باشند.

یکی دیگر از روش های مناسب برای درمان کاهش بی اشتهایی عدم استفاده از مواد غذایی ناسالم است از این رو توصیه می شود حتی از خرید این نوع مواد غذایی نیز اجتناب شود.

مصرف منظم، کم و اما در وعده های زیاد نیز می تواند تا حد زیادی عوارض بی اشتهایی را از بین ببرد بنابراین بهتر است در طول روز تعداد وعده های غذایی به شش وعده افزایش یابد اما باید حجم این وعده ها کم باشد.

مصرف ویتامین ها نیز می تواند عوارض ناشی از بی اشتهایی را برطرف کند لذا توصیه می شود در طول دوران بارداری از انواع ویتامین ها استفاده شود.

بدیهی است برای رفع بی اشتهایی در دوران بارداری باید از مصرف غذاهای تند و چرب نیز اجتناب شود چرا که بنا به اظهار نظر کارشناسان بوی تند غذا خود می تواند عاملی برای بی اشتهایی باشد.

در خاتمه باید یادآور شد ادامه روند بی اشتهایی در دوران بارداری می تواند باعث از دست دادن آب بدن، رسیدن مواد مغذی کمتر به جنین و همچنین تاثیرات منفی بر رشد جنین شود با این اوصاف در صورت کاهش چشمگیر وزن و همچنین عدم توانایی در هضم غذا و یا افزایش حالت تهوع باید در اولین فرصت به پزشک معالج مراجعه شود.

گفتنی است کم اشتها و یا بی اشتها شدن در طول دوران بارداری می تواند در برخی از موارد خطرناک باشد هر چند باید یادآور شد که کم اشتهایی خود یکی از نشانه های بارداری می باشد.

بررسی دلایل کاهش اشتها در دوران بارداری

بدیهی است یکی از مهم ترین دلایل کم شدن اشتها در دوران بارداری رشد رحم است که این مهم باعث هل دادن معده به خارج از محل طبیعی خود خواهد شد که این خود عاملی برای کاهش اشتها خواهد شد همچنین این اتفاق می تواند منجر به سوزش سر دل نیز ‌شود.

افزایش هورمون ها نیز می تواند یکی دیگر از دلایل کاهش اشتها باشد چرا که دراین شرایط مادر به انواع بو حساسیت پیدا می کند که این خود می تواند باعث بروز حالت تهوع و کم اشتهایی شود.

باید در نظر داشت که طبق آمار موجود حساسیت به بو و یا انواع غذاها در میان 70 الی 85 درصد زنان بارداراتفاق می افتد،همچنین در برخی از موارد مادران  مزه فلز را در دهن خود حس می کند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***