سلام نو – سرویس فرهنگ و هنر: احتمالا این روزها تصاویر دلار پیش روی شما هم رژه میرود، دلاری که برای ما مصداق و تجسم تورم است و هر لحظه به قیمتش چشم دوختهایم.
اما واقعا چرا این چنین است؟ چرا ما مجبوریم به تورم، دلار و پول نقد این قدر فکر کنیم؟ آیا هیچ راه گریزی از این نفرین ناگزیر پول نقد بر زندگی ما وجود دارد؟
برای پاسخ به این پرسشها مطالب و کتابهای بسیاری وجود دارد اما یکی از جذابترین پاسخها را کنت روگف اقتصاددان برجسته و مشهور آمریکایی در کتاب نفرین پول نقد داده است.
کنت روگوف که به خاطر نظرات منفی اش در مورد بیت کوین معروف است، بارها و بارها آب سردی بر روی نظرات مربوط به بیت کوین ریخته است و میگوید : به نظر من 10 سال دیگر بیت کوین یک دهم ارزش فعلی را ندارد من 100 دلار را از 100000 دلار محتمل تر می بینم. پیش بینی او مبتنی بر این امر است که دولت ها در برابر ارزهای دیجیتال نامعلوم مخالفت می کنند. به گفته وی مقررات دولتی حباب بیت کوین را خواهند ترکاند اما متخصصین بیت کوین در وال استریت طرز فکر دیگری دارند.
حالا این استاد اقتصاد و سیاستگذاری عمومی دانشگاه هاروارد و کارشناس سابق صندوق بینالمللی پول در یکی از مهمترین کتابهای خود یعنی نفرین پول نقد به بررسی تمام مصیبتهای پول نقد برای بشر به خصوص در دوران مدرن میپردازد، کتابی که اکنون با ترجمه سید محمدرضا حسینی و فائزه حشتمی ترجمه شده است.
نفرین پول نقد: نفرینی به قدمت یک تاریخ
جهان در حال غرق شدن در پول نقد است و این امر سبب ناامنی بیشتر ما شده و ما را فقیرتر مینماید. کنت روگف در این کتاب پیرامون گذشته، حال و آیندهی ارز (از چین باستان گرفته تا ارزهای رمزنگاریشده امروزی) تحقیق و تفحص کرده و نشان میدهد چرا پول کاغذی سرمنشاء برخی از دشوارترین مشکلات جهانی است.
در حال حاضر، پول نقد در اقتصاد قانونی با سرعت به حاشیه رانده میشود ولی میزان قابل توجهی از آن همچنان در گردش باقیمانده است (1.4 تریلیون دلار در ایالات متحده). بخش قابل توجهی از این پول در فرار مالیاتی، فساد، تروریسم، تجارت مواد مخدر، قاچاق انسان و سایر بخشهای گسترده اقتصاد زیرزمینی جهانی استفاده میشود. از آنجایی که بانکهای مرکزی قادر به کاهش معنادار نرخهای بهره به زیر صفر نخواهند بود، پول کاغذی سبب ناتوانی سیاست پولی نیز میشود. کتاب "نفرین پول نقد" چرایی نیاز به برقراری موثر سیاست نرخ بهره منفی توسط کشورها برای مدیریت بحران مالی بعدی را توضیح میدهد.
حتی اگر دولتها با حذف اسکناسهای بزرگ غالبا، کنترل بهتری روی ارز کاغذی داشته باشند، ارزهای رمزنگاری شده، سبب بروز مسائلی میشوند. این کتاب با نگاه به آینده ارز دیجیتال خصوصی و دولتی، درسی تاریخی را یادآور میشود: ممکن است بخش خصوصی نوآوریهایی را در حیطه ارزها داشته باشد ولی در نهایت دولت، آنها را قانونمند کرده و به خود اختصاص میدهد.
کتاب "نفرین پول نقد" به قدری جذاب بوده و پشتوانهای از شواهد و استدلالهای اصیل و متقاعدکننده دارد که قطعا سبب جرقه خوردن بحثهای گسترده و جذابتری در آیندهی نزدیک میشود.
نفرین پول نقد به تازگی توسط سید محمدرضا حسینی، دکتری مدیریت مالی دانشگاه تهران و مدیرعامل شرکت مشاور اقتصادی و سرمایه گذاری باتاب کار و فائزه حشمتی، کارشناس مالی و اقتصادی ترجمه و توسط موسسه کتاب مهربان ترجمه و منتشر شده است.
برای خرید آنلاین روی این لینک کلیک کنید.