<br/>متاسفانه برخی از کودکان به مکیدن انگشت خود مشغول می شوند که این کار می تواند برای کودک آسیب های روحی و جسمی بسیاری را به دنبال داشته باشد.

گفتنی است در بیشتر موارد کودکان  در چند ماهگی به  مکیدن انگشت مشغول می شود هر چن در ابتدا این کار شاید با مزه به نظر برسد، اما با گذشت زمان این کار کودک به هیچ وجه خوشایند نخواهد بود که این کار می تواند برای والدین بسیار سخت باشد.

بنا بر تحقیقات به عمل آمده بیش از 18 درصد از کودکانی که در رده سنی 2 تا 6 سال قرار دارند انگشت خود که البته در بیشتر مواردانگشت شست آنها است را می‌مکند.

به طور کلی باید در نظر داشت که مکیدن انگشت می تواند باعث ایجاد آرامش در کودک شود به‌همین خاطر وی این رفتار را همچنان ادامه می‌دهد.

تحقیقات همچنین حاکی از آ که مکیدن انگشت اکثراً توسط کودکانی انجام می‌گیرد که در دوران نوپایی ساعات زیادی از روز را از مادرشان دور بوده‌اند. این اتفاق در بین کودکانی که ماه‌های اولیه زندگی خود را در آغوش مادرشان طی کرده و تماس فیزیکی با او داشته‌اند، بسیار بسیار کم دیده می‌شود. اکثر پزشکان توصیه می‌کنند تا زمانی که کودک خودش تصمیم به رها کردن این عمل نگرفته، والدین نباید وی را مجبور به این کار کنند. به کودک اجازه دهید، خود به اشتباهش پی ببرد ممکن است تذکر دادن به کودک در مورد مکیدن انگشتش کارساز باشد اما بهترین راه سپردن این مشکل به خود اوست. اگر دوستانش در مهد کودک یا مدرسه یک بار او را در این حالت ببینند و مورد تمسخر او را قرار دهند کودک نا خوداگاه نسبت به این عمل اکراه پیدا می‌کند.

بدیهی است یکی از روش های موثر برای درمان  مکیدن انگشت در کودکان استفاده از روش معکوس می باشد برای این روش می توان به کودکی  که در حال مکیدن انگشت است، بگویید که باید همه انگشتان خود را بمکد و او را مجبور به این کار کنید و مطمئن باشید که او خیلی زود از این کار خسته می‌شود.

یکی دیگر از روش های درمان انگشت مکیدن کودکان  پرسیدن علت انجام این کار است  و در انتها از او بخواهید تا در جمع این کار را انجام ندهد اگر کودک  دیگر جلوی شما انگشت خود را نمی‌مکد،  یک پیشرفت است چرا که با این کار او زمان کمتری را برای این کار اختصاص می دهد که به طور حتم ضرر این کار نیز کمتر خواهد شد.

استفاده از مایع یادآوری به انگشتش کودک می تواند یکی دیگر از روش های منع کودک برای مکیدن انگشت باشد هر چند این کار از نظر برخی از پزشکان بی‌رحمانه توصیف شده است، اما باید یادآور شد که  اما زدن محلول‌های بد مزه به انگشت می‌تواند مانع مکیدن آن شود همچنین استفاده از دستکش نیز می تواند راهکار مناسبی برای فراموش کردن مکیدن انگشت باشد.

لازم به ذکر است که استفاده از این روش یک تنبیه نیست بلکه در مقابل باید به کودک یادآوری شود که این کار تنها برای فراموش کردن عادت مکیدن انگشت است.

جالب است بدانیم که نباید کودک را برای این کار تنبیه کرد چرا که این کار می تواند باعث تمایل هر چه بیشتر کودک برای مکیدن انگشت شود.

از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد گذشت زمان می تواند کودک را از انجام این کار منصرف کند چرا که مطالعات نشان می دهد که با بالا رفتن سن، کودک دیگر تمایلی برای انجام این کار نخواهد داشت.

آثار منفی مکیدن انگشت

شایان ذکر است که مکیدن انگشت  می تواند باعث کج در آمدن دندان‌ها و حتی تأخیر در این مسئله ‌شود.

یکی دیگر از آثار منفی مکیدن انگشت می تواند باعث گشاد شدن دهان کودک شود هر چند در این عارضه  چگونگی مکیدن و جهت آن بسیار حائز اهمیت می باشد.

منزوی شدن کودک می تواند یکی از آثار منفی روحی مکیدن انگشت باشد چرا که کودکانی به این کار مبادرت می روزند در بیشتر موارد از سوی دوستان خود طرد می شوند که این کار نقش بسزایی در منزوی شدن کودک دارد.

پر واضح است که چرکی شدن انگشت نیز می تواند یکی دیگر از پیامدهای منفی مکیدن انگشت باشد هر چند در این مجال باید یادآور شد که کودک  پس از لمس کردن ماده‌ای سمی با فرو بردن انگشتش در دهان، آن را خورده و مسموم می شود.

در پایان باید خاطر نشان کرد که پیدا کردن دلیل انجام این کار می تواند کمک بسیاری در از سر انداختن عادت مکیدن انگشت در کودک شود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***