سلام نو – سرویس بینالملل: اخیرا کاخ سفید به صورت پی در پی مدعی شده که نیروهای موتلف آمریکا در خاورمیانه از سوی ایران تهدید میشوند و به همین بهانه دو ناو جنگی لینکلن و آرلینگتون را به همراه بمب افکنهای مشهورش به خلیج فارس اعزام کرد و ترامپ در چند نوبت تهدید کرد که هرگونه آسیب به متحدان آمریکا با جواب مستقیم این کشور همراه است.
اما آیا واقعا چنین ادعایی صحت دارد و متحدان آمریکا در خاورمیانه از سوی ایران تهدید میشوند؟ آیا تحرکات نظامی ایران به شکلی تنشزا و محسوس افزایش یافته است؟
رسانههای جنگ طلب آمریکایی از جمله فاکس نیوز با تکیه بر سخنان جان بولتون مدعی هستند که تحرکات و تهدیدهای نیروهای نظامی نزدیک به ایران در منطقه افزایش یافته است و برای این حرف خود به برخی تحرکات در عراق و سوریه اشاره میکنند، این در حالی است که به نظر میرسد ایران با توجه به استراتژی "نه جنگ، نه مذاکره" قصد افزایش تنشها را ندارد و حتی تهدید به بستن تنگه هرمز هم نکرده است.
ژنرال بریتانیایی: تهدیدات از جانب ایران افزایش نیافته
یک ژنرال بریتانیایی که سابقه خدمت در ایرلند شمالی، کزوو و افغانستان را دارد و اکنون در عراق خدمت میکند ادعای کاخ سفید درباره افزایش تهدیدهای از سوی ایران را به شکلی جدی رد کرده است. جنرال کریس گیکا تاکید کرد که هیچ مدرکی دال بر افزایش تهدیدهای از سوی ایران به دست نیامده.
او که با خبرنگار رویترز مصاحبه میکرد گفت: نیروهای حامی ایران در عراق و سوریه هیچ حرکت افزایش دهنده تهدید و تنش در منطقه انجام ندادهاند. ما از حضور این نیروها آگاه هستیم و با توجه به محیطی که در آن حضور داریم مدام بر آنها نظارت داریم.
جنرال گیکا تاکید کرد هیچ مغایرتی بین سخنان او و مواضع کاخ دسفید وجود ندارد. او در ادامه گفت: من گفتم که طیف گستردهای از تهیدیدات علیه نیروهای آمریکا و متحدانش در خاورمیانه وجود داد، آن چنان که همیشه وجود داشته. به همین دلیل ما طیف گستردهای از اقدامات حفاظتی را لحاظ میکنیم. تهدیدات از سوی طیف گستردهای از نیروها انجام میشود و که ما آنها را تحت نظر نداریم و اقدامات حفاظتی را متناسب با آن افزایش و کاهش میدهیم.
هرچند اظهارات این ژنرال بعدها با واکنش مقامات ارشد سنتکام مواجه شد و آنها تاکید کردند که به نظرشان تهدیدات از سوی ایران افزایش یافته است.
تکرار بازی روانی جنگ با عراق
شاید اگر بین ایران و آمریکا برخوردی نظامی صورت بگیرد و این برخورد هیچ شباهتی به حملات آمریکا به عراق و افغانستان نداشته باشد ولی شباهاتهای بسیاری میان فضا سازی رسانهای پیش از حمله به عراق با فضا سازیهای این روزها علیه ایران دیده میشود و رسانههای مختلف آمریکا خواسته و ناخواسته بر طبل جنگ میکوبند.
تازهترین مورد از این گونه اخبار خبر در نظر داشتن طرحی برای اعزام 120 هزار نیرو از سوی آمریکا برای درگیری احتمالی با ایران است، خبری که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا نیز آن را خبر جعلی خواند و گفت چنین برنامهای ندارد. او البته در ادامه گفت که اگر اتفاقی بیافتد بسیار بیش از این نیرو اعزام خواهد کرد.
نکته تعجب و تاسف بر انگیز آن است که طیفی از رسانههای دست راستی نیز در بازی رسانههای غربی میافتند، بازیای که توان نظامی ایران را بیش از آن چه هست نشان میدهد و در مرحله بعد با توان نظامی بزرگنمایی شده تهدید ایران را هم بیش از آن چه هست بزرگنمایی میکند و به این وسیله تلاش میکند تا به درگیری احتمالی با ایران مشروعیت دهد.