به گزارش سلام نو، بازار خرید و فروش خودرو طی روزهای گذشته قفل شده و هیچ معامله ای انجام نمی شود. به اعتقاد فعالان بازار روند کاهشی قیمت ها عاملی شده تا فروشندههای خودرو مقاومت کرده و حاضر به فروش خودروها آنهم با قیمت ارزان نباشند اما روند ادامه دار کاهش قیمت ها عاملی شده تا آنها هم طی روزهای آینده مجبور به فروش باشند. البته امروز بازار خودرو متأثر از کاهش قیمت ارز و واگذاری تعیین قیمت خودرو به شورای رقابت قرار گرفته و همچنان روند کاهشی را تجربه میکند به نحوی فعالان بازار معتقدند مردم در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت خودرو در بازار خواهند بود.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه قیمت خودرو در بازار کاهش یافته است، گفت: فروش خودرو در بازار باید بر اساس یک فرمول و درصد سود مشخص باشد.
سعید موتمنی اظهار کرد: در حال حاضر بازار خودرو آرام است اما، خرید و فروشی صورت نمیگیرد.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه هیجانی که در یک ماه گذشته در بازار وجود داشت در حال حاضر فروکش کرده است، گفت: البته این هیجان توسط دلالان ایجاد شده بود که به صورت کاذب قیمتها را افزایش داده بودند در حالی که خرید و فروشی صورت نمیگرفت و فقط بر روی کاغذ این موضوع وجود داشت.
وی خاطرنشان کرد: طی هفتههای گذشته افرادی اقدام به خرید خودرو با قیمت بالا کردند و در اکنون حاضر به فروش آنها نیستند و منتظرند قیمتها دوباره افزایش یابد از طرفی خریداران نیز منتظر کاهش بیشتر قیمت هستند.
به اعتقاد برخی کارشناسان بازار، قیمت خودرو به صورت کاذب بالا رفته بود و چون خرید و فروش چندانی صورت نمیگرفت، منحنی قیمت رو به نزول رفت.
وی با بیان اینکه اگر عرضه به اندازه مورد نیاز باشد بازار رونق خواهد داشت و قیمتها متعادل خواهد بود، تصریح کرد: در حالی که قیمت پژو ۲۰۰۸ طی روزهای گذشته افزایش زیادی یافته بود با عرضه این خودرو از سوی خودروساز، روز گذشته قیمت کاهش یافت و.حالا از بیش از 450 میلیون تومان به کمتر از 350 میلیون تومان کاهش یافته است.
موتمنی تصریح کرد: تمام ثبت نامهایی که صورت میگیرد در فروش فوری ها، ۹۰ درصد آنها مصرف کننده نیستند و با خریداری این خودروها و عرضه آنها با قیمت بالا، بازار را بهم میریزند.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه فروش خودرو در بازار باید بر اساس یک فرمول و درصد سود مشخص باشد تاکید کرد: زمانی که قیمت خودرو مشخص نشده نهاد نظارتی هم نمیتواند بر روی قیمت نظارت کند.
وی با بیان اینکه باید سامانه قیمت خودرو در کشور ایجاد شود، خاطرنشان کرد: اگر سامانه خودرو وجود داشت، قیمت خودرو دقیقاً مشخص بود و کسی نمیتوانست بازار را ملتهب کند و سایتها هم فقط میتوانستند کار تبلیغات انجام دهند.
بر کسی پوشیده نیست که رشد قیمت خودرو تحت تاثیر عواملی مانند تورم انتظاری کاهش تولید و هجوم نقدینگی به بازار خودرو، اتفاق افتاده و بنابراین اگر قرار بر کنترل قیمتها است، باید فکری به حال این مولفهها کرد.
این درحالیست که به عقیده کارشناسان، واگذاری مجدد قیمت گذاری خودرو به شورای رقابت می تواند باعث تعمیق شرایط زیان ده خودروسازان شده و گامی رو به عقب در شرایط فعلی تلقی شود. هرچند باید اذعان کرد که برخلاف ادعای خودروسازان، ماجرای عرضه خودرو با قیمت حاشیه بازار نیز نتوانست آبی بر آتش تورم بریزد و مشکل مصرف کنندگان نهایی را کاهش دهد./دیجیتو