به گزارش سلام نو ، بهزاد محمدی در مراسم کلنگزنی پتروشیمی سنقر و کلیایی که امروز (۹ خرداد) برگزار شد، از صنعت پتروشیمی به عنوان صنعتی جذاب، رو به جلو و مولد در دنیا یاد کرد که هر روز محصولات جدیدی از این صنعت به دست میآید و در زندگی روزمره ما کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه رشد صنعت پتروشیمی در جهان چند برابر نفت خام است، افزود: رشد صنعت نفت خام در دنیا سالانه یک درصد و صنعت پتروشیمی ۹ درصد است.
معاون وزیر نفت میزان مبادلات محصولات پتروشیمی در جهان را سالانه ۳۸۰۰ میلیارد دلار اعلام کرد و یادآور شد: ایران با داشتن اولین ذخایر گاز و چهارمین ذخایر نفت جهان باید سهم خود را از تجارت جهانی محصولات پتروشیمی افزایش دهد.
محمدی معتقد است که ایران چهار شاخص مهم راهاندازی صنایع پتروشیمی شامل خوراک، دانش فنی، سرمایه و بازار را دارد.
وی اشارهای هم به وضعیت کنونی صنعت پتروشیمی در کشور داشت و خاطرنشان کرد: هم اکنون ۵۵ واحد پتروشیمی فعال با ظرفیت تولید ۶۵ میلیون تن در سال داریم که بخشی از این تولیدات صرف خود صنایع میشود و ۳۱ میلیون تن آن قابل فروش است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی ایران درآمد کشور از فروش محصولات پتروشیمی را ۱۷ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: از ۳۱ میلیون تن تولیدات قابل فروش ۲۲ میلیون تن آن با ارزش ۱۲ میلیارد دلار به ۳۰ کشور مقصد صادرات میشود.
محمدی از در دست احداث بودن ۶۴ واحد پتروشیمی با پیشرفت ۲۰ تا ۹۹ درصد هم در کشور خبر داد که شش طرح آن تأمین خوراک با ظرفیت ۱۵ میلیون تن و پنج پروژه نیز زیرساختی است.
وی افزود: این پروژهها تا سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری میرسد و ظرفیت تولیدات پتروشیمی کشور با افزایش ۹۰ تا ۹۵ درصدی به ۱۳۰ میلیون تن در سال میرسد.
محمدی تصریح کرد: از این تعداد ۲۰ واحد اولویتدار هستند و تا اول سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسند که سه مورد آنها امسال افتتاح میشود.
معاون وزیر نفت گفت: با افتتاح این ۲۰ واحد، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به ۹۱ میلیون تن، محصولات قابل فروش به ۵۱ میلیون تن، درآمد کشور به ۲۵ میلیارد دلار و سهم صادرات به حدود ۱۹ میلیارد دلار میرسد.
محمدی از صدور مجوز برای ساخت ۴۰ واحد پتروشیمی هم در کشور خبر داد که اکنون زیر ۲۰ درصد پیشرفت دارند.
وی با بیان اینکه توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی نیز در اولویت وزارت نفت است، گفت: این پروژهها قابلیت اجرا در همه جغرافیای کشور را دارند و حجم سرمایهگذاری آنها نیز کمتر از صنایع بالادستی است./ایسنا