سلام نو – سرویس سیاسی: "این اکانت فیکه!" اگر اهل توییتری باشید حتما تا به حال بارها این جمله را شنیدهاید، اکانتها عجیب و غریب با تعداد بالایی فالور که موج راه میاندازند، تحلیل ارائه میدهند و تلاش میکنند به افکار عمومی جهت دهند. مسئله تحلیل جعلی و اخبار دروغ به حدی جدی است که از آن به عنوان یکی از عوامل پیروزی ترامپ در انتخابات یاد میشود.
حالا در جدیدترین پرده از افشای پروژهای اخبار جعلی پایگاه خبری اینترسپت در گزارشی اعلام کرده است که حشمت علوی، که با نام فعال حقوق بشری شناخته می شود، شخص واقعی نیست و یک شخصیت مجازی ساخته دست منافقین است. حشمت علوی شاید برای خوانندگان معمول داخل ایران نامی شناخته شده نباشد اما با سی هزار دنبال کننده در توییتری و دهها یادداشت و مقاله ضد ایرانی در خارج از مرزها، به ویژه آمریکا، چهرهای شناخته شده بود. این شهرت به حدی بود که کاخ سفید در دوران ترامپ در موارد متعددی خبرنگاران را به آن ارجاع میداد.
با یک حساب و کتاب سرانگشتی علوی فقط60 مقاله در مجله فوربس منتشر کرده است که یکی از مجلات مشهور آمریکایی ادست. مقاله های دیگری از او در مورد ایران در سایتهایی مشهوری مانند هیل، دیلی کالر، فدرالیست، العربیه و.. منتشر شده است، سایتهایی که عموما تمایلات جمهوری خواهانه دارند.
خبرنگار بخش سیاست خارجی پایگاه خبری اینترپرست که جعلی بودن هویت حشمت علوی را اشاره کرده پس از جستجو در مورد مقالات و هویت او متوجه میشود چنین شخصی اصلا وجود ندارد!
دو نفر از اعضا جدا شده از مجاهدین خلقه در این رابطه به خبرنگار اینترپرست گفته بودند: علوی یک شخصیت دروغین تبلیغاتی است که توسط مجاهدین ساخته شده. یکی از اعضا ارشد جدا شده گروهک منافقین به نام «حسن حیرانی» که مدیریت عملیات های آنلاین سازمان مجاهدین را برعهده داشته است گفته که شخصیت حشمت علوی توسط بخش سیاسی مجاهدین ساخته شده که تحت فرماندهی مرکزیت مجاهدین اقدام به انتشار تحلیلهای مختلف میکرد.
این ادعاها با سوابق کاری مجاهدین بسیار تطابق دارد، آنان در سالهای جنگ نیز از شیوه تماس تلفنی تصادفی با شهروندان ایرانی برای کسب اطلاعات یا ایجاد رعب و وحشت استفاده میکردند و سالها است که اخباری درباره عملیاتهای روانی آنها در کمپ آلبانی یا دیگر نقاط منتشر میشود.
سارا زهیری از پژوهشگرانی که تحقیقاتی گسترده روی سازمان مجاهدین خلق انجام تایید میکند که علوی یک «حساب گروهی» است که با هدایت اعضای مجاهدین به روز میشود و مقالاتش نیز به صورت گروهی تهیه میشود.
نکته قابل توجه این است که از فوربس تا هیل سردبیران رسانهها هیچ وقت علوی را ندیدند و او در اقدامی جالب مطالبش را مجانی در اختیار رسانهها میگذاشت که همین مسئله به نوعی مشوق به حساب میآمد.
اما اگر مقاالات علوی به رایگان در اختیار رسانهها قرار میگرفته تیم پشتیبان این پروفایل چگونه تامین مالی میشدند؟ تحقیقات درباره منابع مالی در سالهای پیش نشان داد که آنها برای سالهای متمادی سهمی مشخص از نفت عراق داشتند که آن را در اروپا سرمایه گذاری کردند. در دوران جدید نیز ارتباطاتی با عربستان داشتند و توانستند در چند نوبت پول خوبی طرف سعودی به دست بیاورند.
در کنار اینها به گواه روسای اسبق موساد مجاهدین پس از صدام از حمایت عملیاتی و مالی موساد نیز بهرهمند شدند که دست آنها را بسیار باز کرده است.
افشای هویت جعلی هشمت علوی هشداری است درباره ابعا گسترده جنگ روانیای که در فضای مجازی علیه ایران در جریان است، ماجرایی که این سوال را در ذهنها ایجاد میکند: اگر مجاهدین خلق با بودجه و نیروی محدودش چنین بازیای را طراحی میکند، موساد و سی آی اِی چی میکنند؟