فروغ الزمان فرخزاد ملقب به فروغ فرخزاد(فروغ) در هشتمین روز دی ماه سال ۱۳۱۳به دنیا آمد.
فروغ یکی از شاعرانِ مطرح ایران زمین است که در میان جوانان طرفداران بسیاری دارد.
فروغ؛ خواهر فریدون و پوران فرخزاد
فروغ فرخزاد چهارمین فرزند محمد فرخزاد و توران وزیری تبار و برادرش فریدون و پوران خواهر بزرگترش بود که این سه بسیار مشهور بودند.
گفته شده است که محمد فرخزاد پدر فروغ از اهالی تفرش و توران وزیری تبار مادرش برای کاشان بود.
ازدواج و جدایی فروغ و شاپور
فروغ شانزده ساله بود که با یکی از بستگان مادری اش، پرویز شاپور ازدواج کرد. ازدواج این دو که در سال ۱۳۳۰صورت گرفت، چهار سال بیشتر طول نکشید و با وجود داشتن یک پسر به نام کامیار در سال ۱۳۳۴ به جدایی انجامید.
از فروغ فرخزاد و پرویز شاپور نامه هایی به وسیله تنها فرزندشان، کامیار شاپور و عمران صلاحی در کتابی تحت عنوان «اولین تپش های عاشقانه ی قلبم» منتشر شده است که این نامه ها مرتبط به دوران ازدواج و جدایی این دو است.
پس از این که فروغ و پرویز شاپور از یکدیگر جدا شدند او برای دور شدن از تنهایی و روزمرگی به سفر رفت و تلاش کرد با اروپا و فرهنگ آن آشنا شود و دنیای جدیدی را تجربه کند.
سفر به اروپا
او تمام تلاشش بر این بود که برای رهایی از مشکلات موجود به تئاتر و اپرا برود و سپس به آموختن زبان هایی چون ایتالیایی، آلمانی و فرانسوی مشغول شد.
سفرهایی که فروغ به کشورهای اروپایی داشت باعث آشنایی هرچه بیشتر او با ادب و فرهنگ آن جا شد و زمینه ای را برای او فراهم کرد تا افکارش تغییر کند.
در اوایل دهه ی ۴۰ به کشورهایی چون ایتالیا، آلمان و فرانسه سفر کرد که با حضور در جشنواره سینمای مولف، پیشنهاداتی را از سوی تهیه کنندگان سوئدی برای فیلم سازی دریافت نمود و ناشران کشورهای اروپایی درصدد منتشر کردن آثار او بودند.
پس از گذراندن این ایام بود که فروغ «تولدی دیگر» را به چاپ رساند و شعرهای این شاعر زن ایرانی بسیار مورد استقبال و تحسین قرار گرفت و سپس مجموعه ای را تحت عنوان «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد» را منتشر کرد.
آشنایی ابراهیم گلستان و فروغ فرخزاد
ابراهیم گلستان از افراد سرشناس ومطرحی بود که فروغ توانست با آن آشنا شود.
گلستان که نویسنده و فیلمساز بود با فروغ فرخزاد همکاری نمود که این موضوع برای این شاعر بسیار موثر بود
زیرا او را از لحاظ ادبی به رشد قابل توجهی رسانید.
مدتی حکایت ارتباط عاشقانه ابراهیم گلستان و فروغ فرخزاد در تمامی محافل فراگیر شد که این موضوع از طریق نامه های این دو آشکار شد.
گفتنی است که ابراهیم گلستان در نیمه های دهه ی ۹۰با روزنامه نگار گاردین مصاحبه ای داشت که حاکی از ارتباط دو طرفه ای بود که این دو داشتند.
گلستان، فروغ را عضوی از شخصیت خود دانست که این موضوع شاید به دلیل عمیق بودن ارتباط عاشقانه این دو بود.
در اواخر دهه ی ۳۰بود که فروغ به سینما جذب و در این راه با ابراهیم گلستان آشنا شد و این آشنایی، تغییرات زیادی در زندگی او ایجاد کرد.
در اوایل دهه ی ۴۰فیلم «خانه سیاه است» را ساختند و سپس فروغ در نمایشی که اثر پری صابری بود به ایفای نقش پرداخت و توانست خوش بدرخشد.
این فیلم توانست از جشنواره اوبر هاوزن جایزه ای را دریافت کند.
آن سال ها، ایام موفقیت فروغ فرخزاد بود زیرا مجموعه تولدی دیگر او توانست با تیراژ بالایی منتشر شود.
تصادف فروغ فرخزاد
داستان درگذشت فروغ را چنین روایت کردند که در نیمه های بهمن ماه سال ۴۵بود که فروغ با جیپ ابراهیم گلستان تصادف کرد که این اتفاق در جاده ی دروس-قلهک صورت گرفت و دلیل آن هم این بود که فروغ در هنگام رانندگی از جاده منحرف شد.
26 بهمن ماه بود که فروغ فرخزاد را در گورستان قدیمی ظهیرالدوله به خاک سپردند.