سلام نو – سرویس سیاسی: اواخر بهار امسال خبر کشته شدن یک زندانی سیاسی در زندان فشافویه همگان را در بهت فرو برد، قتلی که توسط دو مجرم سابقهدار صورت گرفت.
علیرضا شیرمحمدعلی جوانی متولد سال 76 که به جرم توهین به مقدسات در زندان فشافویه بود و در اقدامی عجیب با زندانیان عادی در یک جا زندانی بود، آن هم وقتی پروندهاش در دسته پروندههای سیاسی و امنیتی دسته بندی میشد.
وکیل خانواده شیرمحمدعلی پس از این فاجعه گفت که تعداد ضربات وارد شده به مرحوم شیرمحمدعلی بیش از ۳۰ ضربه بوده و او به شکل وحشیانه به قتل رسیده.
سازمان زندانها در واکنش به اعتراضات نسبت به نگهداری زندانیان سیاسی و امنیتی با زندانیان عادی در اطلاعیهای اعلام کرد که زندان فشافویه فقط محل نگهداری زندانیان خطرناک نیست و زندانیان جرائم دیگر هم در آن نگهداری میشوند و اصل تفکیک زندانیان در این زندان رعایت میشود.
در این اطلاعیه تاکید شد که مقتول علیرضا شیرمحمدعلی در کنار سایر متهمان امنیتی بوده و سایر متهمان و محکومان در کنار او نبودهاند و او در فضای متفاوتی نگهداری میشد.
پرونده این قتل با دستور ویژه ابراهیم رییسی پیگیری شد و ظاهرا باعث برکناری برخی مقامات مرتبط نیز شد. رئیس قوه قضائیه دوم تیرماه سال جاری در گفتوگوی تلویزیونی خود در خصوص موضوع قتل شیرمحمدعلی اظهار کرد: نسبت به این حادثه که حادثه بدی بود و اتفاق افتاد، بلافاصله هیأتی برای بازرسی حادثه اعزام شد و همچنین از طریق دادستانی تهران که این زندان در تهران واقع شده و متهمان و محکومان آن مربوط به دادسرای تهران هستند و همچنین از طریق دادستانی کل، افرادی را مأمور کردیم که موضوع را بررسی کنند.
در نهایت دادگاه متهمان این قتل دیروز در شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی بابایی برگزار شد و متهمان بدون هیچ انکار و حاشیهای پذیرفتند که مرحوم شیرمحمدعلی را به قتل رساندند. متهمین با بیان این که در زمان قتل شیشه مصرف کرده بودند و متوجه اعمال خود نبودند گفتند که پیش از این به مسئولان زندان گفته بودند که اگر آنها را به زندان رجایی شهر منتقل نکنند یک نفر را میکشند و شیرمحمدعلی با بدشانسی تبدیل به آن یک نفر شد.
قاضی پرونده نیز در گفتوگویی گفت که دو متهم مدعی شدند فقط برای رهایی از زندان فشافویه مرتکب قتل شدهاند و از آنجایی که علیرضا لاغر و ضعیف بوده است او را انتخاب کردهاند و بر خلاف شایعات موجود دستی پشت پرده این جنایت نیست.
قاضی در پاسخ به پرسشی درباره دلیل زندان افتادن مقتول به خبرنگار روزنامه ایران گفت: این جوان در یک پرونده سیاسی به اتهام توهین به مقدسات به هشت سال زندان محکوم شده بود .علیرضا قبلاً در یک تولیدی پوشاک کار میکرد و بعد هم وارد دانشگاه شد اما فریب یک گروه سیاسی را خورده و بهدنبال انتشار یک عکس در پروفایلش که دارای مضمون توهین به مقدسات بود بازداشت شد. اما بیگناه در زندان کشته شد.
نعمت احمدی، وکیل و حقوقدان در گفتوگو با سلام نو در پاسخ به این پرسش که قاضی پرونده شیرمحمدعلی را سیاسی دانسته گفت: من خواندم که گفتهاند که این جوان جرم امنیتی داشته و اگر میگفتند جرم سیاسی دارد که ما خوشحال میشدیم.
وی با اشاره به دلیل محکومیت مرحوم شیرمحمدعلی گفت: یکی از عناوین مجرمانه تفسیر پذیر توهین به مقدسات است. ابتدا باید دایره مقدسات مشخص شود که مقدسات شامل خداوند است، پیامبران و ائمه است یا چیز دیگری را هم شامل میشود. از نظر من پرونده آن جوان سیاسی است و او جرمی انجام نداده بود که به کسی آسیب برساند و باید در شرایط دیگری جرمش بررسی میشد.
احمدی با اشاره به طول محکومیت هشت ساله شیرمحمدعلی گفت: اگر جرم این جوان توهین به مقدسات هم بود باید پرسید بر اساس کدام ماده قانون طول محکومیت این جوان 8 سال شده، طول محکومیتی که موجب تعجب جامعه حقوقی هم شد.