به گزارش سلام نو، دولت ژاپن محتاطانه گزینه پیوستن به این ائتلاف بین المللی را مورد بررسی قرار خواهد داد زیرا توکیو هنوز از انگیزههای واقعی دولت ترامپ مطمئن نیست و در عین حال ژاپن همچنان به دنبال کمک به کاهش تنش بین دو کشور از کانال دیپلماتیک است.
برخلاف جنگ خلیج فارس در سال 1991 و جنگ افغانستان در 2001، دولت ژاپن معتقد است که نیازی به اقدام فوری درخصوص طرح ائتلافی جدید ندارد. علاوه بر این جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در جریان سفر به ژاپن در دوشنبه هفته گذشته اصراری به پیوستن توکیو به این ائتلاف نداشته است. از این رو دولت قصد دارد در آرامش پیشنهاد وزیر خارجه آمریکا برای پیوستن به ائتلاف را مورد بررسی قرار داده و زمان بیشتری برای بررسی این پیشنهاد صرف کند.
وزرای خارجه آمریکا و ژاپن هفته آینده در حاشیه نشست آسهآن در بانکوک با یکدیگر دیدار خواهند کرد هرچند یک مقام وزارت خارجه ژاپن دراین باره گفت: در این گفتگوها هیچ تصمیمی گرفته نخواهد شد.
درحال حاضر دولت ژاپن اولویت خود را بر گفتگو و لابی با ایران قرار داده است زیرا توکیو و تهران دارای روابطی دوستانه و طولانی مدت هستند.
یک مقام ارشد وزارت خارجه ژاپن دراین باره گفت: اگر ائتلاف به این نتیجه برسد که با خشونت به ایران واکنش نشان دهند، حضور در این ائتلاف برای ژاپن سخت خواهد شد.
دولت همچنین درحال بررسی احتمال دیدار شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و حسن روحانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر است و به تلاشهای دیپلماتیک خود برای کاهش تنش ادامه میدهد. توکیو قصد دارد موضع خود دراینخصوص را برای ایالات متحده تشریح کند.
پایگاه اماسان نیز نوشت دولت انگلیس دوشنبه درخواست آمریکا برای تشکیل یک ائتلاف چندملیتی علیه ایران با هدف اعلامی محافظت از کشتیها در خلیج فارس رد کرد. ام اسان میافزاید لندن در حالی این درخواست را رد کرد که نفتکش خودش هنگام عبور از تنگه هرمز توسط ایران توقیف شده است. /تسنیم