به گزارش سلام نو، فروش اعضاء بدن و نه اهداء آن، مدتهاست که از مرز کاغذ نوشتههای روی دیوارها گذشته و شکل جدیدتری به خود گرفته؛ حالا افرادی که میخواهند اعضاء بدن خود را بفروشند، در فضای مجازی کبد، کلیه و سایر اعضاء بدن خود را آگهی میکنند. از سوی دیگر دلالی آنلاین اعضاء بدن بستری مناسب را برای کلاهبرداری از افراد نیازمند به پیوند اعضاء فراهم کرده است.
سردار «وحید مجید» هر گونه خرید و فروش اعضای بدن در فضای مجازی برابر اطلاعیه وزارت بهداشت ممنوع است و تنها زیر نظر وزارت بهداشت انجام می شود:
«چنانچه موردی در کانال های فضای مجازی دیده شود قطعا برخورد می شود به عنوان مثال در یک مورد، کانالی در فضای مجازی در مورد فروش کلیه فعالیت داشت که تحت رصد پلیس فتا قرار گرفت و در نهایت با پیگیری قضائی این کانال مسدود شد.»
به گفته سردار وحید مجید چنانچه پلیس به موردی در زمینه خرید و فروش مواد مخدر برخورد کند قطعا برخورد های قانونی صورت می گیرد: «ولی در سطح آشکار چنین چیزی وجود ندارد و اگر هم باشد بسیار انگشت شمار است. احتمال دارد در حوزه های خصوصی چنین مواردی وجود داشته باشد اما در سطح عمومی رصد دقیقی داریم.»
سال گذشته سرهنگ «تورج کاظمی» نیز تاکید داشته بود که پلیس بر این سایتها نظارت دقیقی دارد ولی باید گفت که این سایتها و کانالها و صفحات مجازی همچنان در سطح اینترنت وجود دارد.
خرید و فروش کلیه و دیگر اعضای بدن مدتهاست که در فضای مجازی ادامه دارد و با وجود هشدارها و پیگیریهای پلیس فتا هنوز ریشهکن نشده است. گفتنیست انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران نیز تاکید کرد که با دستور دادسرای جرایم رایانهای و فن آوری اطلاعات به پلیس فتا، سایتهای فعال در خرید و فروش کلیه و دیگر اعضاء بدن توقیف و کلیه اعضای فعال در آن به دادسرا معرفی خواهند شد./ایلنا