به گزارش سلام نو و به نقل از فارس، محمد شریعتمداری در دیدار با جمعی از بازنشستگان گفت: نیت از برگزاری این جلسه شنیدن صدای بازنشستگان بود که محقق شد و این وزرتخانه مجمعی از گروه های مختلف اجتماعی است و ما مکلفیم که چنین نشست هایی را برگزارکنیم .
وی گفت: گروه های اجتماعی مختلفی از جمله بازنشستگان کشوری، تأمین اجتماعی و مجموعه بزرگی از کارگران سراسر کشور مخاطب این وزارتخانه هستند و اینجا را محل ارتباط خود با نظام می دانند.
شریعتمداری ادامه داد: ترکیب هیأت امنای تأمین اجتماعی 6 به 3 است، یعنی 6 نفر از دولت و 3 نفر از کارگران حضور دارند و ما می توانیم از گروه های هدفمان افرادی را در این ترکیب هیأت امنا عضو کنیم.
وی در پاسخ به بخشی از مطالبات بازنشستگان، مبنی بر اینکه صندوق بازنشستگی کشوری می تواند تبدیل به سازمان شود، گفت: ما به فوریت به سازمان اداری و استخدامی نامه می نویسیم و به آن ها اعلام می کنیم که این فقط یک صندوق نیست بلکه فعالیت های مختلفی ازجمله فعالیت های رفاهی، فرهنگی و اجتماعی را پوشش می دهد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ارتباط منطقی با مجموعه کانون ها و نمایندگان قانونی این افراد می تواند در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها کمک کند و تحولی را در حوزه بازنشستگی ایجاد کنند.
شریعتمداری با بیان اینکه تشکیل کارگروهی از نمایندگان قانونی بازنشستگان ونشست با افراد حقوقی می تواند در احقاق حقوق بازنشستگان اثرگذار باشد، افزود: باید شرایطی فراهم شود که زبان واحدی از نظام بازنشستگی کشور به گوش برسد و کسانی را به عنوان نمایندگان قانونی بازنشستگان داشته باشیم و تا آن زمان با همین تشکل های موجود باید فعالیت کنیم.
وزیرتعاون ، کار و رفاه اجتماعی ضمن ابراز خرسندی از تشکیل فراکسیون بازنشستگان در مجلس ادامه داد: از نمایندگان قانونی و منتخبان بازنشستگان دعوت می کنیم که در تصمیم سازی ها کمک کنند.
وی تشکیل این فراکسیون را قدم بجا و مثبتی ارزیابی کرد و افزود: اگر بتوانیم در مجلس صدای بازنشستگان را بشنویم می تونیم لوایح را غنی سازی کنیم یا در قالب طرح های مختلف به مجلس ارائه کنیم.
وزیرتعاون ، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مردم تبعیض را نمی پذیرند، گفت: اگر گرفتاری هست، برای همه است و باید تا جایی که می توانیم این تبعیض ها را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه در صندوق بازنشستگی هم باید دارایی های بازنشستگان به شیوه ای شفاف اداره شود، گفت: اگر شفاف عمل کردیم، شایستگان بر سر کار می آیند، پشت میز می نشینند و بازده سرمایه های شما بازده واقعی می شود.
شریعتمداری تأکید کرد: من به دنبال شفافیت هستم و در مسیری می روم که منافع اصلی شما در آن است.
وزیرتعاون ، کار و رفاه اجتماعی خطاب به بازنشستگان گفت: دارایی اصلی شما در صندوق است و باید بازده آن بالا برود و همه دارایی ها باید تبدیل به سود معقول بشود.باید جوانان را مشغول به کار کنیم. اگر جوانترها بیایند، با نشاط بیشتری هم امور را مدیریت می کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز اینکه ما و بازنشستگان در دو صف مختلف نیستیم، گفت: همه در یک طرف هستیم. من هم در کنار بازنشستگان هستم و بین بازنشستگان و دولت فاصله ای نمی بینم.
وی ادامه داد: باید همه در جامعه جایگاه رفیع و بلند بازنشستگان را تقدیس کنیم. امیدوارم با پیگیری و تشکیل کمیسیونی مشترک میان جمع و سازمان بازنشستگی به اهداف مورد نظر برسیم.باید بازنشستگان به شرکای اجتماعی درتدوین و اجرای برنامه های رفاهی تبدیل شوند.
جمشید تقی زاده مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری نیز در این نشست با اشاره به جلسات مختلفی که با کمیسیون های مجلس دربارۀ قانون خدمات کشوری گذاشته شده است، گفت: این قانون هنوز در کمیسیون ها در دست بررسی است و باید تا زمانی که از کمیسیون ها خارج نشده است، دوستان نظراتشان را بدهند تا بتوانیم مطالب جمع بندی شده را به آنها منتقل کنیم.
وی با اشاره به اینکه در بحث بیمه تکمیلی سعی شده است تا سهم پرداختی صندوق بیشتر از سهم بازنشستگان باشد، گفت: هرآنچه از دستمان برمی آید برای بازنشستگان انجام می دهیم .
تقی زاده به اجرای ماده 85 قانون کار اشاره کرد و گفت: باید همه خدماتی که به شاغلان داده می شود، به بازنشستگان هم ارائه شود.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: خواسته های بازنشستگان را به اضافه مواد دیگری به بیمه آتیه سازان حافظ تکلیف کردیم تا به بازنشستگان ارائه کنند.همچنین 48 خانه امید در سراسر کشور در حال تکمیل است و چند خانه امید هم آماده کلنگ زنی هستند که در سفرهای وزیر تعاون ، کار ورفاه اجتماعی کلنگ آنها بر زمین زده خواهد شد.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه تاکنون برای تهران خانه امیدی ساخته نشده است، گفت: باید جایی برای این کار در تهران در نظر گرفته شود و امیدواریم یک دهکده سلامت برای بازنشستگان تهران فراهم کنیم که هم خانه سالمندان داشته باشد، هم امکان انجام فعالیت های ورزشی در آن فراهم باشد و هم سالن های پذیرایی برای برگذاری مراسم جشن فرزندان بازنشستگان مهیا باشد.
وی با اشاره به سامانه ثبت نام برای اشتغال فرزندان بازنشستگان گفت: تاکنون حدود 260 هزار نفر در این سامانه ثبت نام کرده اند.
تقی زاده با بیان اینکه آنچه دوستان در اینجا مطرح کردند، اصلاحات قانونی است که باید در مجلس صورت گیرد، گفت: پیگیر همه آنچه در قانون خدمات کشوری مطرح شده است، هستیم.
وی گفت: با تصویب ماده 10 قانون احزاب در مجلس، مشکل مجوز کانون ها برطرف و بسیاری از امور به کانون ها تفویض خواهد شد.
بازنشستگی یک فرصت است نه یک تهدید
همچنین احمد صافی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و مسئول کانون های مرکزی بازنشستگان، با بیان اینکه شریعتمداری وزیر تعاون ، کار ورفاه اجتماعی درک سرزمین بازنشستگی دارد و این نکته بسیار مهم است، گفت: بازنشستگی یک فرصت است نه یک تهدید. اگر این را قبول کنیم، استفاده از دانش و تجربه پیشکسوتان زمینه ساز پیشرفت کشور است.
وی با اشاره به بندهایی از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که به بهره گیری از دانش و تجربه بازنشستگان و پیشکسوتان اشاره دارد، سند سالمندی، توجه به سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی بازنشستگان، رفع تبعیض ها و همسان سازی حقوق بازنشستگان، اشتغال فرزندان بازنشستگان، حمایت از بازنشستگان فرهیخته و تبدیل نام صندوق به سازمان بازنشستگی از دیگر موارد مورد اشاره وی بود.
غضنفری، یکی از بازنشستگان آموزش و پرورش در این جلسه گفت: در این چند سالی که ما بازنشستگان به دنبال احقاق حقوقمان هستیم شما اولین کسی هستید که خواستید صدای ما را بشنوید.
وی ضمن تشکر از تقی زاده برای اینکه مساعی لازم را به خرج داد تا حقوق بازنشستگان به موقع پرداخت شود، گفت: اسم صندوق حقیر است و ما می خواهیم که نام آن به سازمان تغییر کند.
وجود یک بیمارستان تخصصی برای آموزش و پرورش و حضور دو نفر از میان بازنشستگان در هیأت مدیره شرکت های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی از دیگر مطالبی بود که وی به آن ها اشاره کرد.
مهدی کریمی با بیان اینکه دید نسبت به فرهنگ باید تغییر کند، گفت: درکشور ما دید نسبت به فرهنگی ضعیف است. به همین دلیل است که بیشتر معترضان به مسائل معیشتی بازنشستگان آموزش و پرورش هستند.
وی گفت: من همیشه به این موضوع معترض بوده ام که چرا به فرهنگ بعد از همه امور پرداخته می شود.
اجرانشدن قانون خدمات کشوری در مواد 64 و 65 و مشکلات بیمه ای بازنشستگان موضوع دیگری بود که وی اشاره کرد.قانون را نباید تفسیر کرد و من از طرف همکارانم به تفسیر قانون خدمات کشوری معترضم.
افزایش حقوق بر اساس افزایش قیمت مواد غذایی و مسکن
نسرین بصیری، بازنشسته آموزش و پرورش، به تبصره ماده 64 قانون خدمات کشوری اشاره کرد و گفت: در این تبصره به معیشت سالانه اشاره شده که هرگز به آن توجه نشده است.
وی گفت: همسان سازی و همطرازی به درد ما، مخصوصا به درد آموزش و پرورش، نمی خورد چون همسان سازی با سازمان های خود افراد قرار است انجام شود .
وی گفت: درخواست ما این است که افزایش حقوق ما بر اساس افزایش قیمت مواد غذایی و مسکن انجام شود.افزوده شدن سهم دولت در بیمه تکمیلی را می خواهیم و امیدوارم به جای همسان سازی، حقوق حداقلی یک شهروند را برای هر بازنشسته با رتبۀ شغلی که دارد حساب کنند.
ضرورت اجرای قانون خدمات کشوری
سوسن ملک کندی،یکی دیگر از بازنشستگان آموزش و پرورش بود که با اشاره به بحران اقتصادی کشور گفت: درباره قانون خدمات کشوری در تمام این سالها فقط خواهان اجرای قانون هستیم.
وی گفت: همسان سازی فقط یک مسکن است و دردی از خیلی از ما دوا نمی کند. ما اجرای قانون مصوب سال 86 را می خواهیم چون ماده 64 اصلاح شده آن کاملا به ضرر ماست.
مرتضی یعقوبی، بازنشسته آموزش و پرورش، با بیان اینکه ما باید زبان یک میلیون و 400 هزار نفر باشیم، مطالبات خود را این چنین مطرح کرد: رفع اختلاف حقوق بازنشستگان قدیم و جدید هر دستگاه، رفع اختلاف حقوق بین بازنشستگان دستگاه های مختلف، رفع اختلاف حقوق میان شاغلان و بازنشستگان، بیمه بازنشستگان همانند شاغلان و رفع تبعیض ها از خواسته های ماست .
وی گفت: همیشه سنجیده ترین و ماندگارترین تصمیم ها در شرایط سخت گرفته می شوند و الان شما باید آن تصمیم را بگیرید که رفع تبعیض است.
حسین درخشنده، بازنشسته سازمان برنامه و بودجه اظهارکرد : اقای شریعتمداری شما همواره به قوانین و مقررات پایبند بودید و اخلاق قانون مداری را رعایت کردید.
پیگیری نامه مربوط به اصلاح مدیریت خدمات کشوری ودرخواست از لاریجانی، پیگیری پیشنهاد اصلاح نقایض قانون خدمات کشوری، پیشنهاد سیستم جامع امتیازدهی بر مبنای سنوات، شغل و تحصیلات هر بازنشسته و بازگرداندن سهم بیمه ای دولت در بیمه تکمیلی بازنشستگان از موارد مطروح شده این بازنشسته بود.
فرامرز میرزایی، بازنشسته آموزش و پرورش، با بیان اینکه بازگرداندن اعتماد به جامعه یک غیرت جمعی را می طلبد، گفت: در اتاق تقی زاده همیشه به روی ما باز بوده است و امیدواریم که این آخرین دیدار ما با شما نباشد.
وی گفت: امیدواریم در این فرصتی که از عمر دولت آقای روحانی باقی مانده است، این مشکلات حل شوند.
جواد سلیمی، بازنشسته آموزش و پرورش نیز گفت: اعتماد ملت ها مهم ترین ثروت و دارایی دولت هاست.
موضوع معیشت، درمان و حفظ شأن و منزلت بازنشستگان از موضوعات مورد اشاره وی بود.
سید ولی میرزا سیدی، بازنشسته آموزش و پرورش، ضمن تشکر از برگزاری چنین جلساتی گفت: تضییع حقوق بازنشستگان پذیرفتنی نیست و انتظار داریم که با ما صادقانه رفتار شود و رقم 30 هزار میلیارد تومان رقمی نیست که دریافت آن به این زودی میسر باشد.
وی گفت: انتظار داریم که مسئولان دست از شعار دادن بردارند.
ناهید داوودی، بازنشسته آموزش و پرورش گفت: به هیچ عنوان همسان سازی را که دولت دارد برای ما اجرا می کند قبول نداریم. خواسته ما اجرای قانون خدمات کشوری مصوب سال 86 است.
موضوع دیگر مورد اشاره این بازنشسته، مشکلات بیمه ای بازنشستگان کشوری بود.
مقدم، بازنشسته وزارت جهاد کشاورزی، ضمن تشکر از وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی که به امور وزارتخانه خود مطلع است و وزارت خود را با شنیدن صدای بازنشستگان آغاز کرده است، گفت: ما در مجموع سه دغدغه داریم: حقوق و معیشت، بیمه و درمان و امور رفاهی و فرهنگی.
مغفول ماندن بحث تشکل ها در ماده 10 قانون احزاب، بیمه تکمیلی بازنشستگان همانند شاغلان (که در وزارت جهادکشاورزی در حال اجراست) و نیاز به ایجاد تشکل های قوی در حوزه بازنشستگی از مسائل عمده ای بود که این بازنشسته مطرح کرد .