حالا باید دید با وجود مخالفت بخش قابل توجهی از حاکمیت با حضور زنان در ورزشگاه فدارسیون فوتبال و دولت موفق به یافتن راهکاری برای این مسئله میشوند و مشکل فوتبال ملی و باشگاهی را حل میکنند یا فیفا با تعلیق گام به گام فوتبال ایران فشار خود را افزایش میدهد و بازیهای ایران را بیتماشاگر میکند؟
سلام نو – سرویس سیاسی: لیگ برتر فوتبال ایران هر سال تا این موقع شروع شده بود و مربیان درگیر این بودند تا ترکیب اصلی خود را در مسابقات جدی شناسایی کنند، اما امسال ماجرا فرق دارد و لیگ برتر به این سادگی قصد شروع شدن ندارد. روزهای اول گفته شد که دلیل تاخیر مسابقات فنی است و ورزشگاهها مناسب نیستند ولی کم کم مشخص شد ورزشگاهها دلیلی فرعی هستند و پای زنان در میان است.
ظاهرا فیفا اخطاری جدی به فدارسیون فوتبال داده و گفته که بر اساس قواعد جدیدش خواستار حضور زنان در بازیهای ملی و داخلی است و بین این دو تفاوتی قائل نیست.
در نهایت هفته گذشته بود که محمدرضا داورزنی، معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان، در خبری که از سوی پایگاه خبری این وزارتخانه منتشر شد از آغاز مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران تا ۲۳ مرداد ماه خبر داد و گفت که فدارسیون خبر دقیق را تا یکی دو روز دیگر منتشر میکند، اما نه تنها چنین اتفاقی نیافتاد بلکه داور زنی حرف خودش را هم تکذیب کرد و گفت که در مورد موعد برگزاری رقابتهای لیگ تاریخی را اعلام نکرده است!
او در گفتوگویی که با ایسنا داشت گفت که "زمان شروع لیگ به اعلام آمادگی استادیومها و باشگاهها مبنی بر استاندارد بودن، برمیگردد و در بحث استاندارد بودن چهار مورد صندلی دار شدن، شماره دار شدن نصب دوربین های امنیتی و گیت های ورودی مطرح است". داورزنی البته بار دیگر گفت که احتمالا مسابقات تا آخر مرداد برگزار میشود ولی برای اطمینان باید از سازمان لیگ سوال کرد.
زنان مسئله اساسی فوتبال ایران
به گفته منابع مطلع مهمترین مسئله فوتبال ایران در فصل پیش رو حضور زنان در ورزشگاه است، مشکلی که رییس فیفا را نیز در سفری چند ساعته به تهران کشاند.
اینفانتینو چندی پیش در سفر چندساعته به تهران موفق شد در دیداری کوتاه با رئیسجمهور ایران از حساسیت موضوع صحبت کند و به گفته خودش از روحانی برای ورود زنان به ورزشگاه قول بگیرد. رئیس فیفا در بازگشت گفت: «آقای روحانی قول داد، اما گفت در کشور ما این امور کمی زمان میبرد.» اینفانتینو با خوشبینی از قولی که دریافت کرده بود به سایت فیفا گفته بود: «به قول رئیسجمهور ایران خوشبینم، چون اعطای حق رأی به زنان سوئیسی هم کمی زمان برد اما محقق شد.»
اما با وجود گذشت مدت قابل توجهی از سفر اینفانتینو به تهران هنوز هیچ اقدامی در این راستا نشده و تنها وعدههایی درباره حضور زنان در بازیهای ملی داده شده، وعدهای که احتمالا دیگر از سوی فیفا تحمل نمیشود.
به نوشته برخی منابع خبری فیفا پس از دریافت تعداد زیادی ایمیل از زنان ایرانی درباره عدم حضورشان در ورزشگاههای فوتبال تهدید کرده است که در صورت مهیا نشدن شرایط ورود آزادانه زنان به ورزشگاهها برای تماشای دیدارهای داخلی و خارجی، فوتبال ایران را به صورت گامبهگام با اقدامات تنبیهی و در نهایت تعلیق مواجه خواهد کرد. پاسخ نامفهوم ایران اما آن چیزی نبود که فیفا انتظارش را داشت. فدراسیون ایران ظاهرا به فیفا گفت که «ما موافقیم و بر روی این موضوع کار میکنیم.»
مخالفان حضور زنان در ورزشگاه؛ از دادستان کل تا مرجع تقلید
اما فشار فیفا برای حضور زنان در ورزشگاه مخالفانی جدی در داخل ایران دارد، از جمله دادستان کل کشور محمدجعفر منتظری که گفته فیفا دلش برای زنان ایرانی نمیسوزد!
آقای منتظری یک بار پیش از این در مراسم معارفه خود در مهر سال گذشته نسبت به حضور زنان موضعی جدی گرفت و گفت:«حضور زنان در ورزشگاه آزادی یک آسیب است و هیچ توجیه شرعی ندارد، چرا مخالفیم چون گناه صورت می گیرد، تماشای بازی ایراد ندارد اما گناهی که صورت می گیرد جای اشکال است.» او تاکید کرد که با بانیان این مسئله برخوردی جدی صورت میگیرد.
او به تازگی نیز علیه فشارهای فیفا موضع گرفت و گفت که ، فیفا چه کار دارد به اینکه که " در کشوری ۱۰، ۵۰۰، هزار یا پنج هزار تماشاگر برای فوتبال میرود حتماً تعدادی از آنان باید زن باشند؟"
وی اضافه کرد:«اینکه گیر دادهاند که حتما در ورزشگاههای ایران هم باید زن هم باید راه پیدا کنند دلشان برای زنان ما سوخته؟ دلشان برای سالنهای ورزشی ما سوخته؟ دلشان برای این سوخته که زنها هم از فیوضات عالیه تماشای فوتبال محروم نباشند؟ این را ساده نگیرید.»
آیتالله مکارم شیرازی نیز در پاسخ یک استفتا درباره حضور زنان در ورزشگاه برای چندمین بار با این مسئله مخالفت کرد و نوشت: «جو حاکم در ورزشگاهها برای حضور زنان مناسب نیست و شکی نیست که اختلاط جوانان سرچشمه مشکلات زیادی از نظر اخلاقی و اجتماعی میشود. اضافه بر این در بعضی انواع ورزش، مردان پوشش مناسبی در برابر زنان ندارند. بنابراین لازم است از حضور در این برنامهها خودداری کنند؛ به خصوص این که این برنامهها را از رسانهها میتوانند ببینند و حضور آنها ضرورتی ندارد.»