طبق اعلام رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر، شورای شهر  اجازه افزایش ۲۰ درصدی بهای خدمات را به شهرداری داده که این میزان از متوسط تورم نیز کمتر است.

به گزارش سلام نو، مجید فراهانی در مورد افزایش عوارض شهری با  اشاره به اظهارات قبلی خود مبنی بر افزایش عوارض شهری و عذرخواهی از مردم توضیح داد: گران کردن عوارض و بهای خدمات شهرداری تهران دارای اصول و مبانی قانونی است و آنگونه که برخی رسانه‌ها به آن دامنه زده‌اند، نیست.

وی ضمن تصریح بر اینکه گران کردن تنها راه نیست، افزود: نرخ رشد تورم در سال ۹۷ و ۹۸ با توجه به تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران، بسیار بالا بوده و انکار کردنی نیست.

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران با بیان اینکه شورای شهر تهران طبق تبصره ۲۹ بودجه سال ۹۸ میزان افزایش قانونی هزینه خدمات و عوارض را پیش بینی کرده، گفت: شورا بر این اساس، به شهرداری اجازه افزایش ۲۰ درصدی بهای خدمات را داده که این میزان افزایش از متوسط تورم نیز کمتر بوده و بنابراین شورا هزینه‌ها را افزایش نداده است.

فراهانی اضافه کرد: شورا برای ارائه خدماتی که قیمت گذاری آن توسط دولت انجام می‌شود و دستگاه‌های دولتی مشابه آن خدمات را ارائه می‌کنند به شهرداری اجازه داده که هزینه ها را طبق قیمت خدمات دولتی دریافت کند و بیش از آن اجازه افزایش ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا از مردم عذرخواهی کرده‌اید با اینکه بر اساس قاعده و قانون عمل شده است؟ گفت: افزایش قیمتها باید با توجه به میزان بهرهمندی شهروندان از خدمات و در تناسب با قدرت خرید آنها صورت گیرد؛ مردم در شرایط کنونی تحت فشار شدیدی بوده و تأثیر مشکلات جدی اقتصاد کشور بر وضعیت مالی شهرداری کاملا مشهود است لذا برای هرگونه افزایش حداقلی نیز باید از مردم عذرخواهی کرد.

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران بخشی از مشکلات مالی را مربوط به درآمدها و هزینه‌های اداره شهر دانست و گفت: دو سوم کل درآمد شهرداری فقط صرف حقوق و دستمزد می‌شود، بدین شرح که از ۱۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری، فقط ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ صرف حقوق و دستمزد ۶۸ هزار پرسنل شهرداری و قراردادی می شود.

وی عنوان کرد: یکی از اقدامات جدی شورا طی دو سال اخیر، کاهش پرسنل شهرداری تهران از ۶۸ هزار نفر به ۶۵ هزار نفر است که هزینه ها را تا حدی کاهش داد.

فراهانی با اشاره به درآمدهای شهری گفت: بخشی از درآمدهای شهرداری در برخی سالها با شهرفروشی و باغ فروشی حاصل می شد مانند مصوبه برج باغ (مصوب شورای دوم) که بیش از ۳۰۰۰ باغ در شهر تهران را نابود کرد.

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران با اشاره به رقم کل بدهی‌های احصاء شده در شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران ۵۸ هزار میلیارد تومان به بانکها بدهکار، اشخاص حقیقی و حقوقی و مالیات بیمه و نهادها بدهکار است و حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان نیز از دولت طلب دارد که دولت بخشی از بدهی خود را از طریق تهاتر طی این سالها پرداخت کرده است.

در ادامه این برنامه رادیویی، اقبال شاکری  عضو سابق شورای شهر تهران با بیان اینکه مردم نباید تاوان تورم را پس دهند، با اشاره به کاهش ارزش دارایی های مردم به دلیل سیاست های غلط به یک سوم تأکید کرد: درست است که هزینه اداره شهر گران تمام می شود اما باید فکری هم به حال این هزینه و کاهش آن کرد.

وی با اشاره به اینکه مردم نباید تاوان کاهش سهم شهرداری از مالیات و ارزش افزوده را پس دهند گفت: آیا مردم باید فشار بدهی ۱۵ هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری را تحمل کنند؟.

شاکری با اشاره به راهکارهای افزایش درآمد شهرداری مطرح کرد: اگر خطوط مترو با ظرفیت جابجایی ۲,۵ میلیون مسافر در روز با ارائه واگن ها به مترو و خرید واگن های جدید به ۷.۵ میلیون برسد تحول عظیمی در مدیریت شهر ایجاد خواهد شد و درآمدهای شهرداری به سه برابر افزایش می‌یابد. علاوه براین، شفاف سازی و کاهش نیروها نیز در کاهش هزینه‌ها موثر است.

عضو سابق شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: دولت قبلی با شورا همسو نبود اما از دولت فعلی که با شورا همسو است انتظار داریم بدهی خود را به شهرداری بپردازد. یک دولت با اخم و یک دولت هم با لبخند بدهی خود را نمی دهد.

شاکری با بیان اینکه در گذشته شهردار را به هیئت وزیران راه نمی دادند گفت: در حال حاضر که شهردار در این هیئت حضور دارد باید از حق مردم دفاع کرده و به وزارت نفت فشار بیاورد. این همسویی دولت و شورا باید به افزایش حمایت از شهروندان بیانجامد./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***