سوال اصلی اینجا است وقتی وزیر ارتباطات می گوید پشت پرده فروش فیلترشکن ها مشخص است چرا اراده ای برای مقابله با این تجارت نیست. آیا غیر از این است که منافع حاصل از فروش این فیلترشکن ها آن قدر بالا است که برخی حاضر به چشم پوشی از آن نیستند؟

سلام نو – سرویس اقتصادی: گردش مالی چند صد میلیاردی حاصل از تجارت فیلترشکن‌ها صدای آذری جهرمی را هم درآورده است. واقعیت ماجرا این است که باور اینکه نهادهای ذیربط نمی توانند جلوی این بازار پرمنفعت را بگیرند کمی برای افکار عمومی سخت است.

به گزارش سلام نو، گردش ماهانه 50 تا 75 میلیاردی فیلترشکن ها خبری بود که مدتی پیش سر و صدای زیادی در فضای مجازی به راه انداخت. موافقان گسترش فیلترینگ با این استدلال که کاهش گسترش بی‌اخلاقی در فضای مجازی می تواند از این مسیر محقق شود از هرگونه گردش آزاد اطلاعات حمایت می کردند اما حالا به نظر می رسد مساله چیز دیگری بوده است. حالا باید به همه کسانی که از فیلترینگ می گویند شک کرد. باید از همه آنهایی که موافق فیلتر تلگرام به عنوان پرطرفدارترین پیام رسان مورد استفاده ایرانیان بودند سوال کرد که آیا بستن این رسانه منفعتی برای خود و دوستانشان داشته است یا خیر!

درست در روزهایی که بیشتر کاربران فضای مجازی از وضعیت فیلترشکن ها گلایه دارند، نصرالله پژمان فر، نماینده تندروی مشهد شکایت خود از آذری جهرمی را به خاطر عدم ساماندهی این فیلترشکن ها را در مجلس مطرح کرده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اما از اساس این ادعا که وزارتخانه تحت نظر او باید پاسخگوی این مساله باشد را رد کرده و خطاب به نمایندگان مجلس گفته است: این که سوال می‌کنند چرا وزارت ارتباطات فیلترشکن‌ها را نمی‌بندند این کار وظیفه ما نیست.

آذری جهرمی صراحتا مخالفت خود را با بستن فیلترشکن ها اعلام کرده است. او به نکته ای اشاره کرده که حرف دل بسیاری از دانشگاهیان است. به گفته او استاد دانشگاهی که به دنبال مطلب علمی می گردد در شرایطی که دسترسی به فیلترشکن نداشته باشد دچار مشکل جدی می شود. اتفاقی که به ویژه در سال های اخیر مشکلات زیادی در مسیر فعالیت های علمی و آکادمیک به وجود آورده است.

به گفته آذری جهرمی با ایده مخالفان دولت توسعه دهندگان نرم افزار به مشکل برمی‌خورند. ضمن اینکه نمی‌شود سطح دسترسی دانشجو و خبرنگار و استاد و تاجر با سطح دسترسی یک کودک ۸ و ۹ ساله برابر باشد.

نکته دیگری که وزیر ارتباطات به آن اشاره کرده مرتبط با اقتصاد است. او گفته  تاجری که می‌خواهد تحریم‌ها را دور بزند و حساب بانکی‌اش را متصل کند با مشکل جدی مواجه می شود. به نظر می رسد درک این مساله نکته ساده ای باشد اما این که افرادی چون پژمان فر تلاش می کنند متوجه این مساله نشوند را احتمالا باید در نوع نگاه سیاسی آنان جست و جو کرد.

سوال اصلی اینجا است وقتی وزیر ارتباطات می گوید پشت پرده فروش فیلترشکن ها مشخص است چرا اراده ای برای مقابله با این تجارت نیست. آیا غیر از این است که منافع حاصل از فروش این فیلترشکن ها آن قدر بالا است که برخی حاضر به چشم پوشی از آن نیستند؟

وی پی ان خریدن در شرایط فعلی کار سختی نیست. یک سرچ ساده در گوگل شما را به سایت مورد نظر برای خرید وی پی ان می رساند. جالب اینکه درگاه بانکی به آسانی قابل استفاده است و به ناچار کاربر برای رفع مشکل فیلترینگ با هزینه ای که می کند مافیای فیلترشکن ها را قوی تر می کند. به نظر می رسد در کنار سلاطین این روزها همچون سلطان مرغ باید یک سلطان فیلترشکن هم اضافه کرد. از گفته های آذری جهرمی می توان این گونه استنباط کرد که کنایه وزیر ارتباطات به نهادی غیر از دولت است. نهادی که انتظار می رود قوه قضائیه فارغ از هر مماشاتی به تخلفات احتمالی اش رسیدگی کند.

به گفته محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصمیم‌گیران تنها کاری که کرده‌اند این است که باعث شده اند تقریبا تمام کاربران ایرانی فضای مجازی یک فیلترشکن هم داشته باشند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***