طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می گوید این اقدام بدون اطلاع میراث فرهنگی شوش و استان خوزستان آغاز شده است.

سلام نو - سرویس اجتماعی: باید نگران تمدن چند هزار ساله شوش بود. شهری باستانی که این روزها قرار است به اسم توسعه و به دنبال ساخت زیرگذر ورودی این شهر میراث فرهنگی گرانبهایی را آسیب زند. هر چند معاون رییس جمهور قول داده نگذارد این اتفاق بیفتد.

به گزارش سلام نو، در حالی که شهرداری و شورای شهر مصرانه در پی ساخت این زیرگذر هستند، اجرای طرح «تعویض پل روگذر شوش، اندیمشک و تبدیل آن به زیرگذر» در ورودی شهر تاریخی شوش با پیگیری مقامات سازمان میراث فرهنگی پس از یک روز متوقف شده است. دوستداران حوزه میراث فرهنگی می گویند ساخت این زیرگذر خسارت های غیر قابل جبرانی را به کشور وارد می کند.

در حالی که لودرها شش ساعتی در ورودی شهر باستانی شوش مشغول فراهم کردن مقدمات ساخت زیرگذر بودند وساطت تلفنی معاون میراث فرهنگی کشور و استانداری خوزستان و راضی کردن یکی از طرفین، طرح ایجاد زیرگذر را موقتا متوقف کرد. نکته قابل توجه این بود در همان چند ساعت کار لودرها تعدادی آثار سفالی نیز از دل زمین بیرون کشیده شد. در حالی که بسیاری از مقامات مسئول آن را تکذیب کردند تصاویر منتشر شده از این سفال ها خیلی زود فضای مجازی را پر کرد و ادعاهای دروغ آشکار شد.

جامعه علمی باستان‌شناسی کشور و همچنین علاقه مندان و دوستداران میراث فرهنگی از یک سال قبل بارها هشدار داده اند که شوش در معرض هجمه به تاریخ و تمدن این شهر است. با این حال نه میراث فرهنگی در این مدت توانست مدیریت شهری و شورای تامین استان را راضی کند که به عرصه و حریم شهر باستانی شوش با تمدنی چندهزار ساله و منطقه‌ جهانی این شهر آسیب وارد ‌نکند نه مدیریت شهری توانست حرفش را به کرسی بنشاند تا نهایتا بخشی از تاریخ  چندهزار ساله شوش را از بین ببرد.

طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می گوید این اقدام بدون اطلاع میراث فرهنگی شوش و استان خوزستان آغاز شده است. علی‌اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و معاون رئیس‌جمهور ـ یکشنبه هشتم بهمن ـ در نامه‌ خود «با اشاره به اینکه جاده سراسری اندیمشک ـ اهواز از عرصه ملی شهر باستانی شوش که امروز به مقصد جهانی گردشگری تبدیل شده، عبور کرده است»، نوشته بود: "«احداث پل روگذر در ورودی این شهر در دو دهه پیش منظر شهر باستانی شوش را مخدوش کرده و برداشتن این پل به مطالبه عمومی شهروندان تبدیل شده است. "

برخی از دوستداران میراث فرهنگی روایت متفاوتی از ساختن این زیرگذر دارند. آنها معتقدند زیرگذر جنجالی چهارراه شوش نه تنها دردی از شهر دوا نمی کند بلکه فرصتی برای عده ای فرصت طلب که منتظر بستری برای رزومه سازی عمرانی هستند، فراهم می کند.

قاسم منصور آل ‌کثیر، قعال حوزه میراث فرهنگی که خود اهل شهر شوش است، اظهار کرده است : تصویری که در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها منتشر شده و در آن، مردی تعدادی اشیای تاریخی را در دستش گرفته، احتمالا مربوط به این محوطه نباشد و هنوز کارشناسی، آن را تایید نکرده است. اصلا در آن نقطه کاوشی صورت نگرفته که بدانیم آثار یا «لایه های تاریخی» وجود دارد که تخریب شده باشد. این امر مستلزم مطالعات بیشتر است.

او همچنین گفته است: محور اصلی شوش باید توسعه گردشگری باشد. اقتصاد در گردشگری به صورت بسیار عادلانه توزیع و باعث پیشرفت اقتصاد جوامع محلی می شود. اما متاسفانه برنامه ریزی برای مسائل مربوط به گردشگری تقریبا جزو آخرین برنامه های مدیریتیِ این شهرستان است.

اعتراض کاربران در فضای مجازی

بسیاری از کاربران در توییتر و زیر پست اعتراضی مونسان، انتقاد خود را نسبت به این اقدام شهرداری شوش اعلام کردند. در این بین سهراب پورناظری، آهنگساز مطرح کشور در انتقاد تند و تیزی نوشت: دوستان پس از چندین بار مخالفت سازمان میراث فرهنگی متولیان شهر شوش با حکم شبانه شورای تأمین این شهر برای کندن زیر گذر به جان شهر باستانی شوش افتادند این کار یادآور تخریب شهر اشکانی هترا در موصل و نابودی بودای بامیان است. عجب است که نا آگاهانی چون ترامپ و بوش با تمام دشمنیشان با ملت ایران در برابر تاریخ تمدن ساز این سرزمین همیشه سر تعظیم فرود می آورند اما متولیان شهر کهن شوش اینگونه به جان میراث چند هزار ساله این مرز‌‌ و بوم افتاده‌‌ اند.

کاربران زیاد دیگری هم از بی اهمیت دانسته شدن میراث فرهنگی نه فقط در شوش بلکه در شهرهای دیگر کشور انتقاد کرده بودند. باید منتظر ماند و دید مدیران تا ماه های آتی چقدر به افکار عمومی و نگرانی های پیرامون آثار باستانی شوش توجه می کنند.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***