سلام نو – سرویس ورزشی: درست در روزهایی که از دنیا رفتن سحرخدایاری یا همان دختر آبی ترند این روزهای فضای مجازی بود فشارها به سمت فدراسیون فوتبال بیش از پیش روانه شده تا خبر از سرعت بخشیده شدن برای فراهم کردن زیرساخت ها به منظور حضور زنان در ورزشگاه ها شود.
به گزارش سلام نو، غلامحسین زمان آبادی، رئیس کمیته فرهنگی فدراسیون فوتبال به صورت رسمی پایان حضور گزینشی زنان در ورزشگاهها را اعلام کرده است. او همچنین با اشاره به اینکه دو سکو برای حضور زنان در این بازی ملی درنظر گرفته شده گفته است: پیش بینی می کنیم که بیش از 1600 نفر از خانم ها از این بازی استقبال کنند.
به نظر می رسد این پیش بینی بسیار حداقلی باشد. با وجود شرایطی که در ماه های گذشته در رابطه با حضور زنان در ورزشگاه ایجاد شده به شرط برداشته شدن محدودیت باید انتظار حضور پرشور زنان باشیم. زمان آبادی می گوید تسهیلاتی برای زنان در نظر گرفته شده و امید آن وجود دارد بدون هیچ گونه مشکلی بازی ایران و کامبوج در مهرماه سال جاری با حضور بی حاشیه زنان برگزار شود.
به گفته این مقام مسئول در حال حاضر 8 نقطه از پایتخت در کنار یک نقطه از کرج در نظر گرفته شده تا هرکسی که بلیت را تهیه کرد به آنجا بیاید. او همچنین درباره عبور و مروز خانم ها گفته است: برای اینکه خود خانم ها در ورود، پارکینگ و سایر موارد با مشکلی روبرو نشوند، پیش بینی شده تا هشت ایستگاه در تهران برای بانوان فعال باشد. جایی هم که پارکینگ مناسبی برای خانم ها داشته باشد در نظر گرفته شده و خانم ها می توانند با اتوبوس به پارکینگ شماره 2 استادیوم آزادی بیایند. در واقع اتوبوس ها در تونل شماره 2 بانوان را سوار می کنند و به پارکینگ شماره 2 می آورند بعد هم آنها از گیت هایی که گذاشته شده اند، عبور می کنند و نهایتا در محل هایی که برای آنها در نظر گرفته شده مستقر میشوند.
آن طور که از جزئیات ذکر شده برای حضور زنان در ورزشگاه برای بازی ایران و کامبوج برمیآید زیرساخت های لازم در حال تحقق است. با این حال آنچه کمی باعث ناراحتی است این است که چرا تا پیش از فشارهای فیفا و فضای ایجادشده بر سر داستان دختر آبی شاهد گام موثری در این زمینه نبوده ایم.
فیفا چند سالی است فشار بر فدراسیون فوتبال را تشدید کرده است. جیانی اینفانتینو رئیس فدراسیون فوتبال فیفا حتی با روحانی هم در این رابطه دیداری داشت و از اول قول حضور زنان در ورزشگاه را گرفته است. در این بین از واکنش های مقامات مسئول گرفته تا مواضع انتقادی مردم باعث شد بسیاری بیش از پیش منتظر شکسته شدن قفل ورزشگاه ها بشوند.
این روزها که ماجرای دخترآبی حاشیه های غیرقابل انتظاری ایجاد کرده سوالی که به اذهان متبادر می شود این است که افکار عمومی توانسته فضای مساعدی برای حضور زنان در ورزشگاه را فراهم کند یا فشار فیفا عامل اصلی این امر بوده است.
بیراه نیست اگر بگوییم افکار عمومی و مطالبه گری که در این زمینه انجام شد توجه بیشتر فیفا را به این مساله جلب کرد. اما خیلی تحلیل خوشبینانه ای است که بخواهیم افکار عمومی را عامل اصلی کوتاه آمدن مسئولان برای فراهم کردن زیرساخت ها به منظور حضور زنان در ورزشگاه قلمداد کنیم. شاید اگر چماقی که فیفا بالای سر فدراسیون گذاشت و مسئولان را مجبور به عقب نشینی کرد نبود حتی اگر چند سحر خدایاری برایشان اتفاق مشابهی می افتاد قفل حضور زنان در ورزشگاه نمی شکست. بعید نیست گام بعدی فشار کنفدراسیون فوتبال آسیا حضور زنان در مسابقههای باشگاهی بینالمللی باشد.
قانون ایران یا اساسنامه وزارت ورزش و یا فدراسیون فوتبال هیچ قانونی برای منع حضور زنان در ورزشگاه وضع نکرده اند. با این حال بر اساس قانونی که هیچگاه نوشته نشده است هنوز هم زنان امکان حضور در ورزشگاه را ندارند. مگر حضور مشروطی که این روزها به خاطر فشار فیفا در حال ممکن شدن است.