سلام نو – سرویس اقتصادی: ولی الله سیف پس از 5 سال سکانداری بانک مرکزی بعد از انتقادات فراوان برکنار شد. با این حال خیلی زود سمت ها پشت سر هم برای او صف کشیدند تا ناراحتی حاصل از برکناری او را برطرف کنند. روحانی خیلی سریع برای او حکم مشاوره در امور پولی و بانکی را زد و عضویت در هیئت رئیسه فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی هم نصیب سیف شد.
به گزارش سلام نو، در حالی رئیس سابق بانک مرکزی در دولت حسن روحانی با حکم وزیر ورزش و جوانان به عنوان عضو هیئت رئیسه فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی انتخاب شده که تخصص او در حوزه کاری خودش هم محل تردید کارشناسان است چه برسد به اینکه او در منصبی ورزشی مسئولیت بگیرد.
در این بین نباید نقش محسن مهرعلیزاده، دبیرکل فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی را نادیده گرفت. مهرعلیزاده که بعضی معتقدند سودای انتخابات 1400 را در سر دارد تا همین چند وقت پیش استاندار اصفهان بود. او سابقه ریاست سازمان تربیت بدنی را در دولت هشتم دارد. گفته می شود ارتباط نزدیک سیف و مهرعلیزاده باعث شده تا کسی که سالها ریاست مدیرعاملی بانک های دولتی را بر عهده داشته پایش به ورزش آن هم ورزشی همچون زورخانه و کشتی پهلوانی باز شود. این انتصاب ما را به یاد مصطفی میرسلیم می اندازد. کسی که روزگاری بر صندلی وزارت فرهنگ این مملکت می نشست سالهای سال به ریاست فدراسیون غریق نجات برگزیده شد.
ولیالله سیف اگرچه به باور بسیاری از اتهامات مطروحه علیه وی مبرا است اما به هر شکل همین حالا 3 پرونده مفتوح در محاکم قضایی دارد و اینکه در چنین شرایطی آن هم در وضعیتی که همه از عدم تخصص او در زمینه ورزش آگاه هستند پستی در این سطح می گیرد جای سوال است.
تخصصگرایی؛ حلقه مفقوده در مدیریت کلان کشور
شاید این تحلیل که ورزش کشور حیات خلوت بسیاری از اهالی سیاست است خیلی هم اشتباه نباشد. کم نیستند مدیران ورزشی که سابقه آنها به هیچ عنوان ارتباطی به ورزش ندارد اما حالا در قامت تصمیم گیران ورزشی کشور ورزش را به بیراهه می برند.
التهابات اقتصادی سال 97 باعث شد تا بلایی بر سر بازار ارز بیاید که تا شرایط مردم را به لحاظ معیشتی به دو بخش قبل از 97 و بعد از 97 تقسیم کند. در این بین بسیاری معتقدند ردپای ولی الله سیف در این ناکارآمدی و تصمیم گیری های نادرست دیده می شود. سیاستگذاری های اقتصادی سیف منجر به بحرانی شد که تا مدتها پس از آن فروکش نکرد.
محمدرضا سبزعلیپور، اقتصاددان در این باره در یادداشتی نوشته است: دولتمردان محترم منجمله "آقای سیف" متخصص ورزش زورخانه ای هستند و به همین خاطر، اقتصاد ایران را طی 6 سال گذشته مطابق امور "زورخانه" اداره و مدیریت کرده اند. جناب آقای سیف هم که متخصص ورزش "زورخانه" است، می بایست از ابتدای دولت روحانی به همین سمت منصوب و رئیس "زورخانه" میشدند نه اینکه رئیس پول خانه ایران!
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران همچنین افزوده است: آقای سیف و سایر دولتمردان، اقتصاد ایران و امورات پولی، بانکی و ارزی کشور را "کبّاده ای" و "میل دمبلی" مدیریت و به پیش برده اند و اقتصاد کشور و امورات زندگی مردم را همچون "کباده" به این سو و آن سو انداخته و بعضاً همانند "میل و دمبل" به بالا و پایین پرتاب کرده اند که حاصل "اقتصاد زورخانه ای" شده است اقتصادِ مریض و اقتصاد بحرانی و نابسامان!! که یک روز قیمت کالاها مثل موشک بالا میرود و روز دیگر نرخ ارز بالا و پایین می آید!! یکروز صادرات فلان کالا آزاد و روز دیگر ممنوع میشود و برعکس یکروز واردات فلان کالا آزاد و روز دیگر ممنوع میگردد!! یعنی مردم و فعالان اقتصادی را سردرگم کرده اند و کسی نمیداند در این "اقتصادِ زورخانه ای" چه کار باید بکند.
اینها البته مشتی است نمونه خروار. تخصص گرایی سالها است که در کشور ما اولویت نیست. بیراه نیست اگر بگوییم همین مساله ضربه زیادی به امید اجتماعی در کشور زده است. نگاه تخصص محور ضرورت توسعه یافتگی در کشور است با این حال انتصاباتی که در کشور ما انجام می شود نه تنها براساس توانایی های افراد صورت نمی گیرد بلکه هر کدام از اینها به مثابه تزریق ناامیدی در بدنه جامعه است. اگر اندکی دوراندیشی در مدیریت کشور شاهد باشیم افرادی چون سیف که به درست یا غلط نگاه جامعه روی آنها منفی است نباید پس از برکناری در جایگاهی دیگر پست بگیرد. مواردی از این دست جز دامن زدن به حس استیصال مردم از مدیریت کلان کشور سود دیگری ندارد.