به گزارش سلام نو به نقل از رویترز از رم، وزارت کشاورزی ایتالیا اعلام کرد تعرفه های گمرکی جدید دولت آمریکا بر محصولات و تولیدات کشاورزی این کشور به ارزش 500 میلیون یورو وضع خواهد شد.
دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است که افزایش تعرفه های گمرکی بر محصولات کشاورزی ایتالیا، در واکنش به "یارانه های غیرقانونی" اتحادیه اروپا به شرکت هواپیمایی ایرباس است.
دولت آمریکا تعرفه گمرکی بر محصولات کشاورزی ایتالیا را 25 درصد اعلام کرد.
رئیس اتحادیه کشاورزی و غذایی ایتالیا خواستار آغاز مذاکرات مستقیم میان مقامات رم و واشنگتن به منظور برداشته شدن تعرفه های گمرکی شد.
برخی از تولیدات کشاورزی و غذایی ایتالیا از جمله روغن زیتون مشمول عوارض گمرکی جدید آمریکا نمی شوند، اما پنیر و فرآورده های گوشتی با تعرفه های مضاعف روبرو خواهند شد.
واردکنندگان مواد غذایی در آمریکا پیشتر از دونالد ترامپ خواسته بودند از افزایش تعرفه در خصوص اقلام وارداتی خودداری کند چرا که «معدودی از این اجناس تولید مشابه داخلی دارند».
فعالان صنعت غذایی آمریکا همچنین از تاثیر منفی افزایش تعرفهها بر کسب و کارهای کوچک و متوسط ابراز نگرانی کرده اند.
بنا بر اعلام نهاد Specialty Food Association، وضع تعرفههای جدید ۱۴ هزار خوراکی محصول آمریکا و ۲۰ هزار دیگر اقلام خوراکی را تحت تاثیر قرار میدهد.
آمریکا امروز (پنجشنبه) برای انتقام از اتحادیه اروپا به دلیل ارایه یارانه های غیرقانونی به خط هوایی ایرباس، اعلام کرد: اعمال تعرفه بر ۷.۵ میلیارد دلار از کالاهای اروپایی از ۱۸ اکتبر (۲۶ مهرماه) به اجرا در خواهد آمد.
«رابرت لایتیزر» نماینده ویژه تجاری آمریکا در بیانیه ای گفت: ما امیدواریم هر چه زودتر برای حل تنش بوجود آمده مذاکرات با بروکسل آغاز شود، اما دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با تقدیر از این تصمیم آن را "پیروزی بزرگ" برای ایالات متحده خواند./ ایرنا
وی افزود: ما انتظار داریم اتحادیه اروپا با هدف حل این مساله به روشی که به نفع کارگران آمریکایی باشد، وارد مذاکره شویم.
به گفته نماینده ویژه تجاری آمریکا، واشنگتن اگرچه با چراغ سبز سازمان تجارت جهانی می تواند تعرفه های ۱۰۰ درصدی بر کالاهای اروپایی اعمال کند اما ایالات متحده اکنون تعرفه ها را محدود کرده است در حالی که واشنگتن این اختیار را دارد که در هر زمان تعرفه ها را افزایش دهد.
سازمان تجارت جهانی روز چهارشنبه به واشنگتن برای اعمال تعرفه های سالانه بر کالاهای اروپایی به ارزش هفت میلیاد و ۵۰۰ میلیون دلار، به تلافی حمایت اتحادیه اروپا از شرکت هواپیمایی ایرباس، چراغ سبز نشان داده است.
این حکم، بزرگترین پاداش حکمیت در تاریخ تاسیس سازمان تجارت جهانی است و در نزاع ۱۵ ساله دو شرکت هواپیمایی ایرباس و بوئینگ از اهمیت بالایی برخوردار است.
جنجال ایرباس – بوئینگ، یکی از چند موضوع مورد مناقشه آمریکا و اتحادیه اروپاست که از زمان روی کار آمدن ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۷ شدت گرفته است.
ترامپ، تعرفه هایی بر آلومینیوم و فولاد وارداتی از اتحادیه اروپا و متحدان دیگر اعمال کرده و همچنین تهدید به وضع تعرفه بر خودروهای اروپایی کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا و «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا ژوئیه (تیر و مرداد) ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) در مورد آتش بس و مذاکرات تجاری توافق کردند، اما این توافق تاکنون راه به جایی نبرده است. 9041