رشد دندان های عقل
رشد دندان های عقل با افزایش سن متوقف می شود، بنابراین بیرون کشیدن دندانهای عقل، در جوانی راحت تراست، زیرا ریشه آنها به طور کامل شکل نگرفته، استخوان اطراف آن نرمتر است و احتمال آسیب دیدن اعصاب یا ساختارهای دیگر کمتر وجود دارد. برداشتن دندانهای عقل در سنین بعدی پیچیده تر می شود، زیرا ریشه ها کاملاً رشد یافته اند، ممکن است عصب را درگیر کنند واستخوان فک را متراکم ترسازند.
دندان تأثیر پذیر چیست؟
وقتی دندان زیر دندان دیگر است، کاملاً رشد نمی کند، تحت تأثیر قرار می گیرد و معمولاً قادر به ایجاد شکاف درلثه ها، برای بیرون آمدن نیست، زیرا فضای کافی برای رشد وجود ندارد.
یک دندان تحت تأثیر چقدر جدی است؟
یک دندان عقل ممکن است به دندانهای همسایه آسیب برساند و از آنجا که در قسمتی از دهان قرار دارد، که تمیز کردن آن دشوار است، می تواند محل تجمع باکتری هایی باشد، که منجر به بیماری لثه می شوند، باکتری های دهان همچنین می توانند از طریق جریان خون به سایر اندام ها انتقال پیدا کرده و منجر به عفونت و بیماری های دیگر شوند که بر روی قلب، کلیه ها و سایر ارگان های شما تأثیر می گذارند. در بعضی موارد، کیست یا تومور در اطراف پایه دندان آسیب دیده شکل می گیرند که مشکلات جدی تری را به همراه دارد. تومور بدخیم دراین ناحیه، باعث خارج شدن فک می شود و به اعصاب، دندان ها و سایر قسمت های دهان و صورت شما آسیب می رساند.
اگر دندان عقل هنوز مشکلی ایجاد نکرده، باید آن را بیرون آورد؟
در صورت رشد کامل و عملکردی، بدون درد، بدون حفره، عاری از بیماری و در یک محیط بهداشتی و دارای بافت سالم لثه ممکن است دندان ها نیازی به کشیدن نداشته باشند. با این وجود، آنها به نظارتی منظم، حرفه ای و اشعه ایکس دوره ای نیاز دارند تا هرگونه تغییر کنترل شود. بدترین کار ممکن این است که دندان عقل خود را نادیده بگیرید.
به طور کلی، متخصصان دندانپزشکی و پزشکی تاکید دارند که دندان های عقل در صورت وجود باید جراحی یا برداشته شوند تا از بروز مشکلات جدی مانند عفونت، بیماری پریودنتال (لثه)، حفره های غیر قابل ترمیم، کیست، یا تومور جلوگیری شود.
مطالب ذکر شده در اینجا به عنوان جایگزینی برای مشاوره پزشکی، تشخیص و یا درمان پزشکی در نظر گرفته نشده است. این خدمات به شما کمک می کند تا به هنگام برقراری مشاوره با جراح دهان و فک و صورت خود به طور موثر ارتباط برقرار کنید.