به گزارش سلام نو، عبدالرضا رحمانیفضلی در همایش سراسری هیاتهای نظارت بر انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، با تبریک هفته وحدت و ولادت پیامبر اکرم (ص)، اظهار کرد: خدا را شکر که به برکت انقلاب اسلامی، توفیق نصیب ملت ایران شده است تا بازیگر اصلی صحنه قدرت باشند و با نظراتشان بتوانند در تعیین سرنوشت و انتخاب ارکان نظام در حوزه های مختلف نقشآفرینی کنند.
وی با اشاره به اینکه تاریخ ایران به سه مقطع قبل از مشروطیت، مشروطیت تا انقلاب اسلامی و انقلاب به بعد تقسیم میشود، افزود: دوران «تا مشروطیت» مفهوم و معنای ملت در قاموس ادبیات سیاسی ایران نبوده است، در ادبیات سیاسی این دوره و کلام قدرتمندان «کلمه رعیت» اوج افتخار برای مردم بوده است.
وزیر کشور ادامه داد: زمانی که ملت در ادبیات سیاسی به رسمیت شناخته نمیشود، معلوم است که هیچ وقت قوه قضا و مقننهای نبوده و همه چیز در اختیار یک خاندان یا تبار حاکم قرار داشته است؛ این وضعیت ساختار حکومت تا مشروطیت بوده است.
رحمانیفضلی افزود: از مشروطیت به بعد علاوه بر فشارهای مردم ومداخلات بیرونی، فرصتی رقم میخورد تا مردم در سرنوشت خود سهیم باشند، به ظاهر مجلس، قوه قضاییه و قوه مجریه شکل میگیرد، ولی در عمل هیچ کدام از اینها، تحقق پیدا نمیکند.
وی تصریح کرد: به واسطه انقلاب اسلامی، حضور مردم و رهبری امام راحل، شاهد حضور واقعی مردم درعرصههای قدرت و تعیین سرنوشت هستیم. امروز تجلی اراده مردم در همه موضوعات قدرت از روستاها تا مجلس، ریاست جمهوری، مجلس خبرگان رهبری و به صورت غیر مستقیم رهبری وجود دارد.
وزیر کشور با اشاره به پیوند میان حاکمیت و ملت، خاطرنشان کرد: باید قدر این موقعیت را بدانیم، وقتی در موضوعی به نام انتخابات وارد میشویم، باید بدانیم این مهم از مجموعه اجزایی تشکیل شده و این پازل قطعاتی دارد که در کنار هم، این شکل نهادی را نهایی میکنند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه وزارت کشور مسئول اجرا و شما ناظرین انتخابات هستید، افزود: همه ما از یک موجودیت مقدس در مقام عمل حمایت و دفاع میکنیم، هر گونه خدشه، اهمال، سستی و اعمال نظر و سلیقه شخصی، گروهی، حزبی، در انتخابات از طرف هر کس باشد نابخشودنی است.
وی گفت: اگر از من سوال شود که ما در حوزه های مردم سالاری موفقیم؟ با جرات میگویم پیشرفت های بسیاری داشته ایم اما با نقطه مطلوب فاصله داریم و باید در رسیدن به آن تلاش کنیم.
وزیر کشور ادامه داد: آیا با تلاشهایی که هیأتهای اجرایی و هیأتهای نظارت انجام میدهند واقعا نخبگان جامعه از منظر دینی، اعتقادی و تخصصی انتخاب میشوند؟ به جرات میگوییم نه، آیا عملکرد این افراد در جایگاه خود همان عملکردی است که قانون اساسی جمهوری اسلامی، رهبری نظام، مردم و اسلام از آن انتظار دارد؟ حتما اینگونه نیست.
وی ادامه داد: پس منطق و عقل میگوید، هر قدمی که تحت عنوان انتخابات در هر دورهای بر میداریم، باید یک گام به سمت جلو باشد و هر مجلس، دولت و شورای کشور باید قویتر از دوره قبلی باشد.
رحمانیفضلی بیان کرد: اگر خدای ناکرده، جامعه به طرفی برود که مردم احساس کنند پاسخ نیازهای خود را از نهادهای قانونی نمیتوانند بگیرند، موجب کاهش سرمایه اجتماعی و بیاعتمادی خواهد شد و نتیجه این دو، کاهش حمایت جدی از نظام خواهد بود.
وزیر کشور تصریح کرد: دشمن در سال گذشته میخواست که مردم چهلمین سال جشن پیروزی انقلاب را نبینند، اما دیدیم مردم آمدند و به تهدید های دشمن پاسخ دادند.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: یکی از کانونهای اصلی انقلاب همین حضور مردم در انتخابات است، بنابراین خروجی انتخابات به عنوان مظهر تجلی واقعی اراده مردم میتواند مطرح باشد.
وی با اشاره به تحرکات دشمن در بازههای زمانی گوناگون علیه ملت ایران، یادآورشد: در هر دورهای از انتخابات، بیشترین تلاش دشمن برای این بوده است که مشارکت در انتخابات کم شود و یا انتخابات با اعتراض و تنش روبرو باشد.
وزیر کشور ادامه داد: از یک سال و نیم قبل، با دوره دیگری از فشار جدی آمریکا بر ایران مواجه شدهایم، در محور اقتصادی، بحث نفت، بانک و تبادلات مالی جزو اصلیترین موضوعاتی بوده که دشمن به ما فشار آورده است.
وی گفت: دشمن بر اساس تحلیل های غلطی که منافقین، رژیم صهیونیستی و کشورهای مرتجع به آنها دادند، پدیده دی ماه را یک پدیده مبتنی بر حرکت خودجوش اعتراضی مردم به شرایط اقتصادی و منجر به فروپاشی میدانستند.
رحمانیفضلی بیان کرد: در آن مقطع وزارت کشور، نیروهای نظامی و امنیتی و قضایی و صدا و سیما و شورای امنیت و شوراهای تامین،همکاری در مدیریت موضوع را برعهده داشتند. وقتی دشمنان، موفق نشدند، بر اساس تحلیل های غلط برای مراحل بعد برنامه ریزی کردند، اما در هر برنامه شکست خوردند.
وی با بیان اینکه مبنای اعمال تحریم ها و تهدید های دشمن این بود که نظام قدرت مقاومت و ایستادگی نخواهد داشت اما تا کنون خلاف نظر دشمن اثبات شده است، اظهار داشت: باید گفت دشمن برای سال ۹۸ یک نکته کانونی در نظر دارد که ما از آن اطلاع داشته و تحلیل داریم، دشمن هنوز از اینکه بتوانند یک ضربه اساسی به جمهوری اسلامی ایران بزند نا امید نشده است و به دنبال یک محور و کانون و نقطه اتصالی است که نارضایتی ها را حول محور آن ساماندهی کنند و یک جریان عمومی در کشور ایجاد کنند.
وزیر کشور افزود: تحلیل دشمن این است که انتخابات یک نقطه کانونی مناسب است و میتوان نارضایتی ها را حول آن ساماندهی کرد، بنابراین فشار را در حوزه تحریمی افزایش داده اند و تا انتخابات هم این را افزایش خواهند داد.
وی تاکید کرد: در همین مسیر، دشمنان حتما افتراق، اختلاف، درگیری، انشقاق بر حوزههای مختلف داخلی را افزایش خواهند داد و حتما تلاش خواهند کرد از نظر رسانه ای و تبلیغاتی اثر تحریم ها را در رفتار و زندگی جاری روزانه مردم بزرگ نمایی کنند، همچنین سیاهنمایی، ناامیدی و اعمال تهدید ها و القائات ناامید کننده به مردم از اقدامات دشمن است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه در روند انتخابات، در ادوار مختلف، متأسفانه با تبلیغات غلط، دخالت های بی مورد و عدم درک منافع ملی و عدم رعایت قوانین در برخی از جاها، روبرو هستیم، افزود: دشمن اگر بتواند از این ظرفیت استفاده کند، میتواند فضای ناامیدی را بالا ببرد و بدانید دشمن بر این مبنا تلاش میکند.
رحمانیفضلی تصریح کرد: باید برخلاف ترفند های دشمن عمل کنیم، باید حامی وحدت و انسجام داخلی باشیم؛ باید برخلاف دشمن آرامش و نشاط سیاسی را در جامعه تقویت کنیم، باید به مردم امید و اعتماد بدهیم و اطمینان ایجاد کنیم که انتخابات سالم، قانونی و در بستر امن و درست انجام می شود، لذا هر نوع اظهار نظری مبنی بر اینکه امکان دارد انتخابات درست و قانونی انجام نشود، ممکن است در فکر و اراده مردم تزلزل ایجاد کند، و بدانید که در میزان مشارکت در انتخابات تاثیر دارد. این در حالی است که؛ این دور انتخابات را باید قوی تر و پرشکوه تر برگزار شود و مشارکت با شکوه تری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه انتخابات فقط ابزار سیاسی نیست، تاکید کرد: انتخابات از نظر بنده ضمن اینکه یک امر کاملا سیاسی برای تحقق مشارکت مردم در تعیین سرنوشت و اداره امور است، اکنون یک موضوع کاملاً دفاعی و به عنوان یک عامل مانور قدرت در عرصه های امنیتی و سیاسی است.
وزیر کشور در فراز دیگری از بحث خود با یادآوری اینکه؛ دشمنان قرار بود دو ماهه دولت سوریه را ساقط کنند و در عراق یک حکومت وابسته به خودشان بر سر کار بیاورند، گفت: هرچقدر دشمن در سطح بین المللی و منطقه دچار مشکل می شود موضوع را متوجه ایران می کنند و خواهان برخورد با ایران هستند.
رحمانیفضلی با بیان این که دشمنان هر روشی را بر علیه خط مقاومت امتحان کردهاند، گفت: آخرین روش دشمنان، استفاده از رویکرد اسلام علیه اسلام بود.در مقابل این رویکرد، آنچه که در موضوع مبارزه با تروریسم و داعش واقع شد، امر کوچکی نبود؛ چون همه منفعتطلبان دنیا از آنها حمایت میکردند، اما در حال حاضر به لطف خدا آثاری از آنها در عرصه عمل به جا نمانده است.
وی بیان کرد: از جایی که دشمنان تمام پیروزیها در مقابل تروریسم و داعش را به ایران منتسب میدانند، تمام تلاش خود را خواهند کرد تا به ایران آسیب برسانند. لذا ما باید در مقابل این تلاشها، انتخابات را با شکوه و عظیم برگزار کنیم.
وزیر کشور تاکید کرد: بنده دین، ایمان، اعتقاد و آخرت خود را برای هیچ حزب، فرد و شخصی صرف نکرده و آبروی خود را تقدیم هیچ فردی نخواهم کرد؛ چون منافع مردم، الزام به قانون و مسیر کلی انقلاب برای بنده اهمیت بیشتری دارد.
وی با تاکید بر اینکه سیاست جاری وزارت کشور اجرای نص قانون است، تصریح کرد: قانون موجود، میثاق وزارت کشور با مردم برای اجرای انتخابات است، لذا در این راستا نباید تحت تاثیر برخی از نظرها، گفتمانها و هیجانات کاذب قرار بگیریم، بلکه باید با صلابت در مسیر اجرای قانون حرکت کنیم.
وزیر کشور بیان کرد: هر فرد یا دستگاهی که دستاندر کار انتخابات است در درجه اول باید خدا را در نظر بگیرد. همه باید وظیفه خود را درست انجام دهیم. اگر از قانون کنار برویم هر کسی نظر خود را قانون خواهد دانست.
رحمانیفضلی گفت: مقام معظم رهبری چشم امید به انتخابات پیش رو دارند که باشکوه و سالم برگزار شود. یقینا همه باید در این زمینه تلاش خود را انجام دهیم.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: همه باید دست به دست هم بدهیم که دل مقام معظم رهبری را شاد کرده و از آرای مردم صیانت کنیم. نباید به گونهای جلو برویم که موجب یاس و ناامیدی مردم و نامزدهای انتخاباتی فراهم شود.
رحمانیفضلی در پایان تاکید کرد: هر جا در فضای مجازی به نامزدی اتهام زده شد و یا شایعهای خلاف واقع منتشر گردید باید با آن برخورد شود./ ایسنا