جنجال بر سر فیلم یک خانواده محترم از زمانی آغاز شد که این فیلم در جشنواره کن نمایش داده شد و سپس از جشنواره ابوظبی جایزه گرفت.
تصویر یک خانواده تهرانی در بستر اتفاق ها و حوادث بعد از انقلاب، مخصوصاً آزادی خرمشهر.
76- این یک رویاست
کارگردان : محمود غفاری
بازیگران : حدیث میرامینی، الهام کردا، حمید ابراهیمی، مهدی پورموسی، مهران رجبی، بهرنگ علوی، زهرا ایمانی، شوکا کریمی و ...
رویا دختر جوانیست که در پی رسیدن به آرزوهای خوددچار مشکلات فراوان مالی میشود و در مسیر جستجو برای یافتن راه حل این بحران، ناخواسته وارد بازی پیچیده و خطرناک یک زن و شوهر میشود.
77- رستاخیز
کارگردان : احمدرضا درویش
بازیگران : آرش آصفی، پوریا پورسرخ، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، بابک حمیدیان، بهنام تشکر، انوشیروان ارجمند، علی جاویدفر، انوش معظمی، میرطاهر مظلومی، سروش گودرزی، مهتاب کرامتی، شقایق فراهانی، لیلا بلوکات، زهره حمیدی و ...
رستاخیز در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در ۱۱ بخش نامزد دریافت سیمرغ بلورین بود و در نهایت در ۸ بخش از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی برنده سیمرغ بلورین شد، این فیلم در ۲ دی ۱۳۹۲ در سینما فرهنگ با حضور برخی اعضای دولت اکران خصوصی شد و در ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ در کاخ جشنوارهٔ فجر همزمان با برگزاری سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، فیلم رستاخیز در روز ۲۴ تیر ۱۳۹۴ با مجوز قانونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اکران عمومی درآمد اما ساعاتی پس از آن در پی مخالفت علما و مراجع با محتوای آن و به تصویر کشیدن چهره برخی از پرده سینماها به پایین کشیده شد.
بعد از مرگ معاویه پسر ابوسفیان، یزید بن معاویه خود را خلیفه مسلمین میخواند و به فرماندار مدینه نامه مینویسد که از حسین بن علی بیعت بستاند، بکیر بن حر که به عنوان پیک مخصوص دربار یزید بن معاویه برگزیده شدهاست مأمور رساندن نامه یزید بن معاویه به مدینه میگردد، او که جوانی چابک و پرانرژی است و در تکاپوی حقیقت است در مدینه متوجه میشود که حامل نامهای است که در آن به کشتن حسین بن علی فرمان داده شدهاست، بکیر در مکه با اندیشهها و خط فکری حسین بن علی (امام شیعیان) آشنا میشود.
مردم کوفه با فرستادن نامههای بسیار زیاد، حسین بن علی را به کوفه دعوت کردهاند تا در قیام بر ضد یزید پسر معاویه، آنها را یاری کنند، حر ابن یزید ریاحی، به همراه بکیر و دو هزار سوار از سوی عبیداله بن زیاد مأمور میشوند به سمت کاروان حسین بن علی که به سمت کوفه در حرکت هستند بروند، کاروان حسین در شماری اندک، در کربلا به محاصره هزاران نفر از لشکریان یزید درمیآیند.
78- آشغال های دوست داشتنی
کارگردان : محسن امیر یوسفی
بازیگران : شیرین یزدان بخش، حبیب رضایی، هدیه تهرانی، نگار جواهریان، اکبر عبدی، صابر ابر، شهاب حسینی و ...
این فیلم که دربارهٔ حوادث بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ است از دولت محمود احمدینژاد موفق به دریافت مجوز پخش نشد و از دولت حسن روحانی نیز نتوانست پروانه نمایش برای سیودومین جشنوارهٔ فیلم فجر دریافت کند، سرانجام پس از شش سال توقیف، در اواخر بهمن ماه سال ۱۳۹۷ موفق به دریافت مجوز اکران شد و مورد استقبال عموم قرار گرفت.
داستان آشغالهای دوستداشتنی در خانه یک پیرزن که با دخترخالهٔ میانسالش (سیما) زندگی میکند، میگذرد، در یکی از روزهای بعد از انتخابات که تجمع مخالفان انتخابات و معترضان در خیابانهای تهران برقرار است عدهای از تجمعکنندگان فراری از دست نیروهای امنیتی وارد خانه پیرزن میشوند و در آنجا مخفی میشوند، بعد از خروج از خانه متوجه علامتی بر روی درِ خانه پیرزن میشوند و طبق شایعههای آن روزها به پیرزن خبر میدهند که آنها احتمالاً در روزهای آینده به خانه او مراجعه خواهند کرد و آنجا را میگردند پس به پیرزن هشدار میدهند که اگر در خانهاش چیز مشکوک و مسئلهسازی دارد آن را از خانه خارج کند تا مشکلی برایش به وجود نیاید و داستان تازه از اینجا شروع میشود.
بر اتاق خانه پیرزن چهار قاب عکس از چهار مرد وجود دارد، قاب عکس بزرگتر متعلق به همسر پیرزن است که ظاهراً از طرفداران مصدق بوده است که در جریان کودتای ۲۸ مرداد برایش اتفاقی میافتد و با اینکه طرفدار نظام پادشاهی است اما پس از انقلاب به حج رفته و تغییر رفتار میدهد، مرد دوم پسر بزرگ پیرزن است که در جنگ ایران و عراق شهید شدهاست، قاب عکس سوم متعلق به برادر اوست که از اعضای یکی از گروههای کمونیستی بودهاست که در جریان اتفاقات دهه شصت اعدام میشود و قاب عکس چهارم هم متعلق به پسر کوچکتر پیرزن است که در دانشگاههای خارج از کشور فارغالتحصیل شدهاست و همانجا زندگی میکند.
روند داستان به گفتگوی خیالی این چهار نفر با پیرزن در جریان شبی میگذرد که او خیال میکند فردا به سراغش خواهند آمد.
79- گشت ارشاد
کارگردان : سعید سهیلی
بازیگران : حمید فرخنژاد، پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، میرطاهر مظلومی، جمشید هاشمپور، نیوشا ضیغمی، سحر قریشی، سینا مهراد و ...
ابتدا گشت ارشاد و زندگی خصوصی پس از ۶ روز اکران به دلیل مخالفت انصار حزبالله توقیف شد، اما پس از مدتی علیرضا سجادپور مدیر نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد از اکران محدود این فیلم خبر داد و پس از این اظهار نظر نمایش فیلم در شهرستانها متوقف شد و نمایش آن در تهران هم پس از چند هفته متوقف شد.
این فیلم ماجرای سه جوان جنوب شهری با نامهای عطا و حسن و عباس است که برای بدست آوردن پول و گذراندن زندگی دست به کارهای خلاف میزنند، آنها با گیر دادن به دخترهای جوان و پسرهای جوان با نام گشت ارشاد پول آنها را میگیرند و از این راه زندگی خود را میگذرانند.
80- شیفتگی
سال تولید : 1392
کارگردان : علی زمانی عصمتی
بازیگران :رویا تیموریان، افسانه چهرهآزاد، لیلا زارع و ...
شایسته زنی است که بیش از سی سال است وجه زنانه خود را فراموش کردهاست، او پس از آشنایی با یک موزیسین جوان به نام غوغا و کمک به او برای رفع گرفتاریش خود نیز دچار دگردیسی میشود.
سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر: قصه توقیف فیلم های سینمایی قدمتی طولانی در تاریخ سینمای ایران دارد و قوانین سخت گیرانه ای چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب برای اکران فیلم ها وضع شده است، اولین قانون مدون آثار سینمایی به ۹۰ سال پیش و سال ۱۳۰۹ باز می گردد که به صورت کلی فیلم ها با تایید بلدیه آن زمان اجازه اکران می یافتند.
قضیه توقیف فیلم قاعده مشخصی ندارد و حتی بعضی از فیلم با رعایت موازین و خط قرمزهای سینما دچار این مشکلات شده اند و در ۴ دهه گذشته از انقلاب فیلم های زیادی با داشتن پروانه ساخت و پروانه نمایش به طرق گوناگون و توسط ارگان های مختلفی و به شیوه های متفاوتی از قبیل به پایین کشیدن فیلم از پرده، سانسور و یا تحریم که توسط ارگان های مختلف دچار مشکلات توقیف شدند، از حوزه هنری که مکانی برای کمک به هنرمندان است این توانایی را دارد که فیلم هایی خاصی را تحریم کند و اجازه نمایش به آن فیلم ها در سینماهای خود ندهد تا دادستانی و تشکل های موجود از قبیل انصار حذب الله و ...
گاهاً بعضی از فیلم ها پس از چند از سال از توقیف و برطرف کردن مشکلات و سانسور و حذف سکانس هایی از فیلم مجدد اکران عمومی شده اند، در ادامه به بررسی و معرفی فیلم های توقیف شده پس از انقلاب خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید :
تاریخچه فیلم های توقیف شده سینمای ایران / صد سال سینما صد فیلم توقیفی / مجموعه اول
تاریخچه فیلم های توقیف شده سینمای ایران / صد سال سینما صد فیلم توقیفی / مجموعه دوم
تاریخچه فیلم های توقیف شده سینمای ایران / صد سال سینما صد فیلم توقیفی / مجموعه سوم
تاریخچه فیلم های توقیف شده سینمای ایران / صد سال سینما صد فیلم توقیفی / مجموعه چهارم
تاریخچه فیلم های توقیف شده سینمای ایران / صد سال سینما صد فیلم توقیفی / مجموعه پنجم
تاریخچه فیلم های توقیف شده سینمای ایران / صد سال سینما صد فیلم توقیفی / مجموعه ششم
تاریخچه فیلم های توقیف شده سینمای ایران / صد سال سینما صد فیلم توقیفی / مجموعه هفتم
71- خانه پدری
سال تولید : 1389
نویسنده و کارگردان : کیانوش عیاری
بازیگران : مهدی هاشمی، شهاب حسینی، مهران رجبی، نازنین فراهانی، ناصر هاشمی، مینا ساداتی و ...
توضیحات :
فیلم خانه پدری ساخته کیانوش عیاری که در دی ماه ۱۳۹۳ اکران شد و به دلیل وجود صحنه های خشن با مشکلاتی در اکران روبرو و در روز اول اکران عمومی از ادامه اکران آن جلوگیر شد، اما پس از پنج سال فیلم خانه پدری با اصلاحاتی جزئی و با ردهبندی سنی بالای ۱۵ سال در تاریخ ۱ آبان ۱۳۹۸ مجدداً در سینماهای ایران اکران شدهاست، اما پس از گذشت ۱۰ روز از اکران به دستور دادستانی توقیف شد.
خلاصه داستان :
این فیلم که قصه اتفاقهای یک خانه قدیمی را از سال ۱۳۰۸ اوایل حکومت رضا شاه تا سال ۱۳۷۹ روایت و در چند اپیزود ساخته شده و مسائل و مشکلات زنان ایران را در هفتاد سال اخیر به تصویر کشیدهاست و ...
72- زندگی خصوصی
سال تولید : 1390
کارگردان : محمد حسین فرح بخش
بازیگران : فرهاد اصلانی، هانیه توسلی، لعیا زنگنه، سعید نیکپور، کاظم هژیرآزاد، غلام ژاپنی، آتیلا پسیانی، امیر آقایی و ...
زندگی خصوصی پس از ۶ روز اکران به دلیل مخالفت انصار حزبالله توقیف شد، اما پس از مدتی علیرضا سجادپور مدیر نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد از اکران محدود این فیلم خبر داد، ولی پس از مدتی شورای نمایش از لغو کلی مجوز این فیلم خبر داد.
ابراهیم کیانی از انقلابیون پرجوش و خروش اول انقلاب است که برش هایی از زندگی او در این سی سال را می بینیم : در تظاهرات ضد فیلمفارسی و ضد بدحجابی حضور فعال داشته و دیگران را نیز به شدت عمل هرچه بیشتر توصیه می کند، پست های مهمی در زندان و قوه قضاییه داشته و پایش به یک ماجرای بزرگ مالی کشیده شده است، او اینک روزنامه نگاری با سبک و شیوه متفاوت با دوران جوانی است و حالا خواستار تقدم اخلاق بر احکام است، سر و وضع ظاهری او نیز تفاوت بسیار کرده و همسرش نیز متناسب با وضع فعلی اوست، از سن بچهشان مشخص است که عمر ازدواجشان به ده سال نمی رسد و رابطه صمیمانه ای دارند، او در یک مهمانی شام با همسرش شرکت می کند که میزبانش آقای رسولی فردی متجدد و کراواتی است و او را به دیدار حاج صفاریان می برد تا آشتیشان دهد اما قضیه برعکس می شود. صفاریان، کیانی را به انحراف متهم می کند و کیانی نیز آنان را می کوبد و مثال می زند که همکار شما روزنامه را پل صعود خود کرده تا به وزارت برسد، در همان مهمانی زن جوانی به نام پریسا زندی با او آشنا می شود و بعد برای دادن مطلب و داستان به دفتر روزنامه می رود. داستان ها قابل چاپ نیست اما آشنایی آنها ادامه می یابد، در روزی که همسر کیانی و بچه اش برای دیدار پدر و مادر به مسافرت می روند، کیانی به منزل پریسا می رود و او را صیغه می کند و سه روز پیش او می ماند. اما بعد در حالی که پریسا همچنان خواهان ادامه رابطه است او به دلیل گرفتاری کار و خانواده، مخالفت می کند و تماس های بعدی پریسا را یا بی جواب می گذارد و یا با تندی برخورد می کند، اما پریسا دست بردار نیست و حتی با همسر کیانی نیز دوست می شود تا کیانی بداند که از دست او نمی تواند فرار کند، پریسا به کیانی می گوید که حامله است و او باید مسئولیت بچه را بپذیرد و تهدیدش می کند، کیانی ابتدا سعی می کند با استفاده از دوستان قدیمی و پرنفوذش، پریسا را بترساند اما موفق نمی شود و تصمیم می گیرد خود وارد عمل شود، او با تظاهر به پشیمانی از تندیاش، پریسا را سوار ماشین می کند و …
73- خرس
کارگردان : خسرو معصومی
بازیگران : پرویز پرستویی، مریلا زارعی، فرهاد اصلانی، علی اوسیوند، ناصر آقایی، داوود فتحعلی بیگی، مائده طهماسبی، ابوالفضل شاهکرم، اکبر معززی و ...
این فیلم داستان مرد رزمندهای است که پس از سالها اسارت در هنگام بازگشت به منزل با ازدواج همسرش روبه رو میشود و …
74- آینه شمعدون
سال تولید : 1391
کارگردان : بهرام بهرامیان
بازیگران : محسن تنابنده، مصطفی زمانی، رضا عطاران، فرهاد آئیش، نیوشا ضیغمی، مهران احمدی، احمد مهران فر و ...
این فیلم در میانه فیلمبرداری به علت مغایرت فیلمنامه با فیلمنامه مصوب وزارت ارشاد از سوی معاونت نظارت ارزشیابی توقیف و ادامه کار به بازنویسی مجدد فیلمنامه موکول شد، تلاشهای عوامل فیلم برای راه اندازی مجدد این پروژه تاکنون بی نتیجه بوده است.
داستان فیلم دربارهٔ زن و شوهری به نام «ضیاء» و «سوری» است که قصد دارند دخترشان را به خانه بخت بفرستند. ضیاء در سیرک کار میکرده و حالا بیکار شده است. سوری قصد دارد به دخترش جهیزیهای مفصل بدهد و دخترش را با آبرو به خانه بخت بفرستد. تلاشهای خانواده برای جور کردن جهیزیه وقتی کامل میشود که اهالی محل به کمک آنها آمده و هرکدام تکهای از وسایل زندگی مشترک را به این دو جوان میدهند.
75- یک خانواده محترم
کارگردان : مسعود بخشی
بازیگران : بابک حمیدیان، مهرداد صدیقیان، مهران احمدی، آهو خردمند، بهناز جعفری، مهرداد ضیایی، داوود فتحعلی بیگی و ...