براساس آمار سایت های مربوط به صنعت ماهواره،امروزه حدود نود ماهواره در جهان فعالیت می کنند که این ماهواره ها امواج شبکه های تلویزیونی بسیاری را ارسال می کنند.

مدت های مدیدی بود که انسان تلاش می کرد راه حل مناسب و اقتصادی برای ارتباطات بین المللی،منطقه ای و محلی بیابد،تا این که در سال ۱۹۷۰،نخستین ماهواره ی مخابراتی به فضا پرتاب شد اما از سال ۱۸۵۰ ارتباطات بین المللی به وسیله ی کابل تلگرافی زیر دریایی میان کشورهای فرانسه و انگلستان برقرار شده بود.بیش از نیم قرن،این روش ارتباطی ادامه داشت تا در سال ۱۹۰۱ استفاده از امواج و بهره گیری از امواج مخابراتی بی سیم شروع شد و بیست و پنج سال پس از آن،تکنولوژی ارتباطات با استفاده از امواج کوتاه رادیویی به وسیله ی کشور انگلستان کامل شد.

سیستم های انتقال از طریق شبکه مایکروویو پس از جنگ جهانی به سرعت توسعه یافت.در سال ۱۹۶۵یک سیستم انتقال با عنوان کابل هم محور تلفنی،با چندین کانال میان آمریکا و اروپا(انگلیس) برقرار شد که این در حقیقت قدم مهمی در توسعه مخابرات بین المللی(راهدور)از لحاظ کیفیت و کمیت محسوب می شد.

در همان سال سرویس ارتباطات ماهواره ای بین آمریکا و اروپا و بالعکس برقرار شد که تا به امروز بهترین و  مدرن ترین،ارتباط بین المللی محسوب شده است.

امروزه از ماهواره های مخابراتی به طور گسترده استفاده می شود به طوری که اغلب خانه ها دارای ماهواره می باشند و این ماهواره ها نیز تاثیرات بسیاری بر زندگی انسان ها گذاشته است.

ماهواره ها علاوه بر این که به سرعت صدا و تصویر و اطلاعات متنوعی را منتقل می کنند کاربردهای دیگری در زمینه های متفاوتی دارند که از آن جمله می توان به کشاورزی،تبلیغات،هواشناسی،نجوم،ترافیک دریایی و هوایی،پست،عکس برداری فضایی،معادن،مخابرات و...اشاره نمود.

به طور کلی،ماهواره در حال حاضر یکی از رسانه های قدرتمند ارتباط جمعی می باشد که مخاطبان وسیعی از آن استفاده می کنند.

در کشور ایران نیز بهره برداری از ارتباطات ماهواره ای با افتتاح نخستین ایستگاه زمینی در فاصله پنجاه و پنج کیلومتری همدان از مهرماه سال ۱۳۴۸ آغاز شد که هدف از این کار،برقراری ارتباطات تلفنی،تلفکس و تلویزیونی با کشورهای اروپایی-آمریکایی بود.سپس نام این ایستگاه شهید قندی بود .پس از آن در سال ۱۳۶۵با گسترش ارتباطات ماهواره ای و به منظور استفاده از فناوری جدید در رفع نیازها،توسعه ی ارتباطات و کاربردهای مختلف آن،مرکز ارتباطات ماهواره ای بومهن و ایستگاه زمینی اصفهان توسط شرکت مخابرات نصب و راه اندازی شد که در حال حاضر این ایستگاه ها با دربرگیری آنتن های گیرنده و فرستنده مناسب،ارتباطات ماهواره ای ایران را برقرار می کنند.

براساس آمار سایت های مربوط به صنعت ماهواره،امروزه حدود نود ماهواره در جهان فعالیت می کنند که این ماهواره ها امواج شبکه های تلویزیونی بسیاری را ارسال می کنند.

در میان این ماهواره ها،ماهواره هایی هستند که آسمان کشورمان،ایران را پوشش می دهند که البته اگر شبکه های کد شده را از میان آن ها کسر کنیم شاید بتوان گفت به طورکلی شبکه ی کدنشده و یا به اصطلاح باز بسیاری در ایران قابل دریافت می باشد.این نکته را باید متذکر شد که امروزه به سرعت بر تعداد شبکه های فارسی زبان افزوده می شود و این رشد همچنان ادامه دارد؛برای مثال در سال ۱۳۷۵ نخستین شبکه ی فارسی زبان تاسیس شد این در حالی ست که امروز این رقم افزایش چشمگیری داشته است.

تجزیه و تحلیل های کارشناسانه از این موضوع حکایت دارد که از نظر مخاطب شناسی و دلایل رجوع به ماهواره،میان مخاطبان ایرانی با مخاطبان تلویزیونی دیگر کشورها تفاوت بسیاری وجود ندارد.

ایرانیان اغلب برای تماشای فیلم و سریال،موسیقی و برنامه های تفریحی و سرگرمی که ورزش را نیز دربر می گیرد از ماهواره استفاده می کنند و این موارد صرفا محدود به ماهواره نیست زیرا مخاطبان ایرانی از برنامه های صداوسیما نیز به این منظور استفاده می کنند.

با وارد شدن برنامه های تلویزیونی ماهواره به ایران و منزل مردم،واکنش ها در برابر این رسانه و رشد نفوذ آن و تاثیراتی که داشته است،با ورود روزنامه،رادیو،سینما،تلویزیون و دیگر فن آوری های ارتباطی و اطلاعاتی شبیه است که ورود ماهواره به نوعی پدیده ی نوگرایی در ایران بوده است.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***