مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی از معطل بودن این سازمان برای یک دست نوشته دو خطی مبنی بر زندگی کردن هوشنگ ابتهاج در این خانه خبر داد.

به گزارش سلام نو، ۱۲ دی ماه؛ رضا رسولی - عضو شواری شهر رشت - از خطر صدور مجوز تخریب خانه پدری هوشنگ ابتهاج (هـ. ا. سایه) خبر داد، خبری که یک سال گذشته کارشناسان میراث فرهنگی با رد آن، قول ثبت اضطراری خانه را دادند اما حالا بعد از گذشت این مدت زمان از قول و قرارها، حرف‌ها سمت صدور مجوز تخریب خانه پیش می‌رود.

از سوی دیگر بعد از گذشت این مدت زمان، همچنان فرهاد نظری مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی بر یک نکته تاکید دارد و آن هم ثبت خانه در فهرست میراث ملی در صورت وجود فقط یک سند کوچک است.

او در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با نادرست دانستن حرف‌هایی که وجود خانه ابتهاج را رد کرده‌اند و می‌گویند او در این خانه زندگی نکرده است، اظهار می‌کند: میراث فرهنگی هنوز در این زمینه به نتیجه نرسیده است.  اگر یک سند چه عکس یا حتی دست نوشته‌ای از استاد ابتهاج به میراث فرهنگی برسد که او در این خانه زندگی می‌کرده است، سریع‌تر این بنا در فهرست آثار ملی ثبت می‌شود.

وی تاکید می‌کند: تا کنون اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان به ما فقط پیشنهاد ثبت خانه را داده است نه رد این صحبت را، اما باید اسناد و مدارکی باشند که حضور آقای ابتهاج در این خانه را ثابت کند مثلا کپی سند، عکس یا چیزی که بیانگر این‌ باشد برای میراث فرهنگی کافی است.

نظری ادامه می‌دهد: ما منتظر اثبات این حرف هستیم، نه رد آن.

۱۴ آبان سال گذشته دفتر ثبت آثار تاریخی اعلام کرده بود؛ «منتظر تکمیل شدن مدارک خانه «ابتهاج» در گیلان است تا این خانه بعد از تائید شورای ثبت، در فهرست آثار ملی قرار بگیرد.»

اسفند سال گذشته، فرهام زاهد - عضو شورای شهر رشت - از تصویب طرح دوفوریتی خرید خانه هوشنگ ابتهاج و گلچین گیلانی در رشت خبر داده و گفته بود «بر اساس این طرح، شهرداری رشت ملزم به  خرید خانه ابتهاج و تبدیل آن  به «بنیاد شعر و غزل سایه»  شده است، البته با شرط بررسی این‌که به لحاظ ثبتی خانه متعلق به استاد ابتهاج باشد. ان‌شاءالله این کار در سال ۹۷  به انجام برسد  و موجبات خوشحالی شهروندان و اصحاب فرهنگی شهر را فراهم کند.»

اما اکنون رسولی عضو دیگر شورای شهر، می‌گوید: «متأسفانه دو-سه روز است که متوجه این موضوع شده‌ایم. به خاطر این‌که  روال اداری درست درباره این‌ خانه در اداره کل میراث گیلان طی نشده است، این خانه در آستانه اخذ مجوز تخریب است. جای تأسف دارد که این خبر بد را در آستانه روز ملی رشت می‌دهم؛ ترجیح می‌دادم خبر خوب احیای خانه ابتهاج را می‌گفتم.»

از سوی دیگر چند روز قبل، شهرود امیر انتخابی -مدیرکل  میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان- در توضیحی درباره صدور مجوز تخریب خانه پدری این شاعر پیشکسوت و اقدام این نهاد برای مقابله با آن به ایسنا گفت: نمی‌دانم  قبلا چه اتفاقاتی افتاده بود و چرا اصلا خانه ثبت نشده بود. البته  دلایلی عنوان کردند که نام آقای ابتهاج در گردش ثبتی خانه وجود ندارد، آقای ابتهاج در این خانه به دنیا نیامده و خانه به نام مادرش است.

او افزود: ما پیگیر ثبت این خانه هستیم و با مالک فعلی خانه صحبت کردیم تا به ما فرصتی بدهد که این خانه خریداری شود. استادار گیلان نیز وارد این موضوع شده است و می‌خواهد  به هر نحوی که شده خانه را حفظ ، ثبت و نگهداری کنیم. این خانه از نظر میراثی خیلی اهمیت دارد، ما خانه‌های دست چندمی  را که خانه‌های مفاخر هم نیستند فقط به خاطر قدمتی که دارند حفظ می‌کنیم. خانه استاد ابتهاج برای ما در اولویت‌های اول است و سعی می‌کنیم آن را حفظ کنیم. ما نسبت به این موضوع بی‌تفاوت نیستیم./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***