سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری می گوید بیشتر دروس دانشگاهی به درد ایران نمی‌خورد.

به گزارش سلام نو،  سورنا ستاری شامگاه ۱۷ دی در شورای اداری خراسان جنوبی اظهار کرد: اقتصاد دانش‌بنیان به معنای استفاده از اعتماد به نفس انسان‌هاست و اینکه انسان‌ها یاد بگیرند که از دانش خود چگونه بهره ببرند.

وی افزود: عمده دروس دانشگاهی به درد ایران نمی‌خورد چرا که این دروس بومی نیست.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه آموزش ۳۳ میلیون جوان و چهار و نیم میلیون دانشجو وجود دارد، تصریح کرد: در طول تاریخ ایران هیچ وقت در حوزه آموزش مانند امروز خرج نکرده‌ایم.

ستاری ادامه داد: افراد بزرگ به واسطه هزینه‌ها بالا نیامده‌اند و انسانی که سختی نکشیده باشد به هیچ جایی نمی‌رسد.

وی افزود: اقتصاد نفتی به ما می‌گوید همه چیز با پول درست می‌شود و دانش را می‌توان با پول خرید اما باید بدانیم هیچ کشوری بر پایه منابع زیرزمینی رشد نکرده است و هیچ بچه‌پولداری نمی‌تواند تنها به واسطه پول خود کارآفرین نمونه باشد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه کارآفرینی باید یک ارزش در استان باشد، اظهار کرد: تا طراحی نباشد صنعت پا نمی‌گیرد و امری که باعث می‌شود اقتصاد، دانش‌بنیان شود، محیط است.

ستاری با بیان اینکه اتفاقی که قرار است در شرکت‌های دانش‌بنیان بیفتد نیاز به یک محیط و اکوسیستم دارد، افزود: مهم این است که استان تصمیم بگیرد در حوزه دانش‌بنیان به جوانان خود کمک کند.

وی با بیان اینکه آن چیزی که باعث کار کردن جوانان می‌شود این است که آنان بدانند تغییری ایجاد خواهند کرد، خاطرنشان کرد: هدف ما پرورش انسان‌های با اعتماد به نفس بالاست برای اینکه بتوانیم جهت اقتصاد خود را تغییر دهیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور بیان کرد: گردش مالی زعفران کشور ۹ میلیارد دلار است و ۹۵ درصد زعفران دنیا را تولید می‌کنیم و ظرفیت‌های استان خراسان جنوبی در این زمینه بالاست.

ستاری با اشاره به ظرفیت نیروی انسانی این استان، ادامه داد: وظیفه دانشجویان و اعضای هیئت علمی حل مشکلات استان است و مشکلات استان باید در داخل استان حل شود چرا که مشکلات وقتی حل می‌شود که افراد داخل استان برای حل مشکلات استان فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه سرمایه بخش خصوصی در پژوهش باید وارد شود، افزود: دانشگاه‌ها باید بدانند بیش از ۱۴ تا ۱۵ درصد نباید متکی به دولت باشند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور بیان کرد: کسب و کارهای جوانان نباید بسته شود و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان را کسی حق ندارد ببندد.

ستاری با بیان اینکه فرهنگ بودجه دولتی باعث می‌شود فرهنگ و ماهیت کارآفرینی سرکوب شود، تصریح کرد: محیط کارآفرینی باید بر استان حاکم شود.

وی ادامه داد: باید محیط ارزش‌دادن به نیروی انسانی فراهم شود تا افراد بتوانند تاثیرگذار باشند و قطعا مصوباتی که تصویب می‌شود پیاده‌سازی و اجرا خواهد شد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه نوآوری و نیروی انسانی بیشتر از داده‌های فیزیکی ارزش دارد، خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های استان باید محور حرکت جوانان استان شوند.

ستاری همچنین در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: بحث اشتغال جوانان و جوانان تحصیلکرده روشن است و اقداماتی در این راستا انجام شده است.

وی با بیان اینکه اکنون جهت‌گیری دانشگاه‌ها در حال تغییر است، افزود: باید بتوانیم دانش‌ها را بومی‌سازی کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند پایه آینده اقتصاد خراسان جنوبی باشند، تصریح کرد: شرکت‌هایی که در بیرجند هستند به تمام کشور می‌توانند خدمات ارائه دهند.

ستاری با اشاره به پتانسیل خوب نیروی انسانی در خراسان جنوبی، اظهار کرد: اکنون در شهر بیرجند از هر شش نفر یک نفر دانشجوست و با این تعداد زیاد دانشجو باید مشکل بیکاری را حل کنیم.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی سبقه‌ای قدیمی در بحث کارآفرینی دارد، افزود: سازمان‌ها باید به دنبال تسهیل کارهای جوانان باشند و جهت‌گیری دانشگاه نیز باید به این سمت باشد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: با کارآفرینی جوانان، جامعه تغییر می‌کند و این کار دولت است که این محیط را فراهم کند.

ستاری ادامه داد: مشکلات استان از داخل استان قابل حل است بنابراین جوانان و کارآفرینان باید ایده‌ها و طرح‌های خود را ارائه دهند و دولت نیز باید زمینه‌های مادی و تسهیلات را برای پیاده‌سازی این ایده‌ها فراهم کند.

وی افزود: جریان کارآفرینی جدید که در کشور شکل گرفته در خراسان جنوبی نیز به‌ویژه در حوزه‌های فناوری اطلاعات و گیاهان دارویی در حال پیگیری است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور یادآور شد: مشکلات در خراسان جنوبی نیز قابل حل است و در این راستا باید مسئولان استان ایده بدهند تا مشکلات حل شود./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***