به گزارش سلام نو، "سی سی تی وی" تلویزیون دولتی چین در واکنش به اظهارات «مسوت اوزیل» ستاره فعلی آرسنال و بازیکن سابق تیم ملی فوتبال آلمان به بهانه اذیت و آزار مسلمان اویغو در چین، پخش بازی های تیم آرسنال را ممنوع کرد.
«مسوت اوزیل» روز جمعه در رسانه های اجتماعی پیام هایی را به زبان ترکی در حمایت از مسلمانان اویغو چین منتشر کرد، تلویزیون دولتی چین CCTV نیز به همین دلیل روز یکشنبه بازی لیگ برتر آرسنال در برابر منچستر را از جدول پخش برنامه های خود حذف کرد.
اوزیل در پیام هایش ادعا کرده بود در چین مسجدها تعطیل شده اند، دانش آموختگان علوم دینی یکی یکی کشته و مردان اویغور به اردوگاه های کار اجباری فرستاده می شوند.
برخی از طرفداران فوتبال در چین در برابر این اظهارات اوزیل واکنش شدیدی نشان داده و پیام هایی را منتشر کرده و گفته اند تا زمانی که باشگاه آرسنال اوزیل را اخراج نکند، بازی های این باشگاه را تماشا نخواهند کرد.
باشگاه فوتبال آرسنال هم در بیانیه ای که روی شبکه های اجتماعی منتشر کرد، گفته است اظهارات اوزیل صرفا نظرات شخصی او هستند و این باشگاه همواره به رعایت اصل عدم مداخله در سیاست پایبند است.
"سی سی تی وی" تلویزیون دولتی چین اواسط مهر ماه سال جاری نیز در اعتراض به اظهارات «دریل موری» مدیر عامل باشگاه هیوستون راکتز آمریکا درباره هنگ کنگ اعلام کرد به شدت با این اظهارات مخالفیم و تصمیم گرفتیم همه همکاری ها و تبادلات خود با این تیم مانند پخش مسابقات این باشگاه را متوقف کنیم.
«داریل موری» مدیر این تیم بسکتبال آمریکایی در توئیت خود از اعتراضات و معترضان هنگ کنگی دفاع کرده و آنها را حامیان دمکراسی توصیف کرده بود.
برخی کشورها مانند آمریکا دولت چین را به استفاده از خشونت و سختگیری علیه مسلمانان اویغور در سین کیانگ متهم میکنند اما دولت چین این اتهامات را رد کرده و میگوید تنها کسانی را مجازات میکند که علیه امنیت کشور اقدام کرده باشند.
کشورهای غربی، همچنین دولت چین را به راه اندازی اردوگاههای کار اجباری برای مسلمانان متهم کرده اند اما چین میگوید «مراکز بازآموزی عقیدتی» بخشی از تلاشهای دولت برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در سین کیانگ است و هرگونه کار اجباری در این اردوگاهها را تکذیب میکند.
پکن به منظور شفاف سازی و مقابله با ادعاهای دولتهای غربی هرساله در چندین نوبت اقدام به اعزام روزنامه نگاران و دیپلماتهای مقیم چین به این مناطق میکند تا از نزدیک در جریان خدمات دهی دولت به اویغورها قرار بگیرند.
جمعیت مسلمانان چین حدود ۳۰ تا ۵۰ میلیون نفر برآورد می شود.
/ایرنا