«محمد میرزابیگی» رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: مردم را از بکارگیری پرستاران غیرحرفه‌ای بر حذر می‌داریم و مجوز و مدرک دانشگاهی پرستار باید مطالبه شود.

به گزارش سلام نو، رئیس سازمان نظام پرستاری ایران گفت: مردم را از بکارگیری پرستاران غیرحرفه‌ای که مجوز یا جایگاه مشخصی ندارند، بر حذر می‌داریم.

«محمد میرزابیگی» رئیس سازمان نظام پرستاری کشور، درباره خدمات پرستاری در منزل گفت: آنچه از مراقبت‌های پرستاری در منزل یا «home care» مدّنظر ماست و به احتمال زیاد سازمان نظام پرستاری نظارت بر عملکرد پرستاران را در آن خواهد پذیرفت، برای توقف کار آن کسانی است که به اصطلاح «پرستارنماهای غیرحرفه‌ای» شمرده می‌شوند.

وی ادامه داد: در حقیقت هدف تدوین اقدامات حرفه‌ای برای ناامن کردن فضا برای جلوگیری از متخلفان یا متقلبان است. متخلفان در برخی بیمارستان‌ها یا مراکز درمانی، خدمات خود را پرزنت می‌کنند و کارت ویزیت یا شماره تماس می‌دهند، در حالی که بیمار هیچ امکانی برای استعلام هویت شخصی، شغلی و تحصیلی آن فرد ندارد.

وی در ادامه گفت: ما مردم را از بکارگیری پرستاران غیرحرفه‌ای که مجوز یا جایگاه مشخصی ندارند، بر حذر می‌داریم. مردم باید مجوز و مدرک دانشگاهی پرستارانی که به خدمت می‌گیرند را بدانند. خدمت گرفتن از مراکز مراقبت در منزل دو گونه است. یکی به خدمت گرفتن پرستاران با فعالیت‌‌های عادی آنها که امروز در بیمارستان‌ها انجام می‌شوند که در این نوع خدمات حقّ مردم است که محل مرکز، مسئول، شماره نظام و تحصیلات پرستار را بدانند. اطمینان حق مردم است و مهم است که بتوانند بپرسند کیفیت پرستاری که به خدمت می‌گیرند، در چه حد است.

میرزابیگی گفت: مردم می‌توانند مدرک پرستاران را مطالبه کنند و همچنین درخواست مطالبه بررسی  مدرک نامعتبر پرستار را داشته باشند، اما یک نکته را باید توجه کرد، اینکه در مراکز مراقبت در منزل صحبت از گروه پرستاری است، در این مراکز خدمات بهیاری، کمک پرستاری و پرستاری ارائه می‌دهند. یعنی متناسب با وضعیت بیمار وظایف بین گروه پرستاری در این مراکز تقسیم می‌شود. البته استفاده از بهیاران و کمک بهیاران با تایید استانداردهای آن مراکز صورت می‌گیرد.

وی در ادامه گفت: بحث امروز ما معطوف به ۵  بیماری مزمن است که تاکنون خدمتی نداشته‌اند. این طرح، تا به حال در کشور اجرا نشده که برآوردی داشته باشد، اما این فعالیت یک سابقه جهانی دارد که موفق تلقی می‌شود. در ایران در چند شهر از جمله کرمان، همدان و اردبیل و.. این طرح به صورت پایلوت اجرا شد. اجرای آن هم توسط مراکز حرفه‌ای انجام شد و موفق بود، امیدواریم این طرح در ماه‌های آینده اجرایی شود.

میرزابیگی در ارتباط با بودجه مورد نیاز برای ایجاد مراکز خدمات پرستاری در منزل گفت: اجرای این طرح نیاز به بودجه ندارد و این یک بیان انحرافی است که بگوییم طرح خدمات پرستاری نیاز به بودجه دارد. نفس این خدمات پرستاری برای صرفه‌‌جوئی در هزینه‌های دولت و مخارج درمانی مردم است. ادعای ما این است که کالای سلامت در کشور گران است،  چون خدمات با مهر پزشک تعرفه‌بندی می‌شود، چرا کاری که پرستار می‌تواند انجام دهد را پزشک گرانتر انجام دهد؟ بنابراین لازم است اقدامی که توسط پرستار انجام می‌شود با مهر خود او و مسئولیت او انجام شود.

میرزابیگی همچنین تشریح کرد: نسبت پرستار به تخت در بیمارستان‌های ما بسیار کم است. بخصوص در بخش‌های ویژه‌ مانند ان‌آی‌سی‌یو، آی‌سی‌یو بزرگسالان، اورژانس‌ها و ... پرستار کم داریم که ممکن است اتفاقات ناگواری را برای بیماران رقم بزند. بطور میانگین ۷ دهم پرستار به ازای یک تخت بیمارستانی داریم که این عدد در کم‌ترین میانگین باید ۲.۵ نفر به ازای یک تخت برای هر گروه پرستاری در ۲۴ ساعت باشد. بنابراین کمبود  پرستار بسیار است. البته با پیگیری‌هایی قول گرفتیم که ۹هزار نفر پرستار جذب شوند و ۵ هزار نفر آنها تا اسفند ماه جذب خواهند شد./ایلنا

کد خبرنگار: ۲۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***