به مناسبت اعلام نهایی نتایج آثار سینمایی حاضر در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، به بررسی و معرفی فیلم های حاضر در سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر خواهیم پرداخت، بیست ویکمین فیلم حاضر در سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر فیلم «تعارض» به کارگردانی «محمد رضا لطفی» و تهیه کنندگی «سیدامیر سیدزاده» است.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : با اعلام نهایی نتایج آثار سینمایی حاضر در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی «تعارض» به کارگردانی «محمد رضا لطفی» و تهیه کنندگی «سیدامیر سیدزاده» به عنوان یکی از حاضران این دوره از مهمترین رویداد سینمایی کشور معرفی شد.

فیلم سینمایی «تعارض» با نام سابق «ریست» دومین اثر محمدرضا لطفی پس از فیلم «روایت ناپدید شدن مریم» در مقام کارگردان می باشد که به نویسندگی خودش و تهیه کنندگی «سید امیر سیدزاده» در شهر تهران تولید شده است.

بیشتر بخوانید :

بررسی فیلم «آتابای» / درام عاشقانه ای از یک عشق نافرجام

بررسی فیلم «خروج» / فیلمی انتقادی درباره مشکلات اقتصادی و مدیریتی

اولین و آخرین حضور محمد رضا لطفی در مقام کارگردان در جشنواره فیلم فجر به سال 1392 و فیلم «روایت ناپدید شدن مریم» بر می گردد که با آن در بخش نوعی تجربه در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت و آن فیلم جزو معدود آثار سینمای ایران است که در ژانر وحشت ساخته شده است و فضای مستند- داستانی دارد.

فیلم سینمایی «تعارض» محصول مشترک سینمای ایران و جمهوری چک است که چالش های حریم شخصی افراد را به تصویر میکشد و طبق ادعای کارگردان طی یک سال تحقیق و دو سال نگارش ۱۷ بار بازنویسی و چهار بار بازنویسی کامل ساخته شده است!

بررسی فیلم «لباس شخصی» / فیلمی سیاسی و تاریخی در خصوص فعالیت حزب توده

بررسی فیلم «مردن در آب مطهر» / فیلمی اجتماعی با مضمون عاشقانه در خصوص مهاجرت جوانان افغان

بررسی فیلم «کشتارگاه» / درامی اجتماعی در خصوص قاچاق گوشت

بررسی فیلم «خوب، بد، جلف 2 : ارتش سری» / در ادامه قسمت قبلی و در یک فضای متفاوت

لطفی همچون تجربه گذشته خود سراغ ایده‌ای متفاوت در داستان و فرم رفته است و یکی از نکات قابل توجه این فیلم، روایت داستان از زاویه دوربین‌های مدار بسته و نگاه استعاری به تنهایی انسان و حریم شخصی در جامعه است که چالش‌های بسیاری به همراه دارد.

فیلمنامه ریست که نویسندگی آن نیز برعهده لطفی است و با فرم و شمایل جدیدی ساخته شده که از ساختار متفاوت و زاویه‌ای نو برخوردار است و پیچیدگی‌های جالبی دارد که در سینمای ایران تجربه نشده و حدود یک سال تحقیق و پژوهش آن به طول انجامیده و دو سال هم نگارش آن زمان برده است.

رضا بهبودی، سودابه بیضایی، محمد صدیقی مهر، پریسا محمدی، حامد رحیمی نصر و رقیه افشین پور بازیگران فیلم سینمایی «ریست» هستند.

بررسی فیلم «روز بلوا» / فیلمی در خصوص مسائل روز کشور

بررسی فیلم «مغز استخوان» / نگاهی ویژه به طیف مخاطب عام نسبت به فیلم قبلی کارگردان

بررسی فیلم «دوزیست» / فیلمی اجتماعی و پر بازیگر

بررسی فیلم «درخت گردو» / فیلمی در خصوص بمباران شیمیایی سردشت

بررسی فیلم «آن شب» / فیلمی معمایی و رمز آلود در ژانر وحشت

فیلم قبلی این کارگردان «روایت ناپدید شدن مریم» بود که اکران هم شد؛ اما واقعیت اینجاست این فیلم پروانه ویدئویی داشته است؛ پس جزو اولین فیلم بلند سینمایی او محسوب نمی‌شود. بنابراین این کارگردان منعی برای حضور در بخش نگاه نو جشنواره فیلم فجر ندارد.

محمدرضا لطفی سال‌ها به عنوان منتقد و نویسنده سینمایی در مطبوعات و رسانه‌های دیداری و شنیداری فعالیت داشته و امیر سیدزاده تهیه‌کننده این فیلم نیز پیش از این آثاری همچون «مادر قلب اتمی»، «تنها دوبار زندگی می‌کنیم»، «زندگی جای دیگری است»، «آمین خواهیم گفت» را تهیه کرده و در سال جاری هم سه فیلم «سهیلا شماره ١٧»، «ناخواسته» و «پاسیو» را روی پرده سینماها داشته است.

بررسی فیلم «آبادان یازده ۶۰» / اثری متفاوت در حوزه دفاع مقدس

بررسی فیلم «ابر بارانش گرفته» / داستان و فرمی متفاوت در ادامه فیلم‌های پیشین مجید برزگر

بررسی فیلم «روز صفر» / فیلمی اجتماعی با پرداکشن بالا در خصوص عبدالمالک ریگی

بررسی فیلم «تومان» / فیلمی با محوریت جاه طلبی جوانان

بررسی فیلم «بی صدا حلزون» / فیلمی در خصوص ناشنوایان

بررسی فیلم «خورشید» / فیلم اجتماعی با موضوع کودکان کار

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «احساس می‌کنم دیوونه شدم…یه جورایی به تمام دوربین‌های مداربسته که دارن آدم رو کنترل می کنن حساسیت پیدا کردم … اونقدر توی این ماجرا غرق شدم که احساس می‌کنم پشت همه این دوربینا یه نفره … یه نفر که چهار چشمی داره منو نگاه می کنه!»

طبق اعلام شورای پروانه نمایش این فیلم به دلیل استفاده از عنوان خارجی ریست تغییر نام داده شده و به نام تعارض در جشنواره نمایش داده می شود و جالب اینجاست که مدیران سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد «ریست» را نام خارجی تشخیص دادند اما نام جایگزین یعنی «تعارض» که عربی است و معنای فارسی آن «ناسازگاری» است را خارجی تشخیص ندادند!

بررسی فیلم «عامه پسند» / روایت داستان در فضای بانوان جامعه

بررسی فیلم «قصیده گاو سفید» / دومین فیلم بهتاش صناعی‌ها

بررسی فیلم «سه کام حبس» / فیلمی با سوژه ملتهب در فضای اجتماعی

مشکل تنها به استفاده از نام عربی تعارض به جای ریست و بعنوان نام فارسی خلاصه نمی‌شود، در این سال‌ها فیلم‌های مختلفی مانند «بادیگارد»، «لاتاری»، «هت‌تریک»، «ایکس‌لارج» با نام‌های خارجی مجوز گرفتند و به نمایش درآمدند اما به هنگام نمایش فیلم «ریست» ناگهان مدیران سینمایی طرفدار نام فارسی (البته عربی!) شدند که بر شائبه مجوز دادن به افراد و نه محتوا و براساس رابطه به جای قانون در مدیریت دولتی سینمای ایران صحه می‌گذارد.

فیلم سینمایی «تعارض» می‌تواند نقطه عطفی برای کارگردانش باشد. فیلمی که می‌تواند با موفقیتش زمینه پیشرفت هرچه بیشتر کارگردانی را فراهم کرده و یا با شکست نوع نگاه او را نسبت به تهیه فیلم بعدی تغییر دهد .

فهرست عوامل فیلم «تعارض»

نویسنده و کارگردان : محمدرضا لطفی

تهیه کننده  : سیدامیر سیدزاده

بازیگران : رضا بهبودی، سودابه بیضایی، محمد صدیقی مهر، پریسا محمدی، حامد رحیمی نصر و رقیه افشین پور و ...

مدیر فیلمبرداری : مجید گرجیان

طراح صحنه و لباس : افسانه صرفه جو

طراح گریک : پدرام زرگر

صدابردار : علی گراکویی

تدوین: بابک قائم

مدیر تولید : محمد سیدزاده

جانشین تولید : حامد آزادی

دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز : مرجان بقایی

گرافیست : علی قدیمی

عکاس : رامونا میریان

مشاور رسانه‌ای و مدیر روابط عمومی : میثم محمدی.

تیزر فیلم سینمایی «تعارض»

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***