سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به دبیری ابراهیم داروغه زاده با تمام بدی ها و خوبی هایش ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ پس از اعلام برنده ها به کار خود پایان داد، اما حواشی این جشنواره همچنان در رسانه ها خبر ساز است و به همین مناسب خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سلام نو به بررسی خوب، بد ، جلف جشنواره امسال پرداخته است، که در ادامه خواهیم خواند.
خوب:
توجه جشنواره فجر داوران و هیات انتخاب به فیلمها و بازیگرانی که از امکان و بودجههای تبلیغاتی دیگر فیلمها برخورددار نیستند، توجه به «تومان»، «ابر بارانش گرفته» و «پوست» در هیات انتخاب و داوری جشنواره و تسلیم نشدن دربرابر برخی فیلمهای پرهزینه از امتیازات جشنواره امسال است.
اهدا جایزه بهترین بازیگر اول زن به نازنین احمدی که چهره شناخته شدهای نبود تصمیمی کاملا شجاعانه بود که کمتر جشن و جشنوارهای حاضر به انجام آن است و ایستادن پای جایزه پیمان معادی به رغم فشارهای گروههای مختلف از امتیازات مثبت ابراهیم داروغهزاده و داوران این دوره از جشنواره فجر است.
بد:
جشنواره فجر دارد به سمت ترکیبی از فیلمهای هنر و تجربه و محصولات ارگانها و نهادها میرود، اگر «شنای پروانه» نبود سینمای اجتماعی ایران هیچ نمایندهای مهمی در جشنواره فجر امسال نداشت.
حذف «مجبوریم»، حذف «عنکبوت»، حذف «قاتل وحشی» تلاشی برای غیبت آثار مهم سینمای اجتماعی در جشنواره فجر بود، تلاشی که حتی اگر برای جلوگیری از بحران و جنجال بود نتیجه عکس داد و جشنواره فجر یکی از پرحاشیه ترین دورانهایش را پشت سرگذاشت.
جلف:
این نه تنها زشتترین اتفاق این دوره بلکه زشت ترین اتفاق ادوار جشنواره فجر است، هیچگاه جشنواره فجر این چنین عریان تریبونش را برای تخریب یک پیشکسوت و بزرگ سینما آزاد نگذاشته بود.
کنفرانس غیرعادی نیمه شب شهاب حسینی یک روز قبل از نمایش «خون شد» که کیمیایی اعلام کرده بود در آن شرکت نمیکند و حملاتش به این کارگردان و کارنامهاش زشت و تاسف بار بود و صحبتهایی که هنوز بسیاری در انتظار عذرخواهی ابراهیم داروغه زاده بابت آن هستند.