در اینجا به 5 مورد از این بیماری ها اشاره شده است:
1. نارسایی کلیه
نفس با بوی ماهی پس از خوردن یک وعده غذایی ماهی دقیقاً هیچ نگرانی ندارد، اما اگر همچنان ادامه یابد، باید به پزشک مراجعه شود. تنفسی که بوی شبیه مخلوط ماهی و آمونیاک می دهد، می تواند نشانه نارسایی کلیه باشد.
کلیه ها وظیفه دفع سموم و مواد زاید در خون را از طریق ادرار دارند. اگر به درستی کار نکنند، مانند نارسایی کلیه، این عملکرد به طور موثر انجام نمی شود. این بدان معنی است که مواد زائد در بدن باقی مانده و تقریباً روی هر قسمت از آن تأثیر می گذارند. دستگاه تنفسی نیز می تواند آسیب ببیند و به این ترتیب بوی بد دهان شکل می گیرد.
2. اختلالات خواب
تقریباً بعد از خواب شبانه، دهان بوی بد می دهد. این امر به این دلیل است که ما در هنگام خواب، بزاق کمتری تولید می کنیم و این باعث می شود باکتری های تولید کننده بو با سرعت بیشتری رشد کنند.
برای مبتلایان به اختلالات خواب مانند آپنه خواب و خروپف، این اثر می تواند چند برابر شود و در نتیجه نفس صبح بدتر از حالت عادی شود. این امر به این دلیل است که آن ها تمایل به باز کردن دهان خود دارند زیرا چنین اختلالاتی می تواند باعث تنفس سخت تر شود. در نتیجه، نفس آن ها واقعاً بوی بدی می دهد.
3. مسائل مربوط به هضم
فردی که دارای مشکلات گوارشی است پردازش صحیح مواد غذایی را به سختی انجام می دهد و این می تواند مشکلات زیادی از جمله بوی بد دهان ایجاد کند. در شرایطی مانند ریفلاکس معده (GERD) و ریفلاکس اسید، مواد غذایی از طریق مجاری مناسب هضم نمی شوند. در نتیجه مواد غذایی هضم نشده کاملا می توانند پوسیده شوند، یا حتی مجدداً مورد استفاده قرار گیرند که هر دو باعث ایجاد بوی بد دهان می شوند. علائم رایج GERD شامل ترکیبی از بوی بد دهان، فرسایش اسیدی دندان ها و التهاب گلو است.
یکی دیگر از مشکلات گوارشی که می تواند بر تنفس تأثیر بگذارد، زخم معده است. مجله میکروبیولوژی پزشکی اظهار داشت که باکتری به نام پیلوری که باعث ایجاد زخم معده می شود نیز می تواند باعث بوی بد دهان شود. در حقیقت، آزمایش تنفس یکی از راه های آزمایش باکتری ها است.
4. آلرژی
وقتی آنفولانزا دارید، ممکن است متوجه شده باشید که نفس شما بوی بدی می دهد. این امر به این دلیل است که عفونت های دستگاه تنفسی مانند برونشیت، سینوزیت و آنفولانزا به دلیل التهاب بافتهای تنفسی می توانند باعث تولید سلول های خوراکی باکتری و مخاط شوند.
ساختن مخاط، بینی را مسدود می کند و نفس کشیدن دشوار می شود. شبیه به آپنه خواب، این کار باعث می شود افراد از دهان خود نفس بکشند و در نتیجه باعث خشکی دهان و افزایش تولید باکتری ها می شود.
5. پوسیدگی دندان و لثه
هنگامی که دندان های شما ضعیف شده و مینای دندان از بین می رود، سوراخ های ریز می توانند روی آن ها ایجاد شوند. در نتیجه ذرات مواد غذایی در آن ها گیر می کنند. از آنجایی که مسواک زدن به تنهایی قادر به پاک سازی چنین موادی نیست، در پایان به پوسیدگی و رشد باکتری ها می پردازند. این نه تنها می تواند باعث عفونت شود، بلکه بوی نفس را نیز بسیار بد می کند.
لثه ها به دلیل عفونت باکتریایی ملتهب می شوند، این امر نیزمی تواند باعث بوی بد دهان باشد. این نه تنها ناخوشایند است، بلکه می تواند باعث درد زیاد و حتی ریزش دندان شود.