مناظره شب گذشته برای سه نفر اهمیت خاصی داشت. برنی سندرز که سوژه اصلی حمله همه رقیبان بود، جو بایدن که قصد دارد با تکیه بر آرای سیاه پوستان در کارولینای جنوبی کمپین انتخاباتی خود را زنده کند و مایک بلومبرگ که می‌خواهد با تکیه به پول و شهرت خود دیر رسیدنش به انتخابات را هر طور که شده جبران کند.

سلام نو – سرویس بین الملل: در حالی که کمی بیش از 72 ساعت به انتخابات مقدماتی نامزدهای دموکرات در ایالت کارولینای جنوبی مانده نامزدهای دمکرات شب گذشته در یک مناظره داغ به مصاف هم رفتند تا برای تصاحب رای این ایالت کلیدی تلاش کنند.

مناظره شب گذشته برای سه نفر اهمیت خاصی داشت. برنی سندرز که سوژه اصلی حمله همه رقیبان بود، جو بایدن که قصد دارد با تکیه بر آرای سیاه پوستان در کارولینای جنوبی کمپین انتخاباتی خود را زنده کند و مایک بلومبرگ که می‌خواهد با تکیه به پول و شهرت خود دیر رسیدنش به انتخابات را هر طور که شده جبران کند.

محور اصلی مناظره دیشب دمکرات‌ها همانطور که پیش بینی می‌شد برنی سندرز و عدم توانایی او برای پیروزی بر ترامپ بود. برنی سندرز دو نقطه ضعف اساسی دارد. اول این که با نیروهای تندروی اسرائیل و آیپک لابی اصلی آن در آمریکا مشکل دارد و دوم این که بسیاری از نامزدهای دمکرات معتقدند او توان پیروزی بر ترامپ را ندارد.

مشکل سندرز با آیپک و اسرائیل دیشب هویدا شد ولی فعلا این مشکل نیست که محور اصلی حملات به او است. دمکرات‌ها همه معتقدند اگر یک گزینه برای شکست ترامپ وجود داشته باشد آن گزینه به هیچ وجه سندرز نیست.

مایکل بلومبرگ که طبق برخی نظرسنجی‌ها در رتبه دوم نامزدهای دموکرات قرار دارد هم از دیگر چهره‌هایی بود که به سندرز تاخت و به گزارش واشنگتن پست درباره حمایت روسیه از سندرز اشاره کرد و گفت: ولادیمیر پوتین فکر می‌کند که دونالد ترامپ باید رئیس‌جمهور ایالات متحده باشد و به همین دلیل روسیه دارد به شما برای انتخاب شدن کمک می‌کند تا به ترامپ ببازید.

ادعاهای رقبای سندرز هرچند قابل اثبات نیست اما قابل توجه است چون بسیاری معتقدند سندرز با وجود داشتن پایگاه رای مستحکم نمی‌تواند شکافی در پایگاه رای ترامپ ایجاد کند یا رای‌های خاکستری را به سمت خود بکشد، اتفاقی که تنها شانس دمکرات‌ها برای شکست ترامپ است.

این دسته از تحلیلگران معتقد هستند که جو بایدن و مایکل بلومبرگ دو چهره‌ای هستند که توان رای دزدی از ترامپ و بیدار کردن طیف خاکستری رای دهندگان را دارند.

اما مشکل این تحلیلگران این است که چشم خود را بر روی پایگاه رای سندرز بسته‌اند چون او نیز رای دهندگانی را پشت سر خود دارد که تنها به واسطه او حاضر به رای دادن شده‌اند.

مشکل بعدی این تحلیلگران وضعیت فاجعه بار بایدن است که با وجود حمایت جان کری و حتی باراک اوباما بهبود نیافته است. او که شانس اصلی دمکرات‌ها شناخته می‌شد اکنون به سختی در حال رقابت با دیگر نامزدها است و برای ادامه راه خود به پیروزی قطعی در کارولینای جنوبی نیاز دارد، رخ‌دادی که با وجود ممکن بودن به نظر نمی‌رسد آن‌چنان هم ساده باشد.

مسئله دیگری که شب گذشته باعث بحث میان سندرز و بلومبرگ شد شیوه تعامل با اسرائیل بود. سندرز گفت معتقد است که آمریکا به طور قطع باید از استقلال و امنیت اسرائیل محافظت کند اما "شما نمی توانید درد و رنج مردم فلسطین را نادیده بگیرید." او تاکید کرد که در صورت راهیابی به کاخ سفید، گزینه بازگرداندن سفارت آمریکا از بیت المقدس به تل آویو را بررسی کند.

این در حالی است که بلومبرگ گفت که آمریکا نمی تواند بار دیگر سفارت خود را به تل آویو منتقل کند. او گفت: ما نباید سفارت را بدون آن که چیزی در مقابل از دولت اسرائیل می گرفتیم به آن جا منتقل می کردیم. اما این کار انجام شده و سفارت باید آن جا باقی بماند.

سندرز در ادامه مناظره بنیامین نتایاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را یک شخص "مرتجع" و "نژادپرست" خواند و از این که او در چنین مقامی حضور دارد ابراز تاسف کرد.

به نظر می‌رسد با وجود حمایت سندرز از امنیت و استقلال اسرائیل در خاورمیانه او روزهای سختی را در برابر این رژیم و لابی آن یعنی آیپک در پیش دارد چون از یک نامزد ریاست جمهوری آمریکا انتظار مواضع اسرائیل دوستانه‌تر می‌رود به ویژه اگر خود یک یهودی باشد. این مواضع حداقل بخشی از رسانه‌های جریان اصلی آمریکا و بخشی از نخبگان حزب دمکرات را علیه سندرز بسیج می‌کند.

حالا باید دید در انتخابات کارولینای جنوبی سندرز با پیروزی خود بیهوده بودن مواضع رقبا را به رخ آن‌ها می‌کشد و خود را گزینه پیروز می‌نامد یا جو بایدن با یک پیروزی قدرتمندانه نشان می‌دهد که هنوز شانس اول رقابت با ترامپ است؟

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***