۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۷
کد خبر: 43325529

این روزها افزایش مصرف آب باعث افت فشار آب در بسیاری از مناطق و قطع آب در برخی مناطق شده است. در شرایط کنونی بهتر است خانه تکانی شب عید را به زمان دیگری موکول کنیم و در حین شست و شوی دست هر اندازه می توانیم در مصرف آب صرفه جویی کنیم.<br/> 

سلام نو – سرویس اقتصادی: در میان این همه مشکلات کرونایی قطعی آب در برخی مناطق کشور از دیگر دشواری هایی است که ممکن است در روزهای آینده مردم را به دردسر بیندازد. در روزهای گذشته افت فشار و قطع آب در برخی مناطق اتفاق افتاده است.

به گزارش سلام نو، اساسی ترین راهکار برای عدم ابتلا به بیماری کرونا شستن دست است. در این روزها آن قدر شستن دست در بین مردم زیاد شده که افزایش مصرف آب باعث افت فشار آب در بسیاری از مناطق و قطع آب در برخی مناطق شده است. روندی که به نظر می رسد ادامه دار باشد.

مصرف آب آن قدر بالا رفته که شرکت آب و فاضلاب استان تهران ناچار به صدور بیانیه ای در این راستا شده و با اشاره به مصرف بالای آب مردم اظهار کرده مصرف آب شهروندان تهرانی در روز جمعه ۹ اسفندماه ۹۸ از مرز سه میلیون مترمکعب عبور کرده است.

سنت خانه تکانی هم در کنار رعایت دوچندان نکات بهداشتی از دیگر عواملی است که موجب مصرف بیش از حد آب شده است. در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: از شهروندان محترم استان تهران درخواست می‌شود ضمن رعایت دستورالعمل‌های بهداشت فردی تا حد امکان از مصارف غیر ضروری مانند شست‌وشوی فرش، پتو، در‌ها و پنجره‌ها فعلا خودداری شود تا برای مصارف ضروری دچار کمبود آب نشویم و این مقطع حساس را بدون کم‌آبی و قطع آب سپری کنیم.

میثم جعفرزاده، مدیرکل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو هم از مردم خواسته به هیچ وجه فرش یا خودروی خود را با آب شرب نشویند و در مصرف آب مدیریت لازم را داشته باشند.

بر اساس آمارها میانگین مصرف آب در شهر تهران، دو ونیم برابر میانگین جهانی است. تهران اگر چه کمتر از ۱.۱ درصد از سطح کشور را در بر می گیرد اما به عنوان پایتخت 20 درصد جمعیت و ۴۵ درصد صنعت کشور را در خود جای داده است. طبیعتا همین مساله موجب افزایش مصرف آب در کلانشهر تهران شده است. در روزهای گرم سال و در اوج مصرف، چهار و نیم میلیون مترمکعب آب در استان تهران مصرف می‌شود. در واقع باید بگوییم در میان این همه بداقبالی از این حیث که کرونا یا بیماری دیگری شبیه کرونا در فصل تابستان به سراغ ما نیامده است، شانس آورده ایم. در آن صورت قطعی مکرر آب بلایی بود که بدون تردید بر سر بسیاری از مردم می آمد.

این مساله البته منحصر به تهران نیست و در بسیاری از نقاط دیگر کشور هم با مشکل مشابه رو به رو هستیم. روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان ‌شرقی هم بیانیه مشابهی داده و از مردم خواسته در مصرف آب رعایت لازم را داشته باشند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از افزایش 2.5 برابری مصرف آب به دنبال شیوع بیماری کرونا خبر داده است. به گفته تخت شاهی به طور میانگین هر شهروند کرمانشاهی به منظور رعایت نکات بهداشتی پیشگیری از کروناویروس در شبانه‌روز حداقل 120 لیتر از مصرف خود را تنها صرف شستشوی دست و صورت می‌کند و سایر مصارف بابت نظافت و بهداشت نیز از زمان شیوع بیماری کرونا و توصیه‌های بهداشتی افزایش قابل توجهی یافته است.

در رشت هم در روزهای اخیر شاهد قطعی آب بودیم. مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان اگرچه روی افزایش مصرف آب در این استان به واسطه شیوع کرونا تاکید دارد اما به باور او مشکل قطعی آب در گیلان دلیل دیگری دارد. او در این باره اظهار کرده مشکل اصلی این است که تجهیزات تصفیه استان ناکافی است و نمی‌تواند آب خامی را که در منابع آبی وجود دارد تصفیه کند و برای مصارف خانگی آماده کند. محسن حسینی کرونا را عامل افزایش 20درصدی مصرف آب در استان گیلان دانسته است.

در شرایط کنونی بهتر است خانه تکانی شب عید را به زمان دیگری موکول کنیم و در حین شست و شوی دست هر اندازه می توانیم در مصرف آب صرفه جویی کنیم.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***