مهندس محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: انجام مانیکور، کاشت ناخن و بویژه فعالیت‌های مرتبط با آزاد شدن گازهای شیمیایی در آرایشگاه های زنانه ممنوع می باشد.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، ضمن تشریح اقدامات این مرکز در نظارت بر رعایت نکات بهداشتی از سوی اماکن عمومی در روزهای کرونایی، نحوه دفن بهداشتی زباله‌ها، چگونگی ضدعفونی کردن معابر شهری و... را توضیح داد.

به گزارش سلام نو، مهندس محسن فرهادی، با تاکید بر اینکه مهم‌ترین مسیر مهار و کنترل بیماری کروناویروس رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط است، گفت: اصل ماموریت همکاران من در مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت برای بازرسی از اماکن چندان تفاوتی با مدت مشابه در سال قبل نکرده است اما، برای رعایت بهداشت فردی و محیط سختگیرتر شده‌ایم. توصیه اکید ما به مردم کاهش ترددهای شهری و پرهیز از سفر به سایر شهرها است.

تشدید نظارت بر هتل‌ها، پایانه‌های مسافربری و اغذیه‌فروشی‌ها

وی افزود: ما تقریبا تمام دستورالعمل‌های نورورزی خود را که هر ساله ابلاغ می‌کردیم تبدیل کرده‌ایم به بسیج همگانی مقابله با بیماری کووید_۱۹؛ در این راستا بازدید از هتل‌ها، اماکن بین راهی، پایانه‌های مسافربری، متروها، اتوبوس‌های درون شهری، ایستگاه‌های راه آهن، اغذیه فروشی‌ها و... مانند گذشته انجام می‌شود با این تفاوت که قوت بیشتری گرفته است. هدف اصلی از افزایش نظارت‌ها رعایت بهداشت فردی و محیط برای کنترل بیماری کرونا است.

سخت‌گیری‌های بهداشتی در پمپ بنزین‌ها و بانک‌ها

فرهادی با بیان اینکه این نوع از نظارت‌ها تنها کار ناظران وزارت بهداشت نیست، تصریح کرد: این نظارت کار تمام دستگاه‌ها، واحدهای صنفی و عموم مردم است. در این زمینه از وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها، وزارت نفت بویژه شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی در خصوص جایگاه‌های پمپ بنزین، بانک‌ها و... اعلام کرده‌ایم با اهمیت بیشتری نسبت به رعایت بهداشت هم برای مردم و هم کارکنان خودشان سخت‌گیری کنند.

پلمب رستوران‌های عرضه کننده مواد دخانی

وی با اشاره به اینکه به عنوان ناظران بهداشت پیش از آنکه از اقدامات قهری مانند پلمب مراکز استفاده کنند تمایل به توجیه و آموزش مشاغل، مردم و... داریم، اظهار کرد: البته رستوران‌هایی که مواد دخانی عرضه می‌کردند در ابتدا به صورت داوطلبانه خودشان اقدام به تعطیلی مراکز و برخی نیز توسط همکاران ما پلمب شدند.

خدمات ممنوع در آرایشگاه‌ها

وی با اشاره به اینکه در روزهای پایانی سال تقاضا برای انجام برخی خدمات از سوی مردم افزایش می‌یابد، افزود: در این روزها ممکن است مراجعه به آرایشگاه‌های زنانه و مردانه نسبت به گذشته افزایش یابد، با توجه به شیوع این بیماری به مردم توصیه می‌کنیم در صورت ضرورت تنها برای فعالیت‌های روتین مانند کوتاهی مو، اصلاح صورت و... به آرایشگاه‌ مراجعه کنند. نکته مهم آن است که در همین اقدامات ضروری نیز رعایت نکات بهداشتی مانند حفظ فاصله میان افراد و داشتن دستکش هم برای آرایشگر و هم مشتری الزامی است. انجام فعالیت‌های حاشیه‌ای بویژه در آرایشگاه‌های زنانه مانند مانیکور، کاشت ناخن و بویژه فعالیت‌های مرتبط با آزاد شدن گازهای شیمیایی مانند رنگ کردن موها و استفاده از پودر دکلره نیز به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

ماسک و دستکش، پسماند معمولی نیست

وی در خصوص نحوه بهداشتی دفن و امحای زباله‌های بیمارستانی و زباله‌های شهری مانند دستکش، ماسک و... گفت: اینکه پسماندها به روشی بهداشتی دفن شود یک اصل اساسی علمی است که در شرایط فعلی دارای حساسیت‌های بیشتری نیز شده است. از آنجایی که دوره نهفتگی بیماری طولانی است، فردی که از دستکش و ماسک استفاده می‌کند خود نیز از بیماری مطلع نبوده و این تصور را دارد که ماسک و دستکش پسماند معمولی است؛ در حالی که اینگونه نیست و هر فرد ممکن است بتواند عامل تولید پسماند عفونی باشد که عدم توجه به آن می‌تواند تمام زحمات ما برای ضد عفونی کردن شهرها را از بین ببرد.

تدابیر ویژه برای دفن پسماندهای بیمارستان‌ها

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه خاطرنشان کرد: در این روزها شهرداری‌ها پسماند را با دقت بیشتری جمع آوری می‌کنند؛ به گونه‌ای که پسماند بیمارستان‌ها را به طور کلی عفونی تلقی کرده و به روش بهداشتی دفن می‌کنند. پسماند تولید شده در بیمارستان‌ها در کیسه‌های زرد با درب بسته با دستگاهی بی‌خطر شده و به پسماند عادی تبدیل شده و به مراکز پردازش شهرداری‌ها ارسال می‌شود و شهرداری هر شهر تدابیر ویژه‌ای برای دفن زباله‌ها اتخاذ می‌کند. به طور مثال با اعلام شهرداری تهران تمام زباله‌ها، عفونی تلقی شده و سلول دفن بهداشتی برای آن تهیه شده که با کمک مصالح مناسب ابتدا ایزولاسیون کف سلول انجام می‌شود که فرآیندی با مهندسی پیچیده است. پس از این مراحل پسماند به روشی اصولی دفن می‌شود تا به سفره‌های آب زیر زمینی و خاک نیز آسیبی وارد نشود.

وی در خصوص نحوه تامین مواد ضدعفونی کننده برای پاکسازی معابر، وسایل حمل و نقل عمومی و... گفت: برای ضد عفونی کردن سطوح شهری، وزارت بهداشت وظیفه نظارتی و شهرداری وظیفه اجرایی دارد؛ البته هر کمکی مانند ارائه مواد بهداشتی لازم باشد را انجام می‌دهیم. البته نحوه تامین و میزان مواد ضد عفونی کننده در حوزه اختیارات سازمان غذا و دارو است و مرکز سلامت محیط و کار دخالتی برای تامین اقلام ندارد.

چگونگی ضدعفونی محیط‌های شهری و وسایل حمل و نقل عمومی

فرهادی در خصوص شیوه ضد عفونی کردن محیط‌های شهری، ادامه داد: اگر مواد مصرفی بر پایه الکل باشد نمی‌تواند سبب بروز آلرژی برای مردم شود. اما مشتقات کلره اکیدا نباید در شهرها استفاده شود؛ چرا که خاصیت رنگ بری، خورندگی روی فلز و ایجاد اختلال تنفسی دارد که از این رو استفاده آن توصیه نمی‌شود. در مورد مواد ضد عفونی کننده بر پایه الکل نیز زمانی که ضد عفونی کردن سطوح با آن انجام شود، خوب است؛ چراکه روی سطوح می‌نشیند و گندزدایی به نحوه مناسبی انجام می‌شود. البته این موضوع وابسته به میزان آلودگی سطوح و شرایط جوی است. اینگونه گندزداها در صورتی که بارندگی یا مشکل دیگری وجود نداشته باشد سه تا ۴ ساعت ماندگاری خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه این موضوع برای وسایل حمل و نقل عمومی متفاوت است، تصریح کرد: توصیه ما برای این وسایل آن است که پیش از آنکه مسافران در ابتدای مسیر سوار شوند گند زدایی انجام شده و مجددا در انتهای مسیر با پیاده شدن مسافران نیز صورت گیرد.

/ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***