برای شروع کار باید تصمیم بگیرید که دوست دارید در چه شاخهای شروع به کار کنید و برنامه نویس شوید همان طور که می دانید برنامه نویسی شاخه های گوناگونی دارد. از این رو به عنوان یک اصل پایه و مهم در نظر داشته باشید.
حوزه مختلف برنامه نویسی چیست؟
برنامه نویسی دسکتاپ در واقع برنامه نویسی تمام برنامههای کاربردی که در ویندوز قابل اجرا است را شامل می شود؛ مانند نرم افزارهای انبار داری، حسابداری، اتوماسیون های اداری و امثال این ها… در این حوزه می شود برای سازمان ها، شرکت ها برنامه نوشت، اما چون اکثراً سازمان ها با شرکت های بزرگ برنامه نویسی قرارداد دارند شما میتوانید به عنوان یک برنامه نویس در یکی از این شرکت های برنامه نویسی کار کنید و حقوق ماهیانه دریافت کنید.
شما همچنین می توانید اقدام به تولید نرمافزارهای کوچک کاربردی نموده و به فروش برسانید که البته این کار نیاز به نیازسنجی و بازاریابی قوی دارد.
برنامه نویسی تحت وب از طراحی سایت ها تا اسکریپت نویسی برای سایت ها را شامل می شود. باید بدانید که برنامه نویسی در این حوزه بسیار لذت بخش است. کارهای که شما در این حوزه انجام میدهید را خیلی ها می بینند. شما می توانید هم برای خودتان یک وب سایت شخصی یا فروشگاه راه اندازی کنید و هم برای شرکت های بزرگ کار کنید. شما می توانید با خلاقیت و پشتکار و همچنین نیاز سنجی شرکت های مختلف در آن شرکت ها مشغول به فعالیت شوید.
برنامه نویسی موبایل همان طور که از اسمش پیداست مختص گوشی های همراه و تبلت ها و هر وسیله ای که از سیستم عامل اندروید استفاده کند می باشد. به دلیل حرکت جهان امروزی به سمت پلتفرم های همراه این رشته آینده خوبی دارد.
امروزه بیشتر شرکت ها و سازمان ها برنامه های موبایلی برای انجام امورات خود را دارند که شما می توانید به عنوان توسعهدهنده و یا پشتیبان در این شرکتها استخدام شوید. همچنین خودتان نیز میتوانید با نیازسنجی مناسب و برنامهریزی و بازاریابی خوب ایده خود را پرورش داده و نرمافزار کاربردی خود را طراحی کنید.
برای اندروید برنامه نویسی کنیم یا IOS؟
این سوال معمولاً برای برخی از افراد به هنگام ورود به عرصه برنامه نویسی موبایل روی خواهد داد. در پاسخ باید گفت باید دید کدام پلتفرم بیشتر در حال استفاده است؟ طبق تحقیقات صورت گرفته 90 درصد ایرانیان از گوشی های با سیستم عامل اندروید استفاده می کنند. البته این موضوع یادگیری IOS را نفی نمی کند اما اولویت را مشخص می کند.
برای نوشتن اپلیکشن های اندروید بهتر است ابتدا زبان جاوا یاد بگیرید. زبان جاوا یک زبانی ساده و خوشفرم است و چون شما امکان دارد در گذشته با C یا C++ کار کرده باشید کار با جاوا نیز راحت خواهد بود
معرفی بهترین زبان برنامه نویسی
بهترین زبان برنامه نویسی را نمی توان بدون در نظر گرفتن معایب و مزایای آن معرفی کرد اما زبان C را میتوان یک زبان مادر دانست بهطوری که خیلی از زبان های کنونی از این زبان متولد شدهاند.
برای شروع بهتر است ابتدا مفاهیم کلی مثله متغیرها، انواع داده ها، آرایهها، دستورات کلیدی مهم، تابع نویسی، کلاسها، ارثبری، اشارگرها را یاد بگیرید. چون این مفاهیم در همه زبان ها وجود دارند و شما را آماده یادگیری زبان اصلی که میخواهید با آن کار کنید میکند.
از کجا شروع کنیم؟
برای شروع می توان از روش های مختلفی استفاده کرد اما باید در نظر داشته باشید که هر روش معایب و مزایای خود را دارد. پس در این صورت با استفاده از چند روش مختلف می توان معایب هر روش را پوشاند.
عدهای کتاب را معرفی می کنند و دلیل آن را انسجام مطالب می دانند مخالفان یادگیری با کتاب را خسته کننده می دانند و عدم وجود استاد مناسب برای رفع عیب را از معایب کتاب می دانند.
عده ای هم اینترنت را بهترین استاد می دانند چون اعتقاد دارند جدیدترین روش ها در اینترنت نیز موجود است. مخالفان نیز میگویند اینترنت در واقع انبوهی از اطلاعات است که میتواند شما را سردرگم کند و اعتبار آن نیز زیر سوال است.
یک عده نیز کلاس ها را به دلیل پروژه محور بودن پیشنهاد میدهد، مخالفان این روش یادگیری را استاد محور و متکی به دانش مدرس دانسته و معتقدند که فرد برای کشف جنبههای جدید و دیگر برنامه نویسی تلاش نمی کند. فیلم های آموزشی شرکت های معتبر آموزشی هم روشی که است که بعضی ها پیشنهاد میدهد که البته منتقدین این روش همانند روش استفاده از کتاب، عدم وجود استاد برای رفع عیب را دلیل عدم کارایی این روش می دانند.
در نظر داشته باشید همراه با دیدن فیلم های آموزشی، استفاده از یک فرد با تجربه برای یادگیری نکات خاص و سریع برنامه نویسی مهم است زیرا به مرور که برنامه نویسی می کنید راه کارهایی پیدا می کنید که در طول برنامه نویسی به شما بسیار کمک خواهد کرد.