۲۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۹
کد خبر: 46088160

این رویداد جهانی همه را غافلگیر کرده است و مشخص نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامه داشته باشد اما مادامی که ویروس کرونا به عنوان یک خطر زندگی انسان های مختلف در جوامع گوناگون را تحت شعاع قرار دهد کیفیت زندگی در شهرها به لحاظ محیط زیستی افزایش پیدا خواهد کرد.

سلام نو – سرویس اجتماعی: این روزها بحث داغ میان صاحب نظران تغییر و تحولات عصر پساکرونا است. تغییراتی که به نظر می رسد ابعاد مختلفی از زندگی جوامع مختلف را تحت تاثیر قرار می دهد. در این بین محیط زیست هم بدون شک دچار این تغییرات خواهد شد.

به گزارش سلام نو، بعد از کرونا، جهان ما دیگر جهان قبلی نخواهد بود و در این بین محیط زیست هم از این قاعده مستثنی نیست. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان کرونا همچون تلنگری ناکارآمدی بیشتر حکمرانی های دنیا را نشان داده است.

یک فعال محیط زیست معتقد است کرونا نقش مثبتی در زمینه محیط زیست و مهار تخریب آن داشته و از دست‌اندازی بشر به منابع طبیعی به شکل بیش از حد جلوگیری کرده است. حمید طراواتی با بیان این نکته افزوده است: ترافیک به عنوان یکی از عوامل اصلی افزایش گازهای آلاینده تا حد قابل توجهی کاهش یاقته است. حمل و نقل زمینی و بین شهری کاهش یافته است. تولیدات بسیاری از کارخانجات بزرگ کم شده، بنابراین سهم آنها نیز در آلودگی به شدت کاهش یافته که این موضوع نقش بسیار زیادی بر کاهش آلودگی هوا و انتشار کربن داشته است.

ویروسی که زندگی همه دنیا را مختل کرده برای محیط زیست و طبیعت منشا خیر بوده است. نگاهی گذرا به بررسی‌های سازمان‌های معتبر پایشگر محیط‌ زیست نشان می‌دهد آلودگی هوا در کشورهای مختلف کاهش پیدا کرده و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری غلظت ذرات معلق افت کند. کاهش فعالیت‌های صنعتی در کشورهای صنعتی جهان هم منجر به کاهش آلودگی شده است.

این رویداد جهانی همه را غافلگیر کرده است و مشخص نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامه داشته باشد اما مادامی که ویروس کرونا به عنوان یک خطر زندگی انسان های مختلف در جوامع گوناگون را تحت شعاع قرار دهد کیفیت زندگی در شهرها به لحاظ محیط زیستی افزایش پیدا خواهد کرد.

یک تحقیق جدید می‌گوید لایه ازون در حال ترمیم شدن است و توانایی بالقوه برای ترمیم کامل را دارد. یک مطالعه علمی که در نشریه نیچر منتشر شده است، حاکی از یک موفقیت نادر در بهبود یافتن و ترمیم این آسیب محیط زیستی است و می‌گوید که یک اقدام هماهنگ جهانی می‌تواند تغییر ایجاد کند.

به گفته استاد دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی مطالعات اولیه نشان داده گاز مونواکسید کربن که عمدتا توسط اتومبیل‌ها تولید می‌شود، در مقایسه با سال ۲۰۱۹ تقریبا ۵۰ درصد کاهش یافته است. از طرفی تولید گاز دی‌اکسید کربن که از طریق گرم کردن کره زمین در تغییرات آب وهوایی سهم دارد، نیز در روز‌های اخیر کاهش یافته است.

کرونا به حیات وحش هم کمک شایانی کرده است به طوری که شیوع ویروس کرونا سبب شده که نگاه ها به تجارت جانوران وحیوانات وحشی چین جلب شود. رویه‌ای که هم اکنون به دلیل این که شماری از گونه‌ها را با خطر انقراض نسل مواجه کرده، مورد انتقاد گروه‌های طرفدار محیط زیست قرار گرفته است. این ویروس سبب شده تا تجارت حیوانات وحشی در تعداد زیادی از کشورها با قوانین و ضوابط سفت و سختی رو به رو شوند.

شیوع بیماری ارتباط مستقیم با کاهش آلاینده‌ها دارد. بعید به نظر می رسد پس از پایان اپیدمی کرونا این سبک زندگی ادامه پیدا کند اما کارشناسان محیط زیستی امیدوارند روندی تعبیه شود که بر اساس آن مشاغلی که نیاز به از خانه بیرون آمدن ندارند رشد کرده و شرایطی فراهم شود که حمل و نقل شهری به حداقل برسد. اینها در حال حاضر فقط در حد گمانه زنی است و باید منتظر ماند و دید فردای کرونا چنین چیزی در عرصه عمل امکان پذیر است یا خیر.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***