ایران و عراق برای تعیین سرگروه بعد از 4 سال مجددا به مصاف هم می روند. این روزها رسانه‌ها از انتقام شکست 2015 می‌گویند اما کی‌روش چنین اعتقادی ندارد.

سلام نو - سرویس ورزشی: ایران و عراق در حالی عصر امروز به مصاف هم می‌روند که صعود هر دو تیم به مرحله بعد قطعی شده و این مسابقه تنها به تعیین سرگروه منجر می‌شود.

ایران و عراق به جز این که دو همسایه آشنا هستند دو تیم فوتبال آشنا هم به حساب می‌آیند و در طول تمام این سال‌ها بارها و بارها در مستطیل سبز به مصاف یک‌دیگر رفته‌اند.

تیم ملی 27 بار در طول تاریخ در رقابت‌های مختلف با عراق روبه‌رو شده و ایران در طول تاریخ بیشترین بازی را پس از کویت و کره‌جنوبی با عراق داشته است.البته وقوع جنگ تحمیلی وقفه‌ای 14 ساله در این رویایی ایجاد کرد.ایران در این 27 بازی، صاحب 16 پیروزی، 6 تساوی و متحمل 5 شکست شده است.

اما این تنها تیم فوتبال عراق نیست که برای ایران آشناست، بلکه در تمام این سال‌ها بازیکنان عراقی زیادی به فوتبال ایران آمدند و خوش درخشیدند. بازیکنان مطرح این کشور نظیر، جاسم کرار، عمادرضا، هوار ملا محمد و ... در لیگ ایران سابقه بازی دارند. هم اکنون نیز بشار رسن و طارق همام دو ستاره اصلی تیم ملی عراق در پرسپولیس و استقلال توپ می‌زنند.

اولین نبرد پس از 14 سال

اما روابط فوتبال ایران و عراق همیشه این طور نبود و در یک بازه 14 ساله به علت جنگ تحمیلی و عواقب آن ایران و عراق هیچ رویارویی با هم نداشتند و در چند مورد هم که امکان رقابت بود تیم‌های ایرانی از رویارویی با عراقی ها سر باز زدند.

یخ قطور میان فوتبال ایران و عراق در تاریخ 29 مرداد 1367(اعلام آتش بس) ترک برداشت. اولین رویایی دو تیم ایران و عراق پس از جنگ، در 14 آبان 1368 رقم خورد، رقابتی که در چارچوب مسابقات جام صلح و دوستی کویت برگزار شد.

دو تیم در ورزشگاه کاظمه کویت و با قضاوت فردی ویلبورگ از سوئیس به مصاف هم رفتند و به تساوی بدون گل رضایت دادند. این اولین ملاقات دو تیم پس از ۸ سال جنگ تحمیلی بود. این جام به ابتکار کویتی ها برگزار شد و هدف آن ایجاد رابطه دوستی مجدد بین فوتبال ایران و عراق پس از یک دهه بود.

این رقابت‌ها به جز این که یخبندان فوتبالی بین ایران و عراق به پایان رساند یک نشان دیگر با خود به همراه داشت و آن حضور علی پروین روی نیمکت تیم ملی بود. حضور پروین نشان آغاز دوره‌ای تازه در فوتبال ایران و پایان دوره دهداری بود.

ایران در تورنمنت صلح و دوستی کویت ابتدا با دو گل مجید نامجو مطلق یمن شمالی را شکست داد. سپس با گلزنی مجتبی محرمی با گینه به تساوی یک-یک رسید. بازی سوم با رقبای عراقی هم صفر-صفر تمام شد؛ یک صلح تمام عیار!

دو تیم بعد از این مسابقات در مقدماتی جام جهانی 1994 و جام ملتهای آسیا 1996 هم به هم رسیدند که عراق دو باخت تلخ را به ایران تحمیل کرد. سرانجام ایران در سال 2000 به 24 سال برنده نشدن مقابل عراق پایان داد و دوباره بردها مقابل رقیب سنتی آغاز شد.

هیچ کس دنبال انتقام نیست!

این روزها رسانه‌ها از انتقام شکست 2015 می‌گویند، شکستی که با کمک داور به ایران تحمیل شد. در آن سال اولین جدال ایران و عراق خارج از مرحله گروهی. تیم کی روش با سه برد و سرگروهی و بدون گل خورده به یک چهارم نهایی رسید. عراق هم بعد از ژاپن راهی این مرحله شد. سردار آزمون ایران را پیش انداخت. همه چیز خوب پیش می رفت تا اینکه پولادی با تصمیم عجیب بنجامین ویلیامز از زمین اخراج شد.

بعد از این اخراج بود که برتری مطلق ایران تحت تاثیر قرار گرفت و فشار روی تیم ملی افزایش یافت با این همه با تلاش بسیار بازی در 120 دقیقه وقت قانونی به تساوی رسید تا پنالتی تکلیف برنده را مشخص کند.

در ضربات پنالتی وحید امیری و احسان حاج صفی پنالتی های خود را خراب کردند و علیرضا حقیقی هم که به پنالتی‌گیری شهره بود نتوانست حتی یک ضربه را مهار کند تا ایران با ناباوری حذف شود.

حالا امروز بسیاری از انتقام همین شکست تلخ می‌گویند هرچند کی‌روش چنین اعتقادی به انتقام ندارد. او هر چند از بازی قبلی دو تیم به تلخی یاد می‌کند و می‌گوید" این باخت مثل استخوان در گلوی من باقی مانده است، بازی 4 سال قبل بین ایران و عراق نبود و در واقع بین ایران و داور آقای ویلیامز بود!" ولی معتقد است بازی ایران و عراق بازی کم استرسی است چون هر دو تیم صعود کرده‌اند.

مسعود شجاعی، کاپیتان تیم ملی هم هرچند با تلخی به بازی قبلی با عراق اشاره‌ای تلویحی می‌کند ولی نشان می‌دهد که این بازی را به چشم یک انتقام نمی‌بیند. او با اشاره به آن‌چه که در این سال‌ها از کی‌روش آموخته می‌گوید:" یاد گرفته‌ام این بوده که هر آدمی چیز مهمی که در دست دارد را اجازه نمی‌دهد به راحتی از دستش برود و از او بگیرند. به نظر این اتفاقی بود که برای ما در دوره قبل افتاد. این چیزهای کوچکی است که شاید به آن کمتر فکر شود، اما همین جزئیات بُرد و باخت‌ها را رقم می‌زند. ما در این جام به این جزئیات توجه بیشتری می‌کنیم و مطمئنم اتفاقات گذشته دیگر برای تیم ما تکرار نخواهد شد."در بازی با عراق به احتمال زیاد کی‌روش به بازیکنی مثل دژاگه که 31 ساله شده استراحت خواهد داد و جهانبخش را فیکس خواهد کرد، هرچند احتمال اینکه چند تغییر دیگر هم در تیم ببینیم زیاد است.

رقابت بازنده‌ها با چاشنی سعود

دیگر بازی همزمان این گروه بین تایلند و یمن است، این بازی هرچند شاید در ظاهر اهمیت چندانی برای دیگران نداشته باشد ولی حداقلی برای تایلندی‌ها ارزش زیادی دارد. آن‌ها امیدوارند با گل باران یمن بتوانند تفاضل گل خود را بهبود ببخشند و به عنوان یکی از تیم‌های سوم خوب به مرحله بعدی صعود کنند.

آن چنان که پارک هانگ سئو، سرمربی تیم ملی فوتبال ویتنام در نشست خبری پیش از بازی برابر یمن گفت: بازی‌مان برابر یمن همانند بازی ایران - عراق بسیار مهم است. در بازی فردا به رویه تهاجمی فکر می‌کنم که اینجا چیزی درباره آن نمی‌گویم.

باید دید تایلندی‌ها توان پیروزی پر گل برابر یمن ناامید را دارند یا غرور یمنی‌ها جلوی پیروزی پرگل این تیم را می‌گیرد و رویای سرمربی تایلند تعبیر نمی‌شود.

کد خبرنگار: ۱۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***