به گزارش سلام نو، معاون جهاددانشگاهی قم که به بیماری کرونا نیز مبتلا شده است یکی از ابعاد منفی این بیماری را مشکلات روحی و از جمله افزایش روحیه توقع داشتن بیمار از دیگران در خصوص محبت و احوالپرسی دانست.
یکی از موضوعات مهمی که این روزها کمتر به چشم آمده مشکلات زندگی پساکرونای افرادیست که از این ویروس جان سالم به در برده اند اما آثار آن همچنان گریبان گیرشان است.
علی حسینی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قم که خود از جمله افرادی است که کرونا را شکست داده با ما به صحبت نشست ولی ترجیح داد این بیماری را از ابعاد روحی آن بررسی کند.
در ابتدای گفت وگو از او پرسیدیم که چه شد که کرونا گرفت. یعنی خودش فکر میکند که چه کاری کرد که کرونا گرفت. بعد از این سوال به سراغ آنچه از نظر روحی بر او گذشت رفتیم.
حسینی گفت: به سوال اول نمی توان به این سادگی پاسخ داد چون دوره کمون بیماری یک دوره 14 روزه است هر احتمالی می رود ولی تا آنجا که به یاددارم همه اصول را رعایت میکردم ولی متاسفانه دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی کننده برای من هم مانند خیلیهای دیگر کارساز نشد و یک دوره 15 روزه را با کرونا درگیر بودم که باعث شد به مشکلات عدیده این بیماری پی ببرم.
وی افزود: در این دوران علاوه بر شرایط جسمی شرایط روحی بیمار نیز تعریف چندانی ندارد؛ نگرانی در مورد سرایت بیماری به اعضای خانواده خصوصا در خانواده های پرریسک که دارای عضو سالخورده، بیمار یا باردار هستند، بی حوصلگی ناشی از مشکلات متعدد جسمی، اخلال معیشتی که براثر بیماری سرپرست خانواده، تمام اعضا را دخیل میکند، از جمله عواملیاست که روح و روان شخص را مورد آزار و اذیت قرار می دهد.
معاون جهاددانشگاهی قم بیان رکد: موارد ذکر شده تنها نمونه کوچکی از مشکلات متعدد این افراد است به همبن دلیل در این زمان فرد بیمار به حمایت روانی و توجه بیش از پیش اطرافیان نیازمند است اما موضوع این است که با پایان دوران نقاهت بیماری و بازگشت به جامعه، فرد با مسائل جدیدی رو به رو می شود.
وی گفت: ترس از ابتلای دوباره، جبران خسارتهای مالی، باز گرداندن روحیه اولیه و از همه مهمتر نگاه متفاوت و نادرستی که برخی افراد جامعه به فرد بهبود یافته دارند از جمله این مسائل است.
حسینی در پایان بیان کرد: خواهش ما این است که هوای این عزیزان را داشته و در بهبود روند زندگی شان یاریگر باشیم تا این تجربه تلخ را فراموش کنند.
/ایسنا