به گزارش سلام نو، شرکت داروسازی فایزر که با همکاری شرکت آلمانی BioNTech در حال ساخت واکسن جدیدی برای ویروس کرونا است، از آغاز آزمایشهای بالینی این واکسن بر روی داوطلبان سالم خبر داد و در صورتی که نتایج این آزمایشها موفقیتآمیز باشد، واکسن کرونا از اوایل ماه سپتامبر برای استفاده عمومی آماده میشود.
به گزارش چهارشنبه وبگاه خبری بیزنس اینسایدر، نمونهای از این واکسن که BNT۱۶۲ نام دارد، ماه گذشته در کشور آلمان روی یک گروه ۱۲ نفری از داوطلبان سالم مورد آزمایش قرار گرفت و قرار است این آزمایش در مجموع روی ۲۰۰ داوطلب سالم انجام شود.
این واکسن بر مبنای نوعی ماده ژنتیکی موسوم به آر ان ای پیامرسان که دستورالعملهای تولید پروتئین را در اختیار سلول قرار میدهد، ساخته شده است.
این واکسن با استفاده از نوع خاصی آر ان ای پیام رسان که توسط متخصصان طراحی شده است، دستورالعمل ساخت پروتئینهای تاجدار ویروس کرونا را در اختیار سلولها قرار میدهد تا این پروتئینها بدون ابتلای شخص به بیماری، در بدن وی ساخته شوند.
از آنجا که ویروس، این پروتئینها را برای ورود به غشای سلولهای ریه مورد استفاده قرار میدهد، این واکسن میتواند سیستم ایمنی سالم را به گونهای آموزش دهد که پادتنهای مورد نیاز برای مقابله با ویروس را تولید کنند. همچنین این فناوری در مقایسه با روشهای قدیمی که در آنها از ویروس ضعیف شده بهره گرفته میشود، با سرعت بیشتری تولید شده و پایدارتر است.
در حال حاضر شرکتهای Moderno، Inovio، CanSino و بسیاری از شرکتهای داروسازی با استفاده از همین رویکرد در تلاش هستند تا واکسن جدیدی را برای ویروس جدید کرونا تولید کنند و برخی از آنها نیز چند هفته قبل، آزمایش های بالینی را آغاز کردهاند. این در حالی است که تاکنون هیچ واکسنی با استفاده از این روش به صورت تجاری تولید نشده است.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در چند ماه گذشته در سراسر جهان شیوع یافته است.
/ایرنا