به گزارش سلام نو، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق پیشنهادی برای کمک گرفتن از جمهوری اسلامی ایران و روسیه به جای آمریکا برای حملات هوایی به گروه تروریستی «داعش» ارائه کرد.
«کاطع نجمان الرکابی» در سخنانی که دو روز قبل در خبرگزاری «بغداد الیوم» منتشر شده و امروز (چهارشنبه) مورد توجه برخی سایتهای تخصصی در امور نظامی عراق از جمله صفحه «مجموعه کارشناسان رزم آرایی» در «فیسبوک» قرار گرفته، گفته است: بغداد در چارچوب همکاری چهار جانبه، میتواند از برتری هوایی ایران و روسیه برای حمله به مواضع و عناصر تروریستی داعش در عراق بهره ببرد.
وی اضافه کرده که جلسات مرکز همکاری چهار جانبه بین عراق، جمهوری اسلامی ایران، روسیه و سوریه همچنان در بغداد جریان دارد و عراق میتواند از توانمندی هوایی این دو کشور در عملیات نظامی خود علیه گروه تروریستی داعش استفاده کند.
الرکابی گفته است که استفاده از توانمندی هوایی ایران و روسیه در عراق برای حمله به مواضع و عناصر داعش منوط به سه پیش شرط است.
«میزان خطر امنیتی که عراق از ناحیه تروریستها با آن مواجه است»، «توافق اولیه دولت عراق با دو کشور ایران و روسیه برای استفاده از توانمندی هوایی آنها در این گونه عملیات» و «آمادگی ایران و روسیه برای مساعدت به عراق» سه پیش شرط الرکابی برای پیشبرد این مهم دانسته است.
این عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، از گفتههای برخی که حملات اخیر داعش را نتیجه محدودیت پوشش هوایی نیروهای ائتلاف بینالمللی به سرکردگی آمریکا در عراق دانستهاند را مورد انتقاد قرار داد و گفت: حملات تروریستها حتی در سایه پوشش هوایی نیروهای ائتلاف بینالمللی، همواره در عراق جریان داشته است.
مجموعه کارشناسان رزمآرایی در واکنش به سخنان این نماینده پارلمان گفته است که عراق به عنوان جایگزین نیروهای ائتلاف بینالمللی و آمریکا میتواند از توان هوایی روسیه و ایران برای پوشش عملیات نظامی و امنیتی خود علیه گروه تروریستی داعش بهره ببرد.
صفحه این گروه در فیسبوک، همچنین تصویری از روابط صمیمی که بین چهار کشور در مرکز همکاری چهار جانبه وجود را در قالب بریدن کیک همکارها در نیمه شعبان سال گذشته به نمایش گذاشته است.
مرکز همکاری چهار جانبه تبادل اطلاعات (و همکاریهای امنیتی) ایران، عراق، روسیه و سوریه با هدف تبادل اطلاعاتی برای مبارزه با تروریسم از سال ۱۳۹۴ با عضویت وابستگان نظامی ایران، سوریه و روسیه در بغداد راهاندازی شد و از آن زمان تاکنون در نشستهای مختلف آخرین هماهنگیها و تبادل اطلاعات میان کشورهای عضو انجام میگیرد.
تبادل اطلاعات به ویژه تغذیه اطلاعاتی نیروهای عراقی و سوری در شناسایی و هدف گرفتن مواضع مهم و حساس داعش و تروریستهای تکفیری در عراق و مواردی نیز در سوریه یکی از مهمترین و موفقترین کارکردهای این مرکز در مدت فعالیت خود بوده است./ ایرنا