آن چنان که وزارت کار اعلام کرده کارفرمایان و خویش‌فرمایانی که پیامک تسهیلات بنگاه‌های آسیب‌دیده از کرونا به آنها ارسال شده می‌توانند اقدامات لازم برای وام کرونا را آغاز کنند.

کارفرمایان و خویش‌فرمایانی که پیامک تسهیلات بنگاه‌های آسیب‌دیده از کرونا به آنها ارسال شده برای دریافت وام کرونا به سامانه کارا مراجعه کنند.

به گزارش سلام نو، برابر اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ‏کارفرمایان و خویش‌فرمایانی که پیامک تسهیلات بنگاه‌های آسیب‌دیده از کرونا را دریافت کردند با ثبت‌نام در سامانه کارا به نشانی  kara.mcls.gov.ir‎ از حمایت حداقل ۱۲ میلیون تومانی بابت هر کارگر برخوردار می‌شوند.

پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا از جمله سیاستهای وزارت کار در راستای حفظ اشتغال بنگاه‌ها و صیانت از نیروهای کار است و براین اساس امکان بهره مندی از تسهیلات حمایتی کرونا برای ۱۳ رسته شغلی که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی هستند، فراهم شده است.

بر این اساس کلیه صاحبان واحدهای کسب و کار خصوصی و تعاونی مشمول طرح (کارفرمایی و خویش‌فرمایی) که در رسته‌های ۱۳ گانه مصوب فعال و دارای کد بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی هستند به شرط حفظ اشتغال موجود، می توانند تسهیلات مذکور را دریافت کنند.

در فرایند ثبت نام و بهره‌مندی واحدهای کسب و کار از تسهیلات حمایتی، وزارت کار با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی به یک میلیون واحد اقتصادی آسیب دیده از کرونا که سه میلیون شاغل بیمه شده در آنها مشغول کار بوده‌اند، پیامک ارسال می‌کند و کارفرمایان به محض دریافت پیامک بر اساس کد ملی خود وارد سامانه می شوند و فرایند ثبت‌نام و ارائه مشخصات اولیه را دنبال می کنند، پس از این مرحله، اطلاعات ثبت شده به بانکهای عامل ارسال و پرداخت تسهیلات آغاز می‌شود.

پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا صرفا به بنگاه‌هایی صورت می‌گیرد که کد کارگاهی داشته، از سال گذشته تاکنون فعال بوده و نیروهای کار خود را تعدیل نکرده باشند به نحوی که شاغل بیمه شده داشته و کارگران آنها از بیمه بیکاری استفاده نکرده باشند همچنان که معاون اشتغال وزیر کار در گفت‌وگو با ایسنا، مبنای اصلی پرداخت تسهیلات کرونا را وجود شاغل بیمه شده در بنگاه دانسته و می گوید: نیروی کار در این بنگاه‌ها نباید اخراج شده یا برای گرفتن بیمه بیکاری به صندوق بیمه بیکاری معرفی شده باشد، اگر نیروی کار تعدیل شده و برای گرفتن بیمه بیکاری مراجعه کرده باشد مشمول دریافت تسهیلات نخواهد شد.

به گفته وی کارفرمایانی که به آنها پیامک ارسال شده در صورت تمایل می‌توانند در سامانه کارا ثبت نام کنند ولی کارفرمایانی که مشمول این رسته‌ها بوده و برای آنها پیامک ارسال نشده است، در مراحل بعدی باید منتظر ارسال پیامک از سوی وزارت کار باشند.

بنگاه‌های به شدت آسیب دیده از کرونا می‌توانند جهت اطلاع از نحوه ثبت‌نام و دریافت وام و تسهیلات حمایتی کرونا به این راهنما مراجعه کنند.

همچنان که پیش‌بینی شده بود پرداخت تسهیلات به ۱۳ رسته شغلی از امروز آغاز شده و مبلغ تسهیلات پرداختی برای بنگاه‌هایی که فعال بوده و تعطیل نشده اند، به ازای هر نیروی انسانی شاغل بیمه شده ۱۲ میلیون تومان وام و برای بنگاه‌هایی که به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شده‌اند به ازای هر نفر شاغل بیمه شده ۱۶ میلیون تومان است.

برای بنگاه‌های با نیروی شاغل کمتر از ۵۰ نفر، ۷۰ درصد از تسهیلات جهت پرداخت دستمزد و ۳۰ درصد به‌عنوان سرمایه در گردش در نظر گرفته شده اما در بنگاه‌های بزرگتر، ۵۰ درصد تسهیلات به پرداخت دستمزد و ۵۰ درصد به‌عنوان سرمایه در گردش اختصاص یافته است.

نظر به اینکه در پرداخت تسهیلات، اولویت با واحدهایی است که لیست بیمه شاغلین مربوط به فروردین ۹۹ را تا پایان اردیبهشت ۹۹ به سازمان تامین اجتماعی ارائه کرده باشند بنابر این کارفرمایان توجه داشته باشند در صورتی که نیروهای شاغل در واحدهای آنها از مقرری بیمه بیکاری در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد ۹۹ استفاده کنند، مشمول بهره مندی از این تسهیلات نخواهند شد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روزهای اخیر با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تمامی مقرری ‌بگیرانی که در اسفند سال ۱۳۹۸ شغل خود را از دست داده و بیکار شده اند، ظرف ۲۴ ساعت پیامک درخواست شماره‌حساب برای واریز بیمه بیکاری را دریافت خواهند کرد که پس از دریافت پیامک با مراجعه به سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری به نشانی  https://bimebikari.mcls.gov.ir/ در اسرع وقت و حداکثر تا ۱۲ ساعت پس از دریافت پیامک باید نسبت به درج شماره حساب بانکی خود در یکی از بانکهای تعیین شده در سامانه اقدام کنند.

بر این اساس متقاضیان پس از ورود به سامانه مذکور باید از قسمت ثبت شماره حساب نسبت به درج شماره حساب خود در یکی از بانکهای تعیین شده سامانه اعم از بانک سپه، رفاه، ملی، ملت، صادرات و تجارت اقدام کنند. متقاضیانی که کد رهگیری خود را فراموش کرده یا در این بخش دچار مشکل هستند می‌توانند از طریق بازیابی کد رهگیری این مشکل را برطرف کنند.

به گزارش ایسنا، اطلاعیه وزارت کار در خصوص متقاضیان بیکار شده در اسفند سال ۹۸ است و فهرست افرادی که تاریخ بیکاری آنها مربوط به فروردین ‌ماه سال ۹۹ بوده توسط سازمان تامین اجتماعی در دست بررسی است و باید منتظر دریافت پیامک باشند.

انتهای پیام

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***