رسانه العرب که جزو رسانه‌های ضدایرانی است نوشت: با همه‌گیری کووید_19، تحریم‌ها به یک فاجعه تبدیل شده که مرگ هزاران نفر را نیز در پی خواهد داشت.

به گزارش سلام نو، به نقل از تابناک، مباحث پیرامون تحریم‌ها علیه ایران و تعلیق آن ها از سوی آمریکا در هفته ها و روزهای گذشته مورد توجه ناظران و رسانه های بین المللی بوده است و بسیاری خواهان لغو یا تعلیق تحریم های ایران به دلیل شیوع گسترده کرونا در ایران شده اند.

در همین رابطه، رسانه العرب که تمایلات ضد ایرانی دارد نیز خواستار تعلیق تحریم های ایران شده است و نوشت:

در بحبوحه همه گیری جهانی کروناویروس، تحریم ها به یک فاجعه بشردوستانه تبدیل شده اند که می تواند مرگ هزاران نفر را تسهیل کند.

عمران خان نخست وزیر پاکستان، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، سناتورهای آمریکایی جو بایدن، برنی سندرز و الیزابت وارن، هیئت تحریریه نیویورک تایمز و دیده بان حقوق بشر با هم نظر هستند؟

همه آنها خواستار کاهش تحریم های ایالات متحده علیه ایران شده اند که مانع واکنش فوری این کشور در برابر همه گیری کروناویروس شده و در نتیجه جان میلیون ها انسان در ایران و منطقه را به خطر انداخته است.

ایران یک مرکز اصلی بحران کرونا ویروس است و مورد توجه ویژه قرار گرفته است. در زمان نگارش، حدود 65000 مورد تأیید شده و 3،993 مرگ و میر به ثبت رسیده است. تعداد واقعی احتمالاً بسیار بیشتر است.

بسیاری معتقدند که آمریکا باید هر چه زودتر بخش عمده ای از تحریم های ایران را لغو کند و در عین حال، دولت ترامپ همچنان بر ادامه تحریم ها تاکید می ورزد.

این در حالی است که از سوی ایالات متحده سابقه چنین ژست های بشردوستانه وجود دارد. باید به نامه سناتورهای آمریکا در زمان زلزله سال 2003 در بم که موجب کشته شدن 26000 نفر شد باید اشاره کرد که دولت رئیس جمهور جورج دبلیو بوش تحریم ها علیه ایران را تعلیق کرد و کمک های پزشکی به ایران ارسال کرد.

این همان رئیس جمهوری بود که فقط یک سال قبل، ایران را به عنوان عضوی از «محور شرارت» به همراه عراق صدام حسین و کره شمالی کیم جونگ ایل معرفی کرده بود.

دولت های اتحادیه اروپا، شدت بحران انسانی ایران را درک کرده اند. در همین راستا، اتحادیه اروپا 20 میلیون یورو کمک در نظر گرفته است که به سازمان بهداشت جهانی می رود و بودجه تجهیزات و پشتیبانی فنی را تأمین می کند.

آنها همچنین قول داده اند از درخواست ایران برای دریافت وام از صندوق بین المللی پول پشتیبانی کنند. علاوه بر این، این بحران منجر به اولین استفاده از اینستکس- مکانیسمی تجاری- شده که بطور مشترک توسط ایران و فرانسه، انگلیس و آلمان - طرف های اروپایی در توافق هسته ای ایران در سال 2015 - ایجاد شده است تا به آنها اجازه دهد به ایران در برابر تحریم ها کمک کنند‌.

در تاریخ 31 مارس، لندن، پاریس و برلین تأیید کردند که اولین معامله تسهیل شده با اینستکس انجام شده و به صادرات کالاهای پزشکی به ایران کمک کرده است.

با این حال دولت ترامپ هیچ نشانه ای برای تعلیق تحریم ها یا سیاست فشار حداکثر بروز نداده است.

در توجیه تداوم تحریم ها، دولت ترامپ صرفا به نکاتی اشاره کرده برای گمراه کردن مردم ایران.

یکی ادعا اینکه تحریم ها بر پزشکی تأثیر نمی گذارد. در حالی که ممکن است موارد پزشکی به طور رسمی معاف باشند، تحریم های شدید آمریکا چنان سخت به اقتصاد ایران زده است و هرگونه معامله مالی را چنان دشوار کرده است که قطعاً بخش بهداشت کشور تحت تأثیر قرار گرفته است.

گزارش های بی شماری از دیده بان حقوق بشر، رویترز، فارن پالیسی و شورای آتلانتیک تأثیرات منفی بر سلامتی تحریم ها را ارائه کرده است.

در زمان دولت اوباما، جایی که تحریم های هوشمند برای ایجاد فشار هدفمند بر حکومت بود، بخش بهداشت به همان اندازه بقیه اقتصاد مورد هدف قرار گرفت. در زمان ترامپ، رویکرد هدفمند جایگزین تحریم های گسترده شده است که کل اقتصاد ایران را تحت الشعاع قرار داده است.

آمریکایی ها همچنین ادعا می کنند که لغو تحریم ها هیچ کمکی به مردم ایران نخواهد کرد زیرا تمام عواید مالی آن برای تأمین بودجه حمایت ایران از متحدان منطقه ای خود، یعنی گروه هایی مانند جهاد اسلامی فلسطین یا حزب الله لبنان خواهد بود. این در حالی است که تحریم ها تاثیرات جدی بر معیشت مردم ایران گذاشته است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***