ایسنا نوشت: عبدالمجید کشوری امروز پنجم تیرماه در نشست با خبرنگاران با گرامیداشت شهادت آیتالله بهشتی و ۷۲ تن و هفته قوه قضائیه اظهار کرد: زندان و زندانبانی برای نگهداری مجرمین و اعمال قانونی حبس است.
وی با بیان اینکه مجازات مجرمین برای جلوگیری از ناهنجاریهای اجتماعی و پیشگیری عمومی بوده و جامعه را از وجود افرادی که مخل نظم و جامعه هستند در امان نگه میدارد، افزود: آنچه نظام زندان بانی اسلامی را با سایر جوامع متمایز میکند بعد تربیتی و اصلاحی زندانیان در آن است.
کشوری با اشاره به فرمایش حضرت امام راحل که زندان باید به دانشگاه تبدیل شود، ادامه داد: برای رسیدن امور اسلامی و تربیتی زندانیان و توانمندسازی آنان نیازمند همکاری نهادهای همکار نظیر آموزشوپرورش و آموزش فنیوحرفهای استان هستیم.
مدیرکل زندانهای لرستان گفت: تربیت و اصلاح در زندان بهگونهای است که الان حتی زندانیانی داریم که حافظ قرآن شدند و یا در حال تحصیل در مقاطع مختلف هستند.
تکریم شرافت انسانی زندانیان از اولویتهای ماست
وی با اشاره به اینکه توجه به آموزشهای کلاسیک و تخصصی در زندانها یکی از اولویتها و سیاستگذاری ما در زندانهاست، بیان کرد: آموزشهای مهارتهای زندگی به زندانیان در آیتمهای مختلف به آنان داده میشود که این آموزشها در قطع زنجیره جرم موثرند.
کشوری در خصوص بازگشت شرافتمندانه زندانیان به اجتماع و تکریم شرافت انسانی آنان نیز اضافه کرد: طبقهبندی زندانیان، صنعتی کردن آشپزخانههای زندانیان برای افزایش کیفیت غذا و ملاقات خصوصی آنان با خانواده از جمله راههای تکریم شرافت انسانی زندانیان است.
نرخ بازگشت مجدد زندانیان در استان بین ۲۰ تا ۲۲ درصد است
مدیرکل زندانهای لرستان با بیان اینکه نرخ بازگشت مجدد زندانیان در کشور بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است که این نرخ در لرستان بین ۲۰ تا ۲۲ درصد است، افزود: ۸۰ درصد زندانیان استان فاقد سابقه کیفری هستند.
وی بیان کرد: برای حمایت اقتصادی از خانواده زندانیان در لرستان هماکنون بیش از ۲۰۰۰ نفر از خانوادههای زندانیان تحت پوشش و حمایت چهار انجمن هستند.
عضو شورای قضایی لرستان با اشاره به کمک مومنانه سازمان زندانهای کشور گفت: سازمان زندانهای کشور ۲۰ میلیارد تومان کمک مومنانه به خانواده زندانیان اهدا کرد که سهم لرستان ۵۰۰ میلیون بوده که در قالب کارت هدیه به خانواده زندانیان پرداخت شد.
رهایی ۱۲۸ زندانی جرائم غیر عمد از زندانهای لرستان
کشوری در ادامه با بیان اینکه ۱۲۸ زندانی جرائم غیر عمد که بدهی مالی داشتند با همکاری کمیته صلح سازش از زندان رهایی بافتند، عنوان کرد: بدهی این زندانیان هشت میلیارد تومان بوده که با مساعدت کمیته سازش زندان استان با ۱.۲ میلیارد تومان رضایت شکات را جلب کردند.
وی اضافه کرد: دو درصد زندانیان لرستان زن و ۹۸ درصد مرد هستند.
مدیرکل زندانهای لرستان افزود: در حال حاضر ۹ مرکز اصلاحی و تربیتی در استان داریم که چهار مرکز در بروجرد، دورود و الیگودرز و پنج مرکز در مرکز لرستان وجود دارد.
کشوری بیان کرد: طبقهبندی زندانیان بر اساس نوع جرم، سن و جنسیت در زندانهای استان انجام میشود.
وی با بیان اینکه با گسترش ویروس کرونا، یک مورد زندانی مبتلا به کووید ۱۹ نداشتیم، افزود: بهمنظور جلوگیری از این بیماری تلاش کردیم زندانیانی که شرایط لازم را داشتند و ۲۰۰۰ نفر بودند به مرخصی فرستاده شوند.
عضو شورای قضایی لرستان اظهار کرد: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، زندانها تکلیف قانونی برای انتقال زندانها به خارج شهرها را دارند و بر اساس این، زندان الیگودرز که ۱۰۰ درصد فرسوده و در محدوده شهر وجود دارد طرح مطالعات آن انجام و عملیات اجرایی آن آغاز شده و در حال حاضر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
کشوری با بیان اینکه همچنین طرح توسعه زندان دورود با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد در حال انجام است، افزود: سرانه فضا برای هر نفر زندانی بر اساس استانداردهای جهانی ۱۴.۵ متر بوده که این رقم در کشور ۱۲ مترمربع و این نورم در لرستان ۱۰ مترمربع بوده که با احداث فضاهای مذکور به نورم کشوری خواهد رسید.