به گزارش سلام نو، این هفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همزمان با توزیع بستههای حمایت غذایی اعلام کرد که کارگران فاقد بیمهای که درآمد زیر سه میلیون تومان دارند برای بهرهمندی از سبد کالا به سازمانهای حمایتی مراجعه کنند.
به گفته شریعتمداری قالیبافان، زنبورداران و کارگران فصلی و ساختمانی هم جزو بیمهشدگان تامین اجتماعی و مشمولان دریافت بسته حمایتی هستند و افراد درصورتی که دارای دریافتی زیر سه میلیون تومان باشند باید تقاضایشان را به مراجع حمایتی اعلام کنند و چنانچه مایل بودند تحت پوشش سازمان بهزیستی یا کمیته امداد قرار بگیرند تا از بسته حمایت غذایی بهرهمند شوند.
بر اساس مصوبات قانونی سازمان برنامه و بودجه گروههای مختلفی مشمول دریافت سبد حمایتی یا کمک هزینه جبرانی و معیشتی دولت بودند که از مزایای نوبت اول بهرهمند شدند. در این مرحله ۱۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه در اختیار تامین اجتماعی قرار گرفت که ۶.۵ میلیون کارگر و شاغلان بخش خصوصی مشمول قانون کار را شامل شد.
در هفتهای که گذشت، اعضای شورای عالی کار با افزایش ۶۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران موافقت کردند و آن را به ۱۰۰ هزار تومان افزایش دادند. پیش از این حق مسکن کارگران ۴۰ هزار تومان بود که با تصویب اعضای شورای عالی کار به ۱۰۰ هزار تومان رسید.
با توجه به این که حق مسکن،
تنها آیتم بسته مزدی کارگران است که باید از تصویب هیات وزیران بگذرد، در صورت تصویب نهایی آن، از فروردین ماه سال ۱۳۹۸ حق مسکن در فیشهای حقوقی همه کارگران مشمول قانون کار ۱۰۰ هزار تومان منظور خواهد شد.
با ارسال دعوتنامههای شورای عالی کار به نمایندگان کارگری و کارفرمایی، مذاکرات دستمزد ۱۳۹۸ کارگران وارد فاز جدیدی شد. به گفته نمایندگان کارگران در شورای عالی کار قرار است دوشنبه آینده اولین جلسه دستمزد کارگران در دستور کار قرار گیرد.
پیش از این وزیر کار گفته بود که بخشی از عقبماندگی و ترمیم مزد کارگران را دولت متقبل میشود و بخشی دیگر را باید کارفرمایان بپذیرند.
اولین جلسه دستمزد شورای عالی کار در حالی هفته آینده آغاز میشود که خانوارهای کارگری در ۱۰ ماه گذشته به دلیل نوسان ارز و افزایش چند برابری هزینهها به سختی گذران زندگی کردند و افزایش ۱۹.۵ درصدی دستمزد سال ۱۳۹۷ نتوانست پاسخگوی معیشت آنها باشد.
در یکصد و چهل و نهمین جلسه شورای عالی حفاظت فنی که با حضور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و نماینده تشکلهای کارگری و کارفرمایی و نماینده آتشنشانان برگزار شد، ابهامات سخت و زیانآوری شغل آتشنشانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اعضای شورا به این نتیجه رسیدند که شغل عملیاتی آتشنشانی در ردیف گروه ب مشاغل سخت و زیان آور قرار گیرد.
پیش از این به دلیل برخی ابهامات، درخواست آتش نشانان برای بهرهمندی از مزایای سخت و زیان آوری این شغل در استانها به نتیجه نمیرسید که با توجه به نظر شورای عالی حفاظت فنی مبنی بر این که میزان دقیق و آلایندگی سنجی در حین عملیات آتشنشانی، قابل اندازهگیری نیست، شغل آتشنشانی به ردیف ب مشاغل سخت و زیان آور که ماهیتا سخت و زیان آورند، اضافه شد. کارفرمایانی که در این راستا مشارکت و همکاری داشته باشند از معافیت مالیاتی بهرهمند میشوند.
در هفتهای که گذشت، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری از تعاونیهای کشاورزی خواست تا سرمایههای خرد خود را در جهت ایجاد صندوقهای منابع طبیعی و مرتعداری تجمیع کنند.
به گفته وی، هماکنون ۹۱۶ هزار نفر بهرهبردار از منابع طبیعی وجود دارد که اگر هر کدام از آنها ۱۰۰ هزار تومان آورده داشته باشند ۹۰ میلیارد تومان سرمایه به دست میآید که با آن میتوان صندوق توسعه مرتعداری و منابع طبیعی راهاندازی کرد.
وی همچنین پیشنهاد کرد که در مناسبتهای مختلف نظیر هفته منابع طبیعی، نمایشگاههای تعاونی با حضور و مشارکت تعاونیها دایر شود.
/ ایسنا